KP7 - Félúton a csoportkörben

Annyi minden történt ebben a három hétben, hogy külön posztot érdemelne, lement egy női világverseny, ismét felmerült a felelősség kérdésköre, amire szokás szerint jelentkező nