KP6 - Visszarázódás az elitbe

Nincs nagyon mire panaszkodjunk mostanában itt, a Dunántúlon - persze a szokásos Mahézáson kívül, mert az mindig egy stabil indok, a csapat teljesítményétől teljesen függetlenül -, a BL első etapját egy történelmi Barca-veréssel zártuk le, és a válogatott hetet is úgy abszolváltuk, hogy lendületből tudtunk menni Szegedre, ahol szintén simán és szintén öt góllal nyertünk. Összességében elmondhatjuk, hogy rég nem volt ilyen nyugodt és stabil időszakunk, de remélem ezzel most nem nyitom ki Pandora szelencéjét vagy ilyesmi, nem szeretem elszólni magam, ugyanakkor ez egy tény. Celjében kezdjük a második BL-felvonást, jön a visszafordító forduló, fogadjuk a Barcát és megyünk Plockba is, a Szeged pedig Pelister oda-vissza után mehet zágrábi karácsonyi vásár, majd érkezik a Kielce.

"...Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

16. Pelister

Akármennyire is ekéztem őket eddig, azért a legutolsó fordulóban csak megszorongatták kicsit a Kielce tökeit, de mondjuk azt a Szeged is megtette nemrég, szóval nem is biztos, hogy akkora was ist das ez most épp. Illetve mindjárt meg is látjuk mekkora, hiszen Szegedre érkeznek, na nem, mintha komolyabb sanszot adnék nekik, de ha egy szoros félidőt tudnának játszani, akkor talán nem fikáznám őket továbbra is. Radivojevic minden bizonnyal mindent meg fog tenni, hogy excsapatának bizonyítson.

2023. november 16., 18.45 - Pick Szeged vs Pelister (1)

15. Celje

Ha választanunk kell, mi, veszprémiek a közeli helyek közül inkább Celjébe megyünk szívesen, régi kötődés a miénk, az Arénájukban is otthon vagyunk, és ki sem kaptunk ott emberemlékezet óta, ugye, a szlovén kaját is bírjuk, meg a krémest, éljen Celje. Megyünk is ki, osztálykirándulós jelleggel. Illetve nem is tudom, minek nevezzek 632 piros mezest, aki biztosan ott lesz. Nem gondolom, hogy nehéz meccs lesz, vagyis remélem, hogy nem lesz, a hazaiak szempontjából is inkább csak egy szorosabb félidő lehet a reálisabb elképzelés, nem a győzelem.

2023. november 15., 18.45 - Celje vs Telekom Veszprém (2)

14. Plock

Eléggé mélyrepülésben vannak a lengyel kékek, messze nem hozzák a tavalyi formájukat, lassan a csoportkör felénél tartunk - éppen - és összesen egy árva győzelmet tudnak felmutatni, szóval...Sok sikert nem szagolok a Barca ellen sem, vagy hogy is fogalmazzam.

2023. november 16., 20.45 - Plock vs Barcelona (2)

13. Montpellier

Az én KP-sorrendem szerint amúgy érdekes lesz a forduló, mert van 2-3 olyan párosítás is, amely egymást közvetlen követő csapatok között zajlik majd, az egyik ilyen pont a franciáké, akik a Portót fogadják. Otthon állnak, mint a cövek, a PSG-vel együtt kilenc győzelemmel másodikak a tabellán, szarabb gólkülönbséggel. Hivatalosaan ennek hazainak kellene lennie, de igazából hangyafasznyi különbséget érzek a két csapat között. Meglátjuk.

2023. november 15., 20.45 - Montpellier vs Porto (x)

12. Porto

A portugálok annyival jobbak a közvetlen vetélytársaknál, hogy az eddigi igazán fontos meccseiket ellenük, ugyan szorosan, de kivétel nélkül megnyerték. A Pite azért pont az, akit már nem papírforma szerint vernek meg idegenben, ez egy bravúr lenne, de nem is lehetetlen, kérdés, hogy ki milyen állapotban jött vissza a válogatott hétről.

2023. november 15., 20.45 - Montpellier vs Porto (x)

11. Kolstad

Nekem ezek az északiak továbbra is meglepően kevésnek tűnnek, és továbbra sem értem, hogy miért. Jó, ez az utolsó északi rangadó egészen emészthető volt már, de mindkét csapat rettentő kaotikus teljesítményt nyújt, és hát, a norgék talán kicsit jobban. Egyébként a PSG pont kikapott az előző fordulóban (otthon a Kieltől), szívesen mondanám, hogy ez jelenthet némi reményt, de amilyen régen volt már, semmi jelentősége.

