Bajnokok Ligája: Telekom Veszprém vs HC Motor Zaporozhye (Sport1)

2019. szeptember 15. 17:00-19:00

Bajnokok Ligája - Telekom Veszprém vs HC Motor Zaporozhye (Sport1)

HC Motor Zaporozhye – Induljon a banzáj!

Aki kellemes edzőmeccsre számít a 2019/20-as VELUX EHF Bajnokok Ligája veszprémi nyitómeccsén, az minden bizonnyal tévedni fog. A hétszeres ukrán bajnok, HC Motor Zaporozhye ugyanis meglepően erősen kezdte az idei szezont: az idegenbeli Presov-verés után a BL-címvédő Vardar Szkopjét is legyőzték. Igaz, hogy mindez egy másik sorozatban történt, de attól még tény.

A Motor remek teljesítménye nem minden előzmény nélküli, emlékezzünk csak, hogy a tavaly őszi edzőváltás után mennyire magukra találtak, Nikolay Stepanec vezetésével visszatértek az orosz iskolához, melynek elég gyorsan látványos eredménye is lett: emlékezetes győzelmeket arattak például a Nantes ellen oda-vissza, de még a MOL-Pick Szeged is csak 1-1 góllal bizonyult náluk jobbnak. Úgy tűnik, hogy ezt a teljesítmény át tudták menteni erre a szezonra.

Ugyanakkor az is tény, hogy a Telekom Veszprémnek senkitől sincs félnivalója, a magyar rekordbajnok idén hazai környezetben kezdheti meg szereplését a Bajnokok Ligájában, ez pedig Veszprémben nem is jelenthet mást, csak győzelmet.

David Davis csapata felkészült a hosszú, több fronton zajló szezonra, a magyar bajnokságban abszolvált nagyobb különbségű győzelmek után a SEHA Liga már keményebb meccseket hozott: először a mindig kemény Mehskov Brest vendégeként győzött egy góllal, majd a megfiatalított Zágráb következett a sorban, hogy aztán a keddi, Bányász elleni hazai mérkőzéssel a csapat méltóképpen zárhassa a felkészülést a Bajnokok Ligájára. Ideális első meccsnek tűnik, maradjon is az.

Hajrá Veszprém!

Esemény importálása