Nagyon tavaszi kápé

Hú, ez már tényleg nagyon tavaszi kápé, itt már nincs lacafaca, nincs több lehetőség a tanulásra, nincs botlás, nincs bocsánat. Ez ennyire egyszerű. Ezek azok a meccsek, amelyekre az összes Kölnbe vágyó csapat élesíti magát egész szezonban, szóval orcákat fel, nézzük azt a sorrendet. Ami egyébként bizonyos pontokban most nem is különbözik annyira a Zeháef szakíróiétól. Fura, mi?

"Ez itt a Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

14. Löwen

Ahogy az EHF, úgy mi sem nagyon tudjuk értelmezni a löweni bé csapatot így előre, meglátjuk, mi lesz belőle. Mindenesetre egyáltalán nem értem, hogy mit is vártak volna a németek ezzel a meccses izével. Hogy álljon mindenki haptákban, mert nekik márpedig hazai rangadójuk lesz? Hogy ezen a hétvégén nyolcaddöntőt kell játszani, nos az is elég régi sztori már, és igen, benne volt, hogy a potenciális ellenfél nem akar hétközi hazai meccset, hát hadd engedtessék már meg a pályaválasztónak ez a mindenkori jog, elég sokan tolnak Dajcslandiában csütörtöki BL-meccseket, szóval na. Persze eddig is tudtuk, hogy a Löwen teliberakja a BL-t, most mindössze csak hivatalos lett. Ennyi ez. Azért tudnék röhögni egy táltos Bé csapaton.

2018. március 24., 16.00 - Kielce vs Löwen (1)

13. Skjern

Bízom benne, hogy nem kell megbánnom ezeket a sorokat, főleg, mert idén már csúsztunk is rá csúnyán ilyen módon északiakra, de nem állhatok máshogy ehhez a párharchoz, mint hogy egyértelmű a továbbjutó, sőt, mitöbb, kettős győzelmet várok. Béláéknak jól állt az a csoport, szépen leverték a Zaporozsijét is, plusz önmagában az a tény, hogy egy kapus egy meccsen asszem 7 hetest megfog őrület. DE. Nézzük meg azokat a heteseket, letöröm a kezét annak, aki olyanokat lő BL-meccsen, azt már most jelzem. Szóval ne démonizáljuk Ivanisevicet, és akkor nem lesz gond. Myrholt le kell radírozni, és nem rajta próbálni megjátszani a beállót. Nincs több botlás, nem kell, hogy bárki megérezze a tavaszi vérszagot. Nyilván lesz még előtte poszt, de igazából tőlük egy szép kiesést várok, ha nem gond.

2018. március 25., 16.50 - Skjern vs Telekom Veszprém (2)

12. Breszt

Vitatkoznék sokakkal, én idén egyáltalán nem látom beléjük az X-faktort, szerintem kábé nulla százalék esélyük van a továbbjutásra, de gondolom most, hogy ezt így leírtam, majd jól meglepik otthon a Nantest. Szomorú nem volnék ettől a fordulattól persze, mert továbbra is borzasztó szimpatikus kis csapat, de szerintem a franciák nem tartanak még ott renoméban, hogy egy BL-nyolcaddöntőre nagy mellénnyel utazzanak Fehéroroszba, márpedig ahhoz az is kellene. Túl jó az a Nantes.

2018. március 24., 17.30 - Breszt vs Nantes (2)

11. Kristianstad

Nagyon durva, ahogy ide jutottak nevető harmadikként a forrongó Plock és Zágráb hóna alatt, és most a Flensburggal játszanak. Na nem mintha sok esélyük volna, de mégsem egy Vardar vagy Barcelona, szóval ki tudja. A sport csodás, akármi előfordulhat. Kivéve azt, hogy innen a svédek továbbjussanak, haha, és hát nem is szurkolok ezért a fordulatért, menjen csak a Flensi tovább, na.

2018. március 24., 18.00 - Kristianstad vs Flensburg (2)

10. Kielce

Franc tudja, őket idén képtelen vagyok belőni, mondjuk gyanús, hogy ez általában így van, aztán mégis Bl-t nyertek két éve, váháhááá. De kábé hamburgi szinten mákolják be a dolgokat, még abból is jól jöttek ki, hogy szarabb helyen végeztek a csoportban, kíváncsi vagyok, hogy a Löwen Bét mennyire veszik komolyan, mert simán kinézek belőlük egy blamát is ezzel kapcsolatban. A lengyelek természetesen ragaszkodtak a hétvégi meccsükhöz, a Löwen pedig nem akart pályaválasztót cserélni, szóval most ugrik a majom a vízbe, de még nem derül ki semmi sem, gyakorlatilag. Hacsak nem nyer a Kielce hússzal.

2018. március 24., 16.00 - Kielce vs Löwen (1)

9. Kiel

Frédiék legalább néhány bepróbálkozás után belátóbbak voltak, és nem vártak a sült galambra, hanem feladták a hazai visszavágót a hétközi meccsért cserébe, ami kompromisszum ugyan, de igazából lényegtelen dolog manapság, maradjunk annyiban. Ha a Kiel meg tudja verni a Szögedet, akkor meg tudja verni úgy is, hogy a második meccset idegenben tolja. Meglátjuk. Ez lehet a Montpölié vs Barca melletti legszorosabb párharc, még ha az első meccseken nem is igazán várok össznépi tarolásokat. Ma már meccs van, meccs van.

2018. március 21., 19.00 - Kiel vs Szeged (1)

8. Szeged

A Veszprémben védekező Szeged bárkit képes megverni, ez vitathatatlan, és egész szépen alakul is ez a felfelé ívelés a tavaszra, eddigi legnagyobb siker kipipa, ebből lehet és kell is építeni a továbbiakra. Úgyhogy szinte el is várom, hogy ha mi képesek voltunk balfasz módon kikapni az Arénában, akkor a Szeged menjen, és verje meg Kielben Vujinkáékat. De legalábbis tegyen meg egy csomó lépést abba az irányba. Talán most, ebben a Veszprémet otthonában verős hangulatban át tud billenni a mérleg a magyar második javára, de azért az is ott van, hogy az a Kiel nem véletlenül tepert annyira Párizsban, és hogy van is egy rendes, használható soruk a zebráknak, plusz Alfréd ugye. Most már Jichával? Valami ilyesmi rémlik. Meglátjuk, 55-45%, a németek javára nálam.

2018. március 21., 19.00 - Kiel vs Szeged (1)

7. Nantes

Hát, nem néztem ki belőlük mindezt, az vitathatatlan, persze kellett azért ehhez a csodás csoportbeni szerepléshez a komplett A csoport bénázása, de erre már most sem emlékszik senki, valószínűleg rajtam kívül. A Bresztet simázniuk kellene, és szerintem fogják is, nem olyan éles szereplők ők itt még a BL egyenes kieséses ágában, hogy bármilyen könnyelműséget megengedhessenek maguknak, szóval szerintem velük kellene találkoznunk, ha továbbjutunk mindannyian. Remélem így is lesz, mert a bresztet már nagyon unnám. Plusz kicsit talán méltatlannak is tartanám egy Kölnbe jutásért vívott harcban, de ez az én bajom, nyilvánvalóan.

2018. március 24., 17.30 - Breszt vs Nantes (2)

6. Montpellier

A Pitének most itt a feladat, és ha nem lenne annyi sérültjük állandóan, idén még komoly esélyt is látnék a Barca ellen, akik viszont nem igazán villantottak. Persze lehet, hogy ide tartalékoltak, na ez most ki fog derülni, az száz. Persze Canayeréket senki nem nézi le, Xavi Pascual sem teszi meg ezt a szívességet, ebben egészen biztos vagyok, de ezzel együtt benne van a hazai a mostaniban. Aki volt már Montpellierben, az tudja, hogy ott nincs egyszerű meccs, igazán remek a hangulat, aztán hogy az mire lesz elég a párharcban, az majd kiderül. De én szurkolok a francia szlovénkáknak. Az első igazi erőfelmérőjük jön a sorozatban.

2018. március 25., 17.00 - Montpellier vs Barcelona (1)

5. Flensburg

Továbbra is elég szimpatikus az, amit csinálnak, jó lenne velük találkozni Kölnben, de komolyan. Tezsik a dolgukat szépen, csendben, halkan, és stabilan itt vannak. A Kristianstad nem jelenthet gondot, és nem is fog. Hajrá!

2018. március 24., 18.00 - Kristianstad vs Flensburg (2)

4. Barcelona

Rajtuk lesz a kézis világ egyik szeme, a másik a Kiel vs Szegeden, ugye. Az eddigiek alapján nem is vagyok meggyőzve arról, hogy a Flensi elé valóak, de azért csak-csak Barcelona, muszáj megadni a tiszteletet, miközben az ujjainkat keresztben tartjuk a franciákért, haha. Pálma elkerülte veszprémi sorsának beteljesedését, ettől mondjuk simán felszabadulhat és tolhat egy ufót innentől, mert benne van, de az megint nem egy olyan játék volna, amit szerintem Xavi Pascual látni akarna. Idén lennék ott néha légy a falon, na.

2018. március 25., 17.00 - Montpellier vs Barcelona (1)

3. Veszprém

Nem érdekel, hogy kikaptunk itthon, nem érdekel, hogy szarok voltunk Komlón, tényleg nem izgat semelyik sem már mára. Sőt, mindenkit motiválnék abba az irányba, hogy ne foglalkozzon most ezekkel a múltidős dolgokkal. Kezdődika szezon money timeja, nincs idő a sajnálkozásra, egy irány van, Köln az. A lehető legkönnyebb dolgunk nekünk van, pont ezért kapartunk Flensburgban, úgyhogy ne hagyjuk befolyásolni magunkat, és ne csesszük el a szezonunkat. Nagyon örülnék egy magabiztos győzelemnek, és valahogy nem is izgulok most emiatt. Aztán lehet, hogy majd fogok, akkor arról írok külön. Addig is szombaton gyertek lengyeles barátkozásra, jó lesz.

2018. március 25., 16.50 - Skjern vs Telekom Veszprém (2)

2. Vardar

Az ő esetükben egy kérdés van, hogy az orosz akar-e még pénzt áldozni arra a karra. Ha akar, és villant, akkor biztosan nem kell nyomozni a motivációjukat, ha pedig nem, akkor a Szeged ölébe huppanhat egy soha vissza nem térő lehetőség. Vagy Vujinkáéba. Aztán persze az is lehet, hogy a címvédő dacból behúzza. Most még nem játszanak, van idő a mélázásra.

1. PSG

Nem nagyon van mit hozzáfűzni, ez a kettő csapat annyira kimagaslott idén, hogy tisztán szakmai szemmel nézve nem is lehetne más BL-döntőt indokolni, de azért csudálatos dolog a sport, és azon belül is a kézilabda, mert akármi lehet még addig, ott meg pláne.