Kiesett a Zágráb! - KP nyolcaddöntő visszavágók elé

A KP ugyan nem feltétlenül kellene, hogy erről szóljon, de mivel épp két forduló között vagyunk, így rettentően adja magát az a verzió, hogy itt és most csak a szerintünk várható továbbjutókat rakjuk sorba. Szóval

Ez itt a Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja.

...és mivel ezt a KP-t én írom, így azt mondom, legyen így.

8. Löwen

Ha van kétesélyes párharc a hétvége kínálatában, ez az. A meccs első 25 percében úgy nézett ki, a Nantes előnnyel fog hazautazni és nem is elsősorban az eredmény alakulása miatt mondjuk ezt, sokkal inkább a játék képe alapján. Mert van egy olyan mondás kézilabdában, hogy ha csak 1-2 játékosod tud gólt lőni, ráadásul a védekezésed is egy kalap szar, akkor abból csak zakó lehet. Erre Kohlbacher és főleg Schmid - aki szép csendben felmászott arra a polcra, ahova csak az Ivano Balic, Dujsebajev és Richardson-félék férnek - megmutatta, dehogynem. Ketten együtt 19-et lőttek. A Nantes kiejtése ilyen szűk előnyről, pláne Franciaországban, combos bizonyíték lehet(ne) arra, hogy Jacobsen nem csak szövegelt arról, hogy a hazai salátástál helyett idén Kölnt veszik célba.

Nantes - Löwen 2019. 03. 30. 19:00 (2)*

* ebben a posztban az egyszerűség kedvéért nem a végeredményt, hanem a továbbjutót tippeljük meg

7. Flensburg

Csilla azt írta a listánkon a Brestre, hogy "továbbra is várok tőlük valamit, ami több, mint ez a szűk vereség a Flensi ellen". Szerintem meg ők pont ennyire képesek. A csoportot összességében frankón letudták, de ők továbbra is a legjobb iparos brigád és nem a leggyengébb topcsapat. Machulla legfeljebb a hétközi Magdeburg elleni zakójuk miatt aggódhat, mármint abban az értelemben, hogy a jó egy évnyi Bundesliga veretlenség elvesztése nehogy zavart okozzon az erőben. Sima meccsre azért semmiképp sem számíthatnak, de ha azzal a játékkal mennek bele a visszavágóba, amit Brestben 55 percig toltak, akkor nem kell majd izgulniuk a hajrában.

Flensburg - Brest 2019. 03. 31. 19:00 (1)

6. Kielce

Talant marhára örülhetett annak, hogy végre a meccs jegyzőkönyv minden sorába tudott nevet írni, és annak meg pláne, hogy Cindric és Alex egészen kivételes módon egyszerre lépehetett pályára - gyorsan le is ikszeltek az edzőváltás óta - stílszerűen - szárnyaló ukránokkal. Ami azt illeti, az ukránkákba sokkal előbb látjuk bele a bravúrt és a továbbjutást, mint a fehéroroszokba, még ha azért sok pénzt erre sem tennénk. A Kielce az elmúlt néhány hónapban után ezúttal is megmutatta, hogy Janccal, Karalekkel (4/4 ezen a meccsen), Morytoval (4/4) és Kuleshhel (4/6) egészen parádésan bevásárolt U23-as tehetségekből, akik láthatóan a nyomást is egész jól bírják. A visszavágó épp kiváló érettségi feladat lesz nekik.

