KP6 - Sötétben tapizás hete

De tényleg. Jó, nyilván sorba fogom rendezni valahogy a csapatokat, de komolyan azt hiszem, hogy ilyenkor, így különféle benyomások, válogatottbeli sikerek vagy kudarcok, esetleg egy bajnoki derby után a BL gyakorlatilag újrakezdődik. És akkor a gyengébbek kedvéért olvasásra, egyúttal értelmezésre ajánlom az alábbi macskakörmös monológot, mert még hét év után is megemészthetetlenül gyakran kapom az arcomba a következő kérdést: mi az a KáPé?

"Ez itt a Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

16. Zaporozsije

Mivel nekem most eléggé kimaradt az október, így őszintén bemondom, hogy fingom nincs a mezőny végéről (az elejét is nyomokban követtem csak), úgyhogy ahhoz a baromi egyszerű felvetéshez folyamodtam, hogy márpedig a matek nem hazudik. Az pedig világosan megmutatja, hogy a C-D ág második legjobb eredménye az ukránkáknál van, még ha ez is kicsit szubjektív döntés, az van, hogy nekik két ikszük van a Skjern eggyel több vereségével szemben, és így én most rájuk raktam még úgy is, hogy azonnal beugrott, hogy az egyetlen vereségük valami irgalmatlan nagy zakó volt, ha minden igaz. Most a Besiktas érkezik hozzájuk a kinti döntetlen utáni visszavágóra, sima hazai kell legyen, ha tényleg szeretne egyenes kiesésest tolni a Motor tavasszal.

2017. november 4., 17.00 - Zaporozsije vs Besiktas (1)

15. Plock

Ahogy és amennyire kikaptak a Szegedtől, örüljenek, hogy egyáltalán a listán maradhattak. A Kielcét legalább megszorongatták a lengyel derbyn, de nyilván pontokat azért ott sem adnak, szóval eléggé fekete hetek ezek lengyel barátainknak. És hát gyakorlatilag az van, hogy ha most ne adj isten cumiznak otthon a Nantestól is - nem fognak azért szerintem - akkor muszáj lesz szublimálniuk csecse kis listánkról, mert nincs az az érv, ami bevédi őket. És ezt nem szeretném, úgyhogy fejeket fel, vesszen a Nantes!

2017. november 5., 19.00 - Plock vs Nantes (1)

14. Zágráb

Maradjunk annyiban, hogy sokkal többet vártam Markovictól a Zágrábtól, szerintem tiszta gáz, amit tolnak, a híres védekezés sehol, támadásuk pedig addig sem nagyon volt, őket is csak a Szentlélek tartja a listánkon, meg az a tény, hogy az alsó ágból azért valószínűleg megoldanának mindenkit oda-vissza. Illetve majdnem mindenkit. Mennek Barcelonába, remélem legalább kellőképpen üdvözlik Lady Pálmarssont. Bár még ennyit sem nézek ki belőlük.

2017. november 4., 18.00 - Barcelona vs Zágráb (1)

13. Kiel

Tessék, nagyon durva, a Kielt pofozza az élet jobbról-balról, alázza őket mindenki a kanyarban, de amikor jön egykét rangadójuk (Veszprém, Flensburg), hát nem felszívják magukat? Erről pofáztam az itteni meccsünk LA, hogy ez egészen elképesztően különös dolog, tényleg beszarás, hogy ilyen van, hogy fogalmam sincs, hogy honnan van bennük ez a mentális erő. Szerencsére azért annyi nincs, hogy nyerjenek is, de például a Flensitől azért pontot loptak. A nemrég még PSG-t verő, Kielcében ikszelő Flensitől ugye. Na mindegy, Frédi fiai törnek fel, mint a büdös víz, írd és mondd, ott lesznek az egyenes kiesésesben, tavasszal. Most azért még remélem nagykönyv szerint befagynak a kamuorosz régióban.

2017. november 4., 18.30 - Breszt vs Kiel (1)

12. Celje

Szlovén pajtásaink is ikszeltek a nagyon durván ikszelős fordulóban (négy meccsből 3!!! volt döntetlen, ez nagyon rekord-gyanús, de nem néztem utána), ők a Bresztnek adtak egy pöttyöt a Zlatorogban, ami csak azért baj, mert nekik valószínűleg egymással lesz dolguk a végelszámolásnál. De hála a minősíthetetlen kieli szezonkezdésnek, jelen pillanatban még továbbjutást érő helyen vannak, és hát örüljünk most annak. Mert a holnapi flensburgi eredményüknek valószínűleg nagyon nem tudunk majd.

2017. november 1., 18.30 - Flensburg vs Celje (1)

11. Nantes

A kezdeti lelkesedés ugyan csökkenni látszék, a kötelezőn mondjuk szépen odatették magukat, de most, a következő néhány fordulóban fog kiderülni igazából, hogy hova szeretné sorolni magát a Nantes ebben a csoportban. Megy a négy nagyobbal, vagy magára húzza a hátsókat, és belemegy a négyes iszapbirkózásba. Szusszanásnyi idejük volt, ez talán pont nekik jött a legjobban (csak az elitben való rutintalanságuk végett), kilyukad az oldalam, hogy megtudjam, mire mennek Plockban.

2017. november 5., 19.00 - Plock vs Nantes (1)

10. Breszt

Igen, komolyan gondolom, hogy ezek itt az összes eddig említett csapatnak odacsapnának a kieséses szakaszban, és nálam mindig ez a döntő érv a besorolásban. Amiért mégis hátrább tettem őket, mint ahol az előzőben voltak, az elsősorban a celjei ponthullajtás, másodsorban pedig a hazai pontvadászatban elszenvedett szegedi típusú égésük, értsd otthon kaptak tíz gólt a Minszktől. Úgyhogy ott is befigyelt némi hullámvölgy, na, előttem is van Bebeshko vörösre ordítós orcája. Most viszont javíthatnak, a Kiel pont egy olyan csapat, akit elég megverni ahhoz, hogy a szurkolók megbocsássanak, úgyhogy Igropulóék biztos rajta lesznek a feladaton.

2017. november 4., 18.30 - Breszt vs Kiel (1)

9. Montpellier

Nem tudom lejjebb sorolni őket, az teljesen egyértelmű, hogy lentről nagyon felfelé lógnak ki, és ha megnézzük azt is, hogy mennyivel a Nantes előtt vannak a hazai pontvadászatukban (2 vs 5 a riviéra javára), az is csak ezt a helyezést igazolja számomra. Persze ebben semmi meglepő nincs, tavaly is sokáig jutottak az alsó ágról, kétségtelen, hogy idén is kopogtatni fognak. Már csak ők hibátlanok a mezőnyben, és ez valószínűleg így is marad, a Sportingot fogadják ugyanis, ez pedig sok gondot nem okozhat.

2017. november 4., 18.30 - Montpellier vs Sporting (1)

8. Szeged

Az utolsó BL-élményből lehet építkezni, mert abból a -9-es derbyből - ami ki is járt nekik az amúgy számomra értelmezhetetlen Kielcézés és Vardarozás miatt - nekik annyira nem, hehe. Na de tényleg, Pastor továbbra is ragaszkodik a rögeszméihez, gondolom Zsitnyikov még nem elég latinos mozgású az edzéseken, vagy mittudomén, és elhiszem, hogy ő marha fontosnak gondolja a rendszerét erőltetni a játékosállományra, de továbbra sincs ezzel a taktikával aranya. Szóval lehet, hogy ideje volna váltani, de legalábbis nyitni kicsit a külvilágra. És hát az sem feltétlen ártana, ha valaki kicsit feljebbről ezt el is mondaná a Misternek néha, lehetőleg spanyolul, hogy meg is értse. Persze nekem nem rossz ez, ami van, miattam aztán maradhatna, csak nem elég, ha a Szeged tényleg fejlődni akar. Mármint előre. Jön a Löwen, ők jellemzően nem szoktak gondot okozni amúgy, de...hát, kíváncsian várom, melyik csapat lép pályára vasárnap. Az biztos, hogy eléggé teperni kell ahhoz, hogy a közönség bizalmát ez a gárda visszanyerje.

2017. november 5., 17.15 - Pick Szeged vs Löwen (x)

7. Kielce

Hatalmas meccset játszottunk velük, ők egyértelműen az idei legjobbjukat, nem is értem, eddig hol volt ez, de mivel előjött belőlük, a hazai iksz ellenére is előre kell pakoljam őket a KP-ban. Jó, kicsit igazságtalan vagyok, mert a Flensi ellen is pontot tartottak otthon, szóval látszódott már némi fény a breszti, celjei zakó után a fasorban, de most mennek Párizsba, és hát ott tud kellemetlen is lenni a létezés, na, meglátjuk. Az eddigi idegenbelijeiket elnézve csodálkoznék, ha nem lenne ez, ha nem is tükör, de azért sima.

2017. november 5., 17.00 - PSG vs Kielce (1)

6. Löwen

Egyébként simán lehet, hogy előrébb kellene tennem őket, mert idén tényleg stabilabbak, mint eddig szinte bármikor, két iksz belefér, főleg ha az egyik Barcelonában van ugye, de még várok a szegedi meccsükig. Ha tényleg előreléptek, és levetkőzték azt az utánozhatatlan amplitúdót a kilengéseikből, akkor most nyernek. Nem is emlékszem, hogy volt-e ilyesmire példa a történelemben, de mi mutattuk meg nem is olyan régen, hogyan kell. Végy egy jó kapust, egy remek védelmet, és mondjuk egy brillírozó Andy Schmidet, és kész is a recept. Persze ez nem lesz ilyen egyszerű, valószínűleg.

2017. november 5., 17.15 - Pick Szeged vs Löwen (x)

5. Flensburg

Ők is ikszelgetnek rendesen, mondjuk azt a kielit az ő szempontjukból nem is tudom, melyik irányba soroljam hirtelen, mindenesetre egyelőre állnak, mint a cövek. Megy hozzájuk a Celje, és hát ez nem tűnik pont annak a meccsnek, amelyiken az a cövek elhajlik majd, úgyhogy maradnak a fazék közelében. És a KP-n is egyelőre max a Löwen előzheti őket, holnap pedig már meccs is van, je.

2017. november 1., 18.30 - Flensburg vs Celje (1)

4. Barcelona

Nagyon sok karaktert le tudnék ütni azzal kapcsolatban, hogy mit gondolok róluk, a mocskos ügyelmeikről, arról, hogy mit kívánok nekik azon túl, hogy a független Katalónia kb. négycsapatos bajnokságát adoptálják rögvest a kézilabda-satu Angliába, ilyenek. Ezen túl még `āĎ@āďē+%#ąŰČůŠ£įšĘŚ és abban is őszintén bízom, hogy Lady Aron megkapja, amit ezért a gerincességért úgy összességében megérdemel, de most megelégszem nagyjából ennyivel. Meg annyival, hogy kár volt hisztis picsát csinálni a világ egyik legígéretesebb játékosából, elég lett volna szépen kifizetni nyáron az árát, és mindenki boldog. Most szinte senki sem az, mondjuk én pont örülök, lóvé lett, Pálma nekem már tavaly sem hiányzott nem hiányzik, megőrülök viszont, hogy láthassam, hogy tanul meg a komplett katalány klub izlandiul, hogy jól érezze magát a városban. Na. A játékukhoz persze nyilván hozzátesz, de azért nem fogom összecsinálni magamat, és kétlem, hogy ezzel a csapat ne így volna. Alig várom az első meccsén a Veszprém Arénában. Uff.

2017. november 4., 18.00 - Barcelona vs Zágráb (1)

3. PSG

A flensburgi rövidzárlaton kívül nem igazán volt megakadás a gépezetben, alakulgatnak, náluk az ősz a védelem összerakására megy, az világos, és ezen az úton igazság szerint elég jól haladnak, nincsen idén kiugróan sok lőtt góljuk, viszont sokkal kevesebbet kapnak. Nagyon közel van már az ellenük oda-visszánk, és bár utálom, hogy rendszeresen két hét alatt kell lezavarjuk ezeket a baromi fontos meccseket, most mégis izgatottan várom azokat. Mindkettőt.

2017. november 5., 17.00 - PSG vs Kielce (1)

2. Veszprém

Nem mondom, hogy különösebben idegben lettem volna, ha kikapunk Szegeden (nyilván számít a hogyan), de azért a kilenc, kilenc, kilenc egy jóleső magabiztossággal, és állandó borzongással ajándékozott meg. Ezen nem változtatott a láthatóan gyakorlásra szánt Komló-meccs sem, szóval igazság szerint elég pozitívan látom a helyzetünket. Egy lelátói pajti mai gondolata, miszerint "nem akarnék nagyon tanácsokat osztogatni, mert úgy látom, ért hozzá" nagyon ül Vranjesra, valahogy így vagyok ezzel én is. A két fiatal Szegeden előlépett igazi téttel bíró meccsen is, nem feltétlen várom, hogy mostantól aztán mindenképpen, minden meccsen, de Ljubotól talán ezt várom a legjobban, hogy beépítse őket valahogyan. Még egy ballövőnek meg kéne érkeznie lassan a PSG ellenikre, aztán meg is vagyunk.

2017. november 4., 17.30 - Telekom Veszprém vs Aalborg (1)

1. Vardar

Ők sem nagyon hibáznak, érdekesség, hogy gyakorlatilag ugyanúgy állunk a csoportjaink élén, és ránézésre is talán ennek a két együttesnek volt szünet előtt a legpofásabb, legstabilabb játéka, meglátjuk, kivel mit tett a stau. Túl vannak a Barcelonán, elég simán behúzták azt, és most nekik is egy viszonylag laza meccs jön, utaznak Kristianstadba, nem hinném, hogy ezzel kapcsolatban sok kérdés van. Az mondjuk durva, hogy most írtam be az első idegenbeli győzelmet a zárójelbe.

2017. november 4., 18.00 - Kristianstad vs Vardar (2)