Idegenben jó az iksz

Felütésnek van egy remek hírem: csak pontot kell szereznünk Kielcében, és azt az egész őszt gyakorlatilag meg nem történtté tehetjük a BL-ben.

Durva, mi? Pedig tényleg, mert előzetesen sem lehetett egyéb célkitűzésünk egy ilyen csoportban, mint az első/második/sőt, igazából ide jön a harmadik hely, nem? Na ugye. Úgyhogy annyival le is venném a nyomást mindenkiről, hogy ahhoz képest _ez_ már így is szép teljesítmény. Pont. Saját kezünkben a sorsunk, lehetünk másodikak.

Viszont amekkora közhely, akkora igazság is, hogy evés közben jön meg az étvágy.

Nagyon bízom benne, hogy ez nem csak rám, és a rajtunk kívül kiutazó másik kábé 348 szurkolótársamra vonatkozik, hanem a csapatra is. Több is ez, mint bizalom, azt hiszem megdolgoztak már azért, hogy ebben biztos legyek. Viszont nem szabad felülni sem az altatásnak, sem annak, hogy elég meccset nyernünk a mérkőzés második felében, mert ezzel kapcsolatban viszont van egy rossz hírem: mostantól nem nagyon lesznek nagyon olyan meccseink, ahol elég harminc perc pöpec. Szerencsére jól látja ezt DD is, - akivel közben aláírtunk még egy évet - legalábbis az összes megnyilvánulásába beleszőtte, úgyhogy gondolom az öltözőben sem nagyon titkolta el.

Mi kedden toltunk egy bajnokit az Eger ellen - az volt "az a meccs, amin azt mondták: uuu", aki ott volt, tudja mire célzok -, sok gólt lőttünk, sokat is kaptunk, és a Kielce is játszott egy nagyon hasonló egyoldalút, annyi érdekes történt náluk, hogy Cindric visszatért már egy teljes félidőre, Alexról viszont nincs hír. Pont ezért én inkább arra hajlok, hogy nevezve lesz, túl nagy ugyanis körülötte a csend. Jureckit szerdán műtötték a Löwen ellen elszenvedett ujj-parája miatt, ő biztosan kiesett, Kules sem valószínű, hogy lesz még, és Danijel Dusi sem. Ergo tényleg elég keskeny a merítési lehetőség Kielcében, de ne ezzel foglalkozzunk, és ne gondoljuk azt, hogy attól még nem fognak nekünk esni a lengyelek. Csak óvatosan az ilyesmivel.

Pedig igazából az ő szempontjukból valóban nincs jelentősége ennek a meccsnek, ha a Barca vs Löwen is papíron marad és pont nélkül jön el a Palauból - márpedig a formák alapján nincs kétségem -, akkor a Kielce sem előre, sem hátra nem léphet/eshet. Ugyanakkor a lengyeleknél nem nézik jó szemmel a hazai vereségeket, akármennyien is vannak éppen és akárki az ellen. Böngészgetve az örökmérleget ismét felderül az orcám, hiszen azt láthatjuk, hogy a Veszprém még soha nem kapott ki Kielcében, BL-meccsen. A soha pedig azt jelenti: SOHA. Ez halál komoly, eddig összesen kétszer nyertek ellenünk, az egyiket még Mocsai Veszprémjében követték el ugye, a másik pedig az, amelyik rögtön egy kbsztt vaskart jelentett a lengyelkéknek, hogy fel ne csapjam az agyam már megint emiatt, hű. Térjünk inkább vissza a kielcei meccsekre, az sokkal jobb téma, a legrosszabb a tavalyi x volt ugyanis, úgyhogy a matek velünk van, egyértelműen.

Egyébként egy idegenben jó az iksz-típusú eredmény most valószínűleg mindkét csapatnak megfelelne, nekem talán annyiban nem, hogy mióta odaadtuk nékik azt a csúnya díjat, azóta mindig a lehető legnagyobb különbséggel akarom őket megverni, és a brit tudósokkal egyetértek abban, hogy minimum annyival, mint a Vardart, őket is meg kellene csapni. Fejezzük már be úgy a csoportkört, hogy egymás ellen bárkivel szemben továbbmentünk volna, az olyan jó érzés lenne, szvsz.

Magunktól egyértelműen azt várom, hogy tanulva az előzőekből, végre ne a második félidőben kezdjük el a meccset, ne hozzuk önmagunkat hátrányba, hogy mérhető szakaszokat kaparhassunk a visszajövetelre, mert nincs kedvem orosz rulettezni. Annyira még nem vagyunk mencik, hogy az mindenhol és mindenkor elég legyen. Maximális koncentrációt várok el mindenkitől, aki pályára lép, a kispadtól pedig kb. azt, amit a tavaszi meccseken láttam. Ha nem megy, cseréljünk, ha megakadunk, kérjünk időt, ne parázzunk rá egy kapusteljesítményre se, ha nekiáll védeni, pattintsuk le neki, tökösebbek húzhatják fülre, az is mindig segít, csak legyünk észnél. Végig. És az elejétől. A védelmünk már egész szépen összeállt, kerüljük a felesleges durvaságokat, hidegvér kell végig, legyünk ott mindenhol lábbal és akkor nem lesz gond. A védekezést kell összetenni jól, az pedig mostanság működik, emiatt valamiért egyáltalán nem izgulok.

Szeretném kérni Tönnensentől, hogy próbáljon mást is lőni, ne csak hosszú vagy rövid félmagasat, régen egész komolyan lőtte a felsőket, ha jól emlékszem, próbálkozhatna azzal is néha. Ugyanígy Blagi, annyira nem mennek neki a lövések mostanában, hogy neki meg pont muszáj lenne egy stabil sarkot kinéznie magának, aztán addig lőni, amíg be nem megy. Más bajom nincsen, a többiek mostanság klafán mennek, a ziccerbénázásoktól eltekintve. Talán még Mackósajt ragadt kicsit be, de nem baj, mert van Petar, meg Ilic, ők megoldják kettesben a kettest, ha kell.

Csak tegyük a dolgunkat szépen, csendben, céltudatosan, és próbáljuk meg kiradírozni az őszt a bizonyítványunkból. Erre most tényleg hatalmas esélyünk van. A kiutazó szurkolók ha nem is hazai légkört, hiszen azt a lengyeleknél nem igen lehet, de biztosan barátságos légkört teremtenek, tegyük fel hát együtt az i-re a pontot!