KP11 - Szerencse, hogy nem múlt héten kezdtünk kápézni

Fú, de régen írtunk már ilyet, kicsit zavarban is vagyok, hogy hogyan kezdjem el, de azzal nagyot biztosan nem tévedek, ha ezt citálom ide, csak hogy közösségileg megemlékezzünk arról, mi a rongyos szösz az a kápé. Ami most egyébként kicsit meg lett vágva, úgy 14-re, hiszen az alsóház befejezte ugye, tovább pedig ennyien mennek a következő körbe.

"Ez itt a Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

14. Skjern

A Cét elég fölényesen húzták be, február 24-én pedig elkezdik az oda-visszájukat a Zaporozsijével. Ennyi elég is róluk, szerintem.

13. Plock

Zágráb-veréssel kezdték a tavaszt,
s égi boldogsággal fűszerezték azt.

Mondanám - rettentő stílszerűen - hogy ezzel jegyük lett a Reményhez, de sajnos ez egy elég meggondolatlan kijelentés lenne. Egyrészt borzasztóan nehéz meccseik vannak hátra (Barca, Löwen - hazai, Vardar), innen pontot szerezni kb. mission impossible, esetleg Jacobsenék ellen, de...másrészt pedig a Kristianstad egymás ellen jobb náluk. Sajna. Plusz a svédek mennek még Zágrábba.

2018. február 17., 19.30 - Barcelona vs Plock (1)

12. Breszt

Otthon ikszeltek az Aalborggal, fene sem tudja, hogy ezt most pontosan hova kellene tudni tennünk, maradjunk annyiban, hogy sehova, és nekünk egy dologgal kell foglalkoznunk szombaton: a saját játékunkkal. A továbbjutásukért kicsit kaparniuk kéne, mert az aalborg ott liheg a fülükbe, ráadásul jóval egyszerűbb, hátralévő meccsekkel. Ez a befutó akár még érdekes is lehet, kíváncsian várom, mit csinálnak a dánok otthon, a Kiel ellen, mert itt beüthet egy csere.

2018. február 17., 17:30 - Telekom Veszprém vs Breszt (1)

11. Montpellier

Csoportgyőztesként várják a jövő heti keresztbe-meccsük első felvonását a Leon ellen, sok kétségem nincsen.

10. Szeged

Nagyon pöpec kis meccset tolt a Szöged, és ez még akkor is így van, ha Jacobsent láthatóan pont annyira érdekli a BL, hogy majd valami lesz. Ha meg nem lesz, az se baj. Ha nyerünk, nyerünk. Ha meg nem nyerünk, az se baj. Az kék újsrác viszont emlékezetes bemutatkozást tolt, látszódott némi felszabadultság, sokkal jobb felfogásban kezdte Pastor nyája a tavaszt, mint ahogy azt ősszel abbahagyta. Persze van honnan felfelé, meglátjuk, hogy a teher nélküli meccseket fel tudja-e használni a Szeged a további stabilitás megszerzésére. Nyilván Szkopjében egy szoros félidővel meccsel már mindenki elégedett lenne.

2018. február 18., 17:00 - Vardar vs Pick Szeged (1)

9. Kielce

Vautor írta listára ezt, változtatás nélkül közlöm, mert pont ezt érzem én is. "Ezt a sok balfaszkodást nem tudom hova tenni, már vagy a negyedik megnyert meccset adták le a csoportban. Na most vagy tavasszal robbantanak, mert nem lesznek ezek a "lúzerhúszpercek" vagy tényleg ide valók." A Kiel négy ponttal megy előttük, mínuszos a gólkülönbségük, wtf? A Celjét fogadják, de az eddigiek alapján igazából bármi lehet. Akár még a hét meccsei is, mindenesetre hajrá Celje! Beléjük is szuggerálok egy ikszet.

2018. február 17., 17:00 - Kielce vs Celje (x)

8. Löwen

Jacobsent éppen meg akartam volna követni a lista nevében, erre ölbe tett kézzel végigmozizta, ahogy egy rekordgyanús bajnokijukat követő hétvégén lemeccseli Pastor és a Szeged. Na most ez pont arra utal, amit már említettem is, hogy nekik nem kell a BL. Nekik a bundás a lényeg. Harmadszorra is. Amit csak azért nem értek, mert egyébként minimális energia befektetésével rámehetnének a bajnoki címvédés mellett Kölnre, de valahogy nem akaródzik nekik ez. Why? Valaki érti ezt?

Nincs messze tőlük a Barca, a Szeged rájuk van tapadva, még bármi lehet. A Kristianstadot fogadják, akik pedig menni fognak, hiszen van esélyük a továbbjutásra.

2018. február 18., 19:00 - Löwen vs Kristianstad (1)

7. Veszprém

Ezzel a nyugger tempóval ide vagyunk jók, ezen persze lehet vitázni, csak felesleges. Az egysoros, féloldalas, fogatlan Kiel olyan szinten könnyedén nyert ellenünk egy hete, egy félidővel, hogy rossz volt nézni. Ahogy Ljubo nyilatkozataiból következtetni vélem (ergo nem, nem a fülemmel hallottam/szememmel láttam/nekem mondta, hanem azokból sejtem így, amiket azóta official mondott, nyomtatásba), ő is kb. ennyire lehet elégedett a sebességünkkel meg a hozzáállással. Az mindenképpen pozitív, hogy a második félidőt hoztuk, az is, hogy az annyira fogalmatlan után még visszajöttünk valamennyire, de azért még pontot nem osztanak, úgyhogy büntiből hátracsapom magunkat ennyire, hátha majd ez most jól megijeszt mindenkit rendesen, aztán feltörünk, mint a büdös víz. Saját kezünkben a sorsunk, őszinte leszek, én szívesen mennék nyolcaddöntőzni Skjernékhez, szóval baromi jó volna az a második hely.