Kielce - Zaporozsije 2019. 03. 30. 16:00 (1)

5. Veszprém

Ment a Veszprém, ment előre becsülettel, de valahogy nem sikerült a szükséges fordulatszámot felvenni. Hogy ez a Sportingnak (=underdog) szólt-e, vagy a vébé óta tartó felívelés torpant most meg egy kicsit, az egyértelműen kiderül majd holnap késő délután. Davis meccs utáni feje és a 28, nagyrészt tükörsima ziccerből beszopott gól mindenesetre inkább az előbbi irányába mutat, azaz talán a motivációs szintet nem sikerült kellő magasságba tornázni. Azért azt is hozzá kell tenni, a portugálok saját bevallásuk szerint is minimum a szezon meccsét futották, szóval meglepő lenne, ha Veszprémben is ezt rántanák elő. Oh, és még egy bíztató dologról ne feledkezzünk meg: a csikorgó csapatjátékot ezúttal (is) megmentette néhány kiváló egyéni teljesítmény, különösen azt volt jó látni, hogy Árpi még mindig képes hozzátenni a magáét akkor, amikor tényleg van tétje a dolognak.

Veszprém - Sporting 2019. 03. 30 17:30 (1)

4. Szeged

Minden bizonnyal nemcsak Davisnak, de tanítómesterének, Pastornak is elég morcos vasárnap estéje lehetett múlt héten. Igaz, a Misteren ez egy másodpercig sem látszott, de azért az öltözőben nem dícsérte halálra a srácait, afelől ne legyen kétség másodpercig sem. Habár a forgatókönyvet tekintve nagyon hasonlított ez a meccs a Veszprémére, az egy igen jelentős különbség volt, hogy itt mindkét oldal döbbenteset védekezett. Lehet, hogy a laikusok számára nem ez volt a kézilabda legjobb reklámja, de az, ahogy Sabate és Pastor is kinyírta a másik játékát, az valami egészen döbbenetes volt. Különösen az irányító-beálló kapcsolatot ölték meg a védelmek, miközben az átlövőket betolták a sávokba, és így azokat szépen levadászták a kapusok, a szélsőjátékot meg igazán se Pastor, se Xavi nem szereti. A visszavágón sem számíthatunk másra, így itt érzésre sokkal inkább benne van egy szoros végjáték (a Sulic pirosat meg már le is vette a Tipszmiksz a fogadási lehetőségek közül), mint a veszprémi meccsen. Arra mindenesetre kíváncsiak leszünk, Canellasnak sikerül-e alattomos Sulic gyomros nélkül megúsznia újra elkobozni Bombactól az ügyeletes varázsló szerepét. Mert ugye Deki feladata épp a váratlan lett volna, ehhez képest a konstans slo-mo-ban közlekedő(nek tűnő) Kanalas hozta azokat a megoldásokat, amire már nem volt válasza a plockiaknak.

Szeged - Plock 2019. 03. 31. 17:00 (1)

3. Vardar

Oké, a Zágráb technikailag még nem esett ki, de gyakorlatilag nehezen képzelhető el a továbbjutásuk. Mert ahogy Csilla kinyilatkoztatott Vardar témakörben: "nos azt kell mondjam, h nem fognak tavasszal kipukkanni, az már kiderült. gondolom a SEHA FF-et elengedik, ha kell (jövő kedd/szerda, Brestben), de talán azt sem kell nekik. A Zágráb persze húzzon el a vérbe", ennél azért sokkal többre számítottunk tőlük, dehát mintha megérezte volna a műértő horvát közönség, mire számíthat, mert az amúgy tök frankó Arena Zagreb rendesen üres volt. Parrondo előtt sokadszor is leborulunk, kívánjuk neki, hogy ha egyszer a Vardar végleg beszakad anyagilag, Magyarországon találja meg a számítását, mert ilyen tehetséges fiatal edzőkre lenne szükség itthon, minél többre.

Vardar - Zagreb 2019. 03. 30. 19:30 (1)

Itt akkor húzhatunk is egy vonalat:

------------------------------------------------------------------

Mert ugye a PSG meg a Barca ebből a körből kimaradt, szóval őket most el is intézzük annyival, hogy még ha a Kielce és a Löwen jut is majd nekik, a két óriás lesz a toronymagas favorit. A sorrendjük meg legyen, mondjuk, ez:
2. PSG
1. Barca

képek innen: ehfcl.com & kielce.wyborcza.pl