Idegenbeli győzelmek hete - KP4

"Ez itt a Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

16. Plock

Nincs több hibátlan csapat az alsóban, ennek egyik oka, hogy elvérzett a Plock Leonban, jó kis visszavágó lesz abból novemberben, erősen gondolkodom is, hogy ilyen-olyan okoktól vezérelve Ligi meg milyen remek érzékkel pattan meg a spanyol télbe, eh csatlakozzak a plocki túrához, mert oda mindig jó menni, jó lenne egyszer úgy is, hogy nem pontot veszteni, csak nézelődni, szurkolgatni. Mondjuk nem tudom, Xavi mit szólna, ha betipegnék az ottani sajtósra, haha. Csoportrangadóra mennek Bukarestbe, és hát az nem egy életbiztosítás, tekintve, hogy a bocskorosok mindkét hazaijukat hozták. Remélem ezt nem fogják.

2018. október 14. 20.00 - Dinamo vs Plock (x)

15. Silkeborg

Talán ők a legstabilabbak alul, most a Metalurgot vágták haza elég nagy gólkülönbséggel, és Törökországban sem lesz sokkal nehezebb dolguk, muszáj is megcsinálniuk. Ettől még Eperjesen kikaptak a második fordulóban, úgyhogy náluk is, és a C-csoportban is elég erős hajtás lesz, ez a csoportkör felénél szépen kirajzolódik.

2018. október 13. 15.00 - Besiktas vs Silkeborg (2)

14. Celje

Sima volt. Bántóan sima. Persze nyilván a celjei fiatalokban mindig van fantázia, de most pusztán ennyire elég. Nantesba mennek most, és sok jót ott sem jósolok nekik.

2018. október 14. 19.00 - Nantes vs Celje (1)

13. Montpellier

Nem igazán tudjuk őket győzelem nélkül előrébb tolni, már ez is egészen előkelőnek számít. Azért azt mindenképpen jelezném, hogy örvendetes lenne, ha Canayer nem pont mostanra tudna kitalálni valamit nekik, ezzel nyugodtan lehet várni egy kicsit. Köszi, Patrice! Az kijelenthető, hogy a beragadtak nem a megfelelő kifejezés arra, amit címvédőként előadnak, teljesen sima zakót kaptak Barcelonában is, őszintén hiszem, hogy mi is el tudjuk kapni őket.

2018. október 13. 17.30 - Montpellier vs Veszprém (2)

12. Skjern

Izzadtságszagú iksz a Zágráb ellen, semmi különös, de azért tartják a harmadik helyüket a Béla csoportos elitben. Azonban most kezdődik számukra az igazi kihívás, PSG, Flensburg, Szeged elleni oda-visszák. Hát, egy sima pontszerzéshez is kellene egy nagy hórukk, az biztos.

2018. október 14. 16.50 - Skjern vs PSG (2)

11. Breszt

A Breszt mindig is masszív csapatka volt, főleg otthon. Láthatóan egyre hosszabb időkre tudják tartani a játékokukat, ami egyre karakteresebb, az első félidőben erőtől duzzadó lövéseket, bazi gyors lerohanásokat láthattunk tőlük, nagyon jó meccset toltak ellenünk. Mi most ugyan nyertünk, de akkor is megmutatták, hogy miért gondolom ezt róluk. El fognak még vérezni néhányan az egyre hűvösebb fehéroroszországi időjárásban, bízom benne, hogy rögtön a Barca, viszont idegenben nem tűnnek túl acélosnak egyelőre.

2018. október 13. 16.00 - Breszt vs Barca (2)

10. Flensburg

Nem nagyon tudjuk, hogy róluk mit gondoljunk, régen, sőt, talán sosem toltak ilyen hektikus szízönt, kíváncsi vagyok, mi vár a Szegedre. Viszont annyira be vagyok szorítva időben, hogy nem tudom átfutni a meccseiket sajnos, úgyhogy majd most jól beárazzuk őket a Szeged ellen.

2018. október 14. 17.00 - Szeged vs Flensburg (1)

9. Zágráb

Lino papa a horvát levegőtől új életre kelt, majd elég erős motivációt lehelt az új generációs kroáckákba. Mennek Ukrajnába, ott folytathatják ezt a remek kis pontszerzési szériát.

