Akkor most már tényleg elkezdődött

Ha valaki esetleg lemaradt volna róla, tegnap egy kisebb SEHA rangadóval a gyakorlatban is elkezdődött szezon. A tavalyi ezüstérmes Breszt ehhez tökéletes partner volt - meg kellett dolgoznunk a sikerért, de bele azért nem kellett dögleni.

Pont erre volt most szükségünk.

Még a bevonulás is elég esetlen volt (ugyanabból a sarokból jött ki mindkét csapat), nem csoda, hogy punnyadtan indult a meccs. Ehhez asszisztált a lelátó is, kis énekelgetés, némi kötelező bírózás, nagyjából ennyit tettünk hozzá az estéhez. Maradt bennünk hiányérzet, és nemcsak a létszám miatt, na, mi legalábbis többre számítottunk, de mindegy, fogjuk fel bemelegítésnek, úgyis mindjárt jönnek az igazán éles meccsek.

Foglalkozzunk inkább a játékunkkal. Már a kezdősorra megszorult a gatya slicc tájékon: Zájci, Laci, Palmarsson, Ilics, Ugalde, beállóban Nilsson. Háhá, végre nem cserélünk védekezésre! Ha lesz Gulyi, ezt a felállást igazi szélsővel is fogjuk tudni tolni, sőt, még azt is eldönthetjük majd, hogy inkább Gulyit vagy inkább Áront szeretnénk-e kettesben védekeztetni. Hát ezért volt baromi fontos Pálma, mert így megszűnt az egyik komoly taktikai hiányosságunk, amire a Barca, Kiel előszeretettel repült rá, ráadásul ezzel lett támadásban is három lövős felállásunk. Pálma amúgy már mostanra szinte tökéletesen beilleszkedett, igaz, a lövései lehetnek (és lesznek is) még jobbak, ezt leszámítva elöl-hátul jó volt nézni a mozgását.

A taktikai felkészültség terén a Kiel és a Celje közötti szakadéknyi különbséget tökéletesen mutatja az ő és Sliskovic játéka közötti különbség. Az Ivanban rejlő potenciál védekezésben már látszik, már abból kiderült, hogy Ortega huzamosabb ideig játszatta hármasban, igaz, két elég felesleges kiállítást szedett össze. Támadásban viszont még nagyon kereste a helyét, de ha továbbra is ennyi időt és bizalmat fog kapni, nem lesz ezzel sem gond. Mondjuk 10-15 kiló izom elférne még rá.

Sliskovic mellett Nilsson védekezett még sokat hármasban, meg persze volt ott Timu, Laci és Ilic is - durva merítésünk van erre a posztra, Laci végig is ülte szinte az egész második félidőt. Nilsson (aka. Maci Laci) mozgása még mindig sportszakmai rejtély, Mocsai Lajos biztos elemezgeti is sokat a TF-en, mert ilyen mozdulatgyorsaságlassúság mellett felfoghatatlan, ahogy összeszedi a legótvarabb labdákat is.

Miklernek döbbenetes meccse volt megint, a legjobbkor hozta a bravúrokat megint, részben miatta nem lett egy pillantra sem igazán szoros ez a tegnapi. Pedig a Breszt faszán állt a meccshez, nem szartak bele akkor sem, amikor elmentünk 5-6 góllal - Bebesko, amikor kellett, kikérte az idejét, összekapta a csapatát, amivel mindig vissza is jöttek a meccsbe. A végére nyilván elfogyott náluk az erő, de az látszik, hogy a SEHA-ban idén is mindenki ellen reális esélyük lesz. Nekem speciel Spíler játéka nagyon hiányzott tegnap is, ugye Tjumencevnek kellett volna kb. ugyanazt hoznia, dehát a különbség már a nevek alapján is egyértelmű. Atmannal nagyot fogtak, csak még nincs azon a szinten a játéka, mint ahol a Metalurgban volt. Lövőjátékuk nem volt, hiába erőltették a toronydaru Kristopanst (aki mondjuk mozgásra inkább hasonlít egy kosarasra, mint jobblövőre), így igazán a két beálló, de főleg Sztojkovics játékával okoztak nekünk gondot. Ezt elmondta Ortega a sajtóson, bár ebben azért mi is benne voltunk abból a szempontból, hogy a meccs nagy részében majdnem csak random hármasvédő párok között pattogott Rasztko (meg Babicsev). Belefért.

Végül akkor lett igazán jó a játékuank, amikor elkezdtük sorra lelesni a bejátszásokat, ebből indulhatott Lékai és Marguc. Az ő felszabadult játékukat különösen is jó volt nézni, azt hiszem, tavaly egyikük sem futotta ki magát - majd idén. Volt az a jelenet, amikor Lékai vagy négy ember közé lőtt be egy 30 méteres passzt Margucnak, aki egy lépésből húzta be az asszisztot, megvan? Na, az nagyon jól esett, de zseni volt az is, ahogy a zavarót a kelleténél kicsit agresszívabban védekező Vukicsot vagy háromszor is megmajmolták Nilssonnal. Remélem sok hasonlót látunk majd Mátétól ettől a szezonban.

Hiányérzetünk tényleg csak a hangulat miatt lehet, mert ezúttal Ortega is szépen forgatta a csapatot, és a kapott perceket meg is hálálta mindenki (Mirko meg majd nyilván kezdő lesz a következő meccsen). Szóval nem károgunk, mert valahogy így kell elkezdeni a szezont.

Vannak a meccsről saját képeink, azt itten lehet jó alaposan megnézni.