2023. november 15., 18.45 - Kolstad vs PSG (2)

10. Zágráb

Remek, küzdős, védekezős meccset toltak Szegeden, vezettek is elég sokat, de a Szeged végül egy huszáros hajrával visszafordította és behúzta. Ettől függetlenül kalaplengetés, eléggé kitart ez a forma, senkit sem irigylek, akinek mostanság van Zágrábban dolga. És hát, a Kielcét viszont sajnálni sem fogom, ide amúgy jó meccset és meglepetést vizionálok. Már amennyiben ez meglepetés egyáltalán. Azon biztos meglepődnék, ha sima vendég lenne.

2023. november 16., 18.45 - Zágráb vs Kielce (1)

9. Szeged

Próbálok elvonatkoztatni, de friss, szögedi élményekkel elég nehéz. Nyilván nagy érvágás volt nekik az utolsó pillanatban kieső BB, aki ugyan távol van saját csúcsformájától, de alapvetően mégis ad egy stabilitást a védekezésnek. Hogy az ő beszakadt vádlija felépül-e csütörtökre, ez egy kérdés, de igazából nélküle is meg kell tudni verni a Pelistert. És nem is hinném, hogy ezzel bármi gond lenne.

2023. november 16., 18.45 - Pick Szeged vs Pelister (1)

8. Aalborg

Ahogy a Kolstadnál már írtam, pont annyira csalódás nekem az ő eddigi szereplésük is, igazából nem is nagyon értem. Már a tavalyi tavaszuk is furcsa volt nekem, de ez az eddigi up and down aztán tényleg teljesen kusza. Ember legyen a talpán, aki az ő teljesítményüket be tudja lőni rendesen, mindenesetre egy-két éve még abszolút jó meccset vártam egy ilyen párosítástól, most egy kicsit félek tőle.

2023. november 16., 18.45 - Kiel vs Aalborg (1)

7. Kiel

Amekkorát futnak ősszel a BL-ben, pont annyira szopóágon vannak a Bundesligában. Több kétarcú csapat van most a mezőnyben, mint kétfronton stabil, ezt mondjuk rögzíthetem. A BL-ben viszont PSG-t vernek Párizsban, meg ilyenek, úgyhogy fogalmam sincs, hogy mi történik velük éppen, nagyon furcsán viselkednek. Az is igaz, hogy idén jóval kevesebb bundást tudok nézni, mint tavaly, biztos, hogy az is benne van, hogy megerősödött a középmezőny arrafele, az a baj, hogy ilyenkor szokott kifutni nekik egy kurvajó világverseny (amit ismét éppen ők rendeznek), de simán lehet, hogy ez csak egy konteó az én fejemben. Meglátjuk. Egyébként szerintem most nyernek.

2023. november 16., 18.45 - Kiel vs Aalborg (1)

6. PSG

Nos, igen, az utolsó bástyák is ledőltek, nem nagyon tudtam hova rakni a hazai vereségüket a Kiel ellen, főleg, hogy láttam is a meccset. Egyébként ők csak a képzeletbeli, stabilitási tabellámon voltak bástyák, de az is valami. Az eddigi heti főtörténés is velük kapcsolatos, Máthé Dominik nem hosszabbít Párizsban, jöhetnek a találgatások, hogy hova mehet majd, szerintem Szegeden jó helyen lenne. Vagy Bukarestben. A Starligueben hiba nélküliek, de ha otthon ki bírtak kapni, igazából Trondheimben sem lehetetlen. Azért a papír vendéget mond, egyértelműen.

2023. november 15., 18.45 - Kolstad vs PSG (2)

5. GOG

Szintén egy Kielhez hasonló ősz, a BL-ben egészen pofás, amit művelnek, nem úgy a bajnokságban, de hát itt most a fő szempont Európa, úgyhogy nem tudom őket rosszabb helyre tenni, de nem is akarom, egyelőre. Jó, az utolsó fordulóban éppen kikaptak Portóban, ami nem feltétlen volt betervezve, de most jön az igazság pillanata, a héten mennek a friss SuperGlobe-győztes Magdeburg otthonába, akikkel egyébként tűpontosan ugyanúgy állnak a tabellán, gólkülönbség is ugyanaz, és a stílus is hasonló, pechjükre a németek éppen győzelmi mámorból érkeznek. Jó meccs alert, nézzük meg!

2023. november 16., 20.45 - Magdeburg vs GOG (1)

4. Kielce

Nos, nem egy életbiztosítás manapság Zágrábba menni, ráadásul a Kielce sincs éppen világverő formájában, úgyhogy ez egy érdekes meccs lehet, meg is nézem, ha tudom, addigra talán hazaérünk. Alex sérülése rendbejött, mert az IHF öntökönlövése miatt súlyosan háttérbe szorult SuperGlobe-on végülis játszott. De most komolyan, kifizetett valaki 5 ojurót/meccs vagy 15-öt/bérlet erre az eseményre? Tényleg érdekel, mert egyszerűen nem hiszem el, hogy ezt meglépték ezek a balfékek. Elviszik Szaúd-Arábiába - nyilván jó pénzért, már eleve - ahol nem hiszem, hogy a régió érdeklődői nézőcsúcsokat döntögetnének, sőt, ugye. Majd bekorlátozzák az egészet fizetősre, hogy még az se nézze meg, akinek a csapata van kinn, vagy aki megnézne két európai élmeccset. Barmok, na mindegy. Nem a Kielce hétvégéje volt, a Magdeburg kiverte őket 28:24-re az elődöntőben.

2023. november 16., 18.45 - Zágráb vs Kielce (1)

3. Magdeburg

Ismét megnyerték az arab novembert, amiről már kifejtettem a véleményem fentebb, a lényeg inkább az lehet, ha ezzel a lendülettel a Magdeburg visszatérhet esetleg a stabilan teljesítő csapatok közé a BL-ben. Jó, annyira egyébként eddig sem álltak szarul, de a GOG elleni oda-vissza több szempontból is elég fontos lehet, egyrészt abszolút közvetlen vetélytárs, másrészt az első két helyezett sincs elrugaszkodva a többiektől. Elképzelhető az is, hogy a katalánok előtt vannak jelenleg, de ehhez a döntéshez még megnézném azért őket.

2023. november 16., 20.45 - Magdeburg vs GOG (1)

2. Barca

Hát ez tényleg nem Ortega versenye, mármint a SuperGlobe, mondjuk a miénk sem, az is igaz. Jó, azért a Kielcét végül megverték a bronzmeccsen, de ismét egy német csapat, ezúttal a Berlin verte őket egy góllal az elődöntőben. Lóvé azért járt, hehe. Rettentő szívesen emlékezünk vissza az utolsó meccsükre a BL első részéből, mi vertük meg őket, ugye, hát a Plockból most nem nézem ki ugyanezt, és azt sem gondolom, hogy a Barca sokkal szarabb csapat lett. De hogy van némi gödrük, ami tőlük szokatlan ilyentájt, az világos.

2023. november 16., 20.45 - Plock vs Barcelona (2)

1. Veszprém

Általában nem nagyon szeretem előrepakolni magunkat, de most nincs bajom vele, az elmúlt hetek alapján egyébként teljesen megérdemelt számunkra ez a hely, simán vertük idegenben a Barcát, és most a legfontosabb hazai derbyn nagyjából ugyanúgy a Szegedet. Persze rohadt messze van még a szezon vége, szóval mielőtt bárki ezzel kapcsolatos okfejtésbe kezdene, inkább ne tegye, ha kérhetem! Mindenesetre most valamit megtaláltunk, úgy érzem, Corralesbe is mintha visszatérne az élet, ami nagyon fontos, most a védelmünk sem volt átjáróház, Celjére ennek elégnek kell lennie, oda-vissza, aztán meg kell verni a Barcát még egyszer. Úristen. Csak a Szegedet oda-vissza, meg most a Barcát is, ha már beleálltunk ilyen szépen. Jó, tudom, az még messze van, de várom már, hehe. Holnap reggel irány Celje, már elég régen is voltunk, mindig a Zágrábot kaptuk az utóbbi években, úgyhogy sportturista, éljen, éljen!

2023. november 15., 18.45 - Celje vs Telekom Veszprém (2)