Sötétben minden ló fekete - KP9

Miután - példátlan módon, előre megfontolt szándékkal, utólag semmi megbánást nem tanúsítva, sőt - én magam szinte a komplett vébét ellógtam, muszáj volt írásos segítséget kérnem a posztoláshoz, mert hát fingom sincs semmiről, gyakorlatilag. Room303 kolléga készségesen idetolt néhány gondolatot, amit dőltbe szedve tálalok elétek, hogy aztán jól kiegészítsem a sajátjaimmal. Már ha vannak. Jöjjön tehát 2019 első KP-je, amúgy a szezon kilencedik ilyenje, nyilván nem egyszerű két hónap szünet és egy vébé után erősorrendet beállítani, de mi pont az ilyen kihívásokat szeretjük. Értelme nincs, de legalább jó móka. Nem? Ha szerinted nem, akkor ne is olvasd tovább!

"Ez itt a Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

12. Skjern (-)

A sorsolásuknak köszönhetően nekik igazán a saját kezükben van a továbbjutásuk sorsa. Találkoznak a Zágrábbal, Nantes-tal, Zaporozsjéval és a Celjével, ezek közül számukra mindegyik nyerhető meccs lehet. Ugyanakkor tény, hogy az ukránok és a szlovénok is felszívták magukat az edzőváltást követően. A vébé őket sem tizedelte meg, tekintve, hogy mindössze három játékosuk volt érintett (Myrhol és Tangen a norvég, Gustavsson az izlandi csapatban). Ugyanakkor azt is látni kell, hogy az a négy csapat ott a két továbbjutó helyre gyaníthatóan célfotós beérkezést virít, négy hely között két pontnyi eltéréssel minden lőtt vagy kapott gól számítani fog, bár most bazira nincs kedvem kimatekozni, hogy kinek mi volna a legjobb forgatókönyv. Meglátjuk. Béláék érkezni Zágrábba.

2019. február 10., 17.00 - Zágráb vs Skjern (1)

11. Breszt (12)

Ha tippelni kellene, ki jön még tovább az A csoportból, rájuk tennénk. Főleg, ha a tavaszi nyitókörben elkapják a Montpelliert - idegenben ez azért nem lesz egyszerű, főleg, hogy a Pitének ez az utolsó utáni sansza arra, hogy kievickéljen a gödörből és megpróbálja elérni az utolsó továbbjutó helyet. Én is kábé ezt gondolom, annyi, hogy szerintem a Montpellier nem fog nagyon erőlködni a BL miatt, nem hinném, hogy nem tudják elengedni a dolgokat. Persze attól még hazai pályán ők az esélyesebbek, de mivel mennek még Szkopjéba és Kielcébe, illetve érkezik hozzájuk a Barca, láthatjuk, hogy túl sok pontfosásra nincs esélyük a hátralévő fordulókban. A Breszt viszont még fogadja a Löwent és a svédeket.

2019. február 9., 17.30 - Montpellier vs Breszt (1)

10. Zágráb (-)

Branko Tamse vette át őket a szünetben és az az érdekes helyzet állt elő, hogy volt is ideje januárban a kerettel készülni, mivel a Zágráb összesen négy játékost adott a horvát keretbe, de érdemi időt közülük is mindössze Horvat és Mandic töltött a pályán. Tamse nem is tétlenkedett, az eddig kvázi elsőszámú irányítót, Querimit lecserélte egy 21 éves szlovén fiúcskára, Vlah-ra, akiről - Tamse celjei munkásságát ismerve - látatlanban kijelenthetjük, hogy nagy tehetség. Az ő sorsolásuk is messze van az ideálistól, szóval itt aztán bármi lehet még. Mindenesetre egy győzelem most nagyot lendítene a zágrábi esélyeken, nekik észnél kellene lenniük most, különben borzasztó nehéz lesz.

2019. február 10., 17.00 - Zágráb vs Skjern (1)

9. Nantes (10)

Dumoulin kiesése nagyon fog fájni nekik, mert Siffert pont annyi idős, mint a keretben szereplő maradék két kapus - összesen. És ugye 41 évesen az ember mindenre vágyik, de heti két végigvédett meccsre biztos nem. Az immár Faluvégi nélküli Nantes-ra mocsok nehéz utolsó 4 forduló vár, közte a Szeged, a PSG és a Flensburg elleni meccsekkel. Jujjj, ez a meccs már ma lesz, én valahogy nem érzem idén az x-faktort a Nantesben, sima vendéget vizionálok annak ellenére, hogy nyilván a derbyk mindig más hangulatban telnek, mint a sima BL csoportmeccsek.

2019. február 7., 20.45 - Nantes vs PSG (2)

8. Flensburg (7)

Ha valakit, akkor őket agyoncsaphatja a vébé: Hald, Svan, Wanne, Jeppson, Jøndal, Zachariassen, Johannessen, Lauge Schmidt, Bergerud, Rød és a súlyos sérülést szenvedő Gottfridsson tolták végig a vébét. Elég jó kis névsor, nem? Szóval nem lennénk meglepve, ha összeesnének, mint növényi alapú hab a szülinapi torta tetején. Aztán persze majd kiderül, hogy mennyi valóságalapja lesz eme felvetésnek, de bőven indokolná a Flensi visszaesését a vébé-részvétel magas aránya, ez kétségtelen. Ugyanakkor azt is jelentsük ki, hogy az ukrán bajnoknál nekik hátrakötött kézzel is nyerni kellene, ebből a szempontból kellemes a sorsolásuk az első meccs tekintetében.