2018. október 14. 17.00 - Motor vs Zágráb (2)

8. Nantes

Azt hiszem Töcökkel tárgyaltuk azt múltkor, hogy a Nantes nem olyan, mint a Pite, mert ők egyáltalán nem rosszak, csak nem bírtak nyerni. Nem sokszor. Viszont most mennek bele egy három meccs otthon-sorozatba, a csoport alsó felét fogadják sorozatban, mikor kezdjenek el nyerni, ha nem most? Hát most.

2018. október 14. 19.00 - Nantes vs Celje (1)

7. Löwen

Nos oroszlánék most eléggé komolyan veszik az eddigi BL-t, ezt nem akarnám elvenni tőlük. Szkopjéba nyilván nem sok csapat utazik győzelmi reményekkel, de nekik sikerült szoros végjátékot tolni ott, ami elég paprikásra sikerült, sőt, bíróznak is a németek keményen.

2018. október 10. 19.00 - Löwen vs Kristianstad (1)

6. Veszprém

Nagyon kellett ez a meccs, és a következő is borzasztóan kell. A héten lett új edzőnk, welcome here, DD, én nem tartom rossz döntésnek, sőt. Elmondani sem tudom, mennyire szeretném, hogy Gulyás István egyszercsak itt bizonyíthasson, de azt is értem, hogy jobb ezt nem most. Elég necces év ez, ő pedig csak veszíthetett vona ezen. Gondoljatok bele, mi lenne, ha nem sikerül bajnokságot nyerni vele? Akkor mindenki a fejét követeli fél év után? Azt szeretném, hogy _amikor_megkapja a padot, akkor azt tisztán ő kapja. Nincs kétségem, hogy eljön az az idő is. Megyünk Montpellierbe, zabszem mindig van, ott általában hangulat is, nagyon csecse lenne nyerni. És muszáj is, a franciák elég fosch formát mutatnak, nyilván tudom, hogy mi sem vagyunk nagy matyóhímzés, de meg kell csinálni. Ezt is, igen. KELL.

2018. október 13. 17.30 - Montpellier vs Veszprém (2)

5. Kielce

Lassan testet ölt egy fajta karakterük, ami sokkal, de sokkal gyorsabb és pofásabb, mint az elmúlt éveké. Tetszik ez a Kielce, azt kell mondjam, kíváncsian várjuk, mi sül ki belőlük. A Vardar érkezik, nálam ez lesz a MOTW, bazire nem a Skjern vs PSG. (WTF)

2018. október 14. 17.00 - Kielce vs Vardar (x)

4. Szeged

A Szeged az első félidőben erőt demonstrált, hogy aztán a másodikban sorcserésen nézzenek, mint hal a szatyorban. Veszélyben egy pillanatra sem volt a győzelmük, de még a szorosra sem volt sansz. A Flensi ellen sok minden kiderül, de mégsem minden, kíváncsian várom, hogy elég lesz-e egy kinti győzelemre a Szöged. Szerintem most az lenne, ha kinn lenne ez a meccs, de mivel itthon lesz, erre a váaszra még néhány hetet várnunk kell.

2018. október 14. 17.00 - Szeged vs Flensburg (1)

3. Vardar

Vautor azt mondja, ha Kielcében is nyernek, beteszi őket az első helyre jövő héten. Egyébként igen, nálam is ott lesznek akkor, bár a hét meccsén ikszet érzek a levegőben.

2018. október 14. 17.00 - Kielce vs Vardar (x)

2. Barca

Hát ez most nem az a meccs volt, amelyikből Canayer fel tudna építeni egy ütőképes címvédőt, a Barcának viszont jól jött. Mondjuk Bresztben nem hinném, hogy ilyen egyszerű dolguk lesz, meglátjuk.

2018. október 13. 16.00 - Breszt vs Barca (2)

1. PSG

A franszoá bírkózást ők nyerték, elég kemény is volt, de most egy laza Skjern-meccs jön nekik, nem hinném, hogy besülnek.

2018. október 14. 16.50 - Skjern vs PSG (2)