Ebből látható, hogy természetesen továbbra is hiszek egy szebb jövőben, sőt, már a Vác-meccsen is képes voltam felfedezni a biztató jeleket, úgyhogy még nem engedem el a szezont, de vitathatatlanul tudnék örülni egy javuló, gyorsuló, látványosan fejlődő tendenciának, különben felesleges minden. Mondjuk mindjárt kezdődhetne is. Mint pl. kapuban, mert amit viszont ott fejlődtünk tavaszra őszhöz képest, az fasza. Volt honnan és van még hova, de az előrelépés egyértelmű. Kihagyom a meccset egy karácsonyi ajándék miatt, remélem nagyon bánni fogom.

2018. február 17., 17:30 - Telekom Veszprém vs Breszt (1)

6. Kiel

Hogy mennyire soha nem lehet leírni a Kielt, azt nálunk jobban tán csak a Flensburg tudja (általánosságban, de a mi emlékeink frissebbek), komolyan kíváncsi vagyok arra, hogy a Gislason-féle időszámításuk után is meglesz-e bennük az a furcsa és megmagyarázhatatlan valami, amitől a legnagyobb kakából is egy elegáns szökkeléssel tudnak kicsekkolni, bárki is az ellenfél, és a sérült. Döbbenetes. Mondom ezt úgy, hogy azért ez egy túlontúl verhető és messze nem ijesztő Kiel volt, akitől mi cummantottunk, annyi történt, hogy ki bőven alul tudtuk múlni őket. Tudunk szurkolni egy hazai győzelemért Aalborgban.

2018. február 18., 16:50 - Aalborg vs Kiel (2)

5. Nantes

Akárhogy is nézegetem, ez a Nantes bizony nem nagyon lesz harmadiknál szarabb. Ehhez mondjuk azért nagyon kéne egy zágrábi pontszerzés is persze, de anélkül sem teljesen lehetetlen, Jacobsenre általában lehet számítani az ilyesmikben. Szóval itt a csoportkör végén lassan kijelenthetjük, hogy megugrották a szintkülönbséget, abszolút BL-képes gárda épült ki ott is. Zágrábba mennek most, képesek lehetnek ott nyerni, de hogy meg is tudják-e csinálni, az kiderül.

2018. február 17., 20:00 - Zágráb vs Nantes (2)

4. Flensburg

Ahány pontot a Kielce itt-ott elszórt, a Flensi kb. annyit kukázott össze a sírból, nem is nagyon kell magyarázni szerintem, hogy miért vannak a négyben. Jó, persze nyilván nem volt szép, ahogy a Kielce vezetett egész meccsen, de hogy is mondják, mikor számolják a tyúkokat? A Flensinek egyszerűen nem tudunk nem drukkolni, amikor nem velünk tolják, és bár egy meccsen belül hektikusabbak, azért összességében mégis kiegyensúlyozott BL-t tolnak eddig. A tavalyihoz hasonlóan ismét egymás ellen döntjük el, hogy csoportbeli helyezés wtf, csak most jövő héten, Flensburgban. Addig is PSG lesz nekik.

2018. február 17., 17: 30 - PSG vs Flensburg (1)

3. Barcelona

Megfogták otthon a Vardart, ezzel pedig tettek egy öles lépést a PSG-elkerülés felé, sőt, a sorsolásuknak köszönhetően lazáznak itt a végén, remélem rápacsálnak, rá szoktak ők az ilyesmire. Plock, Kristianstad, Szeged meccseik vannak még hátra, innen hat pont sem lehetetlen, sőt. Pálmácska természetesen ismét valami nehezen körülírható sérülésben szenved, fura, nem? De mindegy, én őszintén bízom benne, hogy amikor velük játszunk majd idén, addigra felgyorsulunk és ő is eljön Veszprémbe. Addig meg hajrá Plock!

2018. február 17., 17: 30 - Barcelona vs Plock (1)

2. Vardar

Az idei első vereségük az amúgy számukra teljesen lényegtelen meccsen, bármi is lesz, ez a szkopjei hattyúdal gyönyörű idén, szerintem kifejezetten jó nézni, ahogy mennek. Nem lőnek túl sok gólt, de hogy mennyire keveset kapnak azt azzal a végtelenül egyszerű adattal szemléltetném, hogy az utánuk következő csapat majdnem harminc góllal többet kapott az eddigi fordulókban. Huszonkilenccel. Nagyon durva. Most idecsűröm őket, mert kikaptak, de kezdődik majd még Vardarral ez a lista. Szegedi fellépés várható Szkopjéban, burek, joghurt, olcsó pijja, jó utat!

2018. február 18., 17: 00 - Vardar vs Pick Szeged (1)

1. PSG

Magyarázhatnám, de minek, jelen állás szerint a PSG úgy magaslik ki a csoportunkból, mint a másikból a Vardar, eddig egyértelműen ők idén a legstabilabbak és jobbak, mindkettőjük esetében hatalmas csoda volna, ha nem nyernék meg a csoportjukat. Celjét hagyták helyben utoljára, most pedig a Flensburg megy Pariba. Nekünk ugyan nem volna jó egy meglepi, de azért kicsit hajrá Flensi, na.

2018. február 17., 17: 30 - PSG vs Flensburg (1)