2019. február 10., 17.00 - Zaporozsije vs Flensburg (2)

7. Löwen (8)

Kicsit csaltam, mert ez a meccs már tegnap lement, de esküszöm Vardar-győzelmet toltam volna, miután Jacobsen bejelentette, hogy a Löwen nagyon rágyúr a BL-re. Nos annyira rágyúrtak, hogy elfelejtettek meccset játszani, de mindegy, mert ez szintén nem rossz most nekünk. Andy Schmid, Alex Petersson, Sigurdsson kifújhatta magát, Mensah Larsen elnyűhetetlen, Taleski fiatal és olyan sokat nem is játszott, Jesper Nielsen is inkább csak részfeladatokat kapott a svédeknél, így leginkább Groetzki és Kohlbacher miatt aggódhattak, őket Prokopp szépen meghajtotta a németek menetelése során, miközben ősszel mindketten kulcsemberei voltak a Löwennek. És hát igen, rá is szaladtak egy jó Vardarra.

2019. február 6., 19.00 - Löwen vs Vardar (2)

6. Kielce (5)

A csapat lengyelei legalább pihentek lesznek, viszont az ő DD-jüket, sőt, lehet, hogy Cindricet is elveszítették a világversenyen, úgyhogy továbbra is meglehetősen szűk az a keret. Szerencséjükre a svédekkel kezdenek, mondjuk a mi szerencsénk az lenne, ha nekik nem lenne, nekünk bizony bazi jól jönne egy kristianstadi győzelem, de igazság szerint nem annyira hiszek benne. Csak remélem. Hú, és tényleg, közben ott meg Vranjes lett, mi? Pikáns lenne, ha rögtön egy Veszprémet segítő győzelemmel kezdene, hehe.

2019. február 9., 19.00 - Kristianstad vs Kielce (2)

5. Veszprém (6)

Rég voltunk már ilyen előkelő helyen a KP-ban, de hát mikor legyünk optimisták, ha nem a Barcelona elleni tavasznyitó klasszikus előtt? Sokszor elmondtam már, továbbra sem vagyok hajlandó úgy kimenni az Arénába, hogy kikaphatunk, most sem teszem. Ez itt Veszprém, ide mindenki elhullani járjon, ne pontot szerezni, ha kérhetem. Rendben? A Veszprém főleg a Löwen elleni idegenbeli győzelemmel mutatta meg, hogy milyen erő rejlik a keretben. A vb ebből a szempontból nem jött olyan jól, ellenben Mahé, Lékai, sőt, Nagy Laci januári teljesítménye is több mint biztató volt, miközben az őszi kulcsemberek közül Tønnesen és Mackovsek regenerációval tölthette az éve elejét.

Lesz még poszt a meccs LA is, csapjunk bele a tavaszba, pénteken pedig minden jóérzésű veszprémi ballagjon ki az Arénához, hogy méltóképpen emlékezzünk meg Marian Cozma meggyilkolásának 10 évfordulójáról!

2019. február 9., 17.30 - Veszprém vs Barcelona (1)

4. Vardar (4)

Őket sem viselte meg talán annyira a vb. Skube, Kristopans, a sérüléséből várhatóan már a nyitófordulóra felépülő Borozan egyáltalán nem szerepelt a vébén. Siskarjov és Dibirov persze nem unatkoztak, de az oroszok korai búcsúja miatt legalább plusz egy hetük volt pihenni. Egyedül a nyártól Veszprémbe költöző Rogerio Ferreira sérült, a védekezésből hiányozni is fog. Parrondoék az ősz végére nagyjából kipukkadni látszottak, nekik ilyen szempontból még jól is jöhetett a szünet. A szerdain aztán világossá tették számunkra, hogy inkább felfelé pozicionálnák magukat, és hát van is mire, na. Jelen pillanatban beférnek Kölnbe, nálam legalábbis mindenképpen, őszintén, kicsit ijesztő is, hogy mostantól tíz napjuk van ellenünk készülni. DD remélem kitalál valamit.

2019. február 6., 19.00 - Löwen vs Vardar (2)

3. Szeged (2)

Az őszi emlékeink alapján idevalók, az kétségtelen, nagyjából a vébét is megúszták egy mínuszos Balogh Zsoltival, meg csapágyasra hajtott Bodó/Bánhidi tengellyel, de valószínűleg ezt azért lábon kihordják. Jó ez a Szeged, na, ennyire közel még sosem voltak Kölnhöz, az biztos. A csoportgyőzelem elment, viszont a második hely gyakorlatilag biztos: a hátralevő 4 meccsből 3 kötelező győzelem, egyedül a Nantes - idegenben - lehet kérdéses. De azt akár el is dobhatják, olyan az 5 pontos előnybe ennyi belefér. És még meg sem kell szakadniuk. A celjei meccsen is ők az esélyesek.

2019. február 10., 17.00 - Celje vs Szeged (2)

2. Barcelona (1)

Casper Mortensent már pótolták is (Nemanja Ilic a Felix Toulouse-ból), Sorhaindo és (khm, höhö) Pálma is kisebb sérülést szedett össze. Ettől függetlenül bazi homogén, hullámvölgyektől gyakorlatilag mentes őszt toltak, kíváncsi vagyok, hogy végig tudják-e vinni a tavaszt is így. Baromi erősek kintről is, szélről is, kapuban is, a védelem sem kutya, nem véletlenül másodikak. Ettől függetlenül remélem szombaton sírni fognak majd, nekik úgyis belefér most egy szopacska.

2019. február 9., 17.30 - Veszprém vs Barcelona (1)

1. PSG (3)

Megúszták sérülés nélkül, sőt, Nikolát is visszakapták, mi kell még? Egy győzelem ma este a Nantes ellen, és kábé április végéig hátra is dőlhetnek szépen. Nagyon durva.

2019. február 7., 20.45 - Nantes vs PSG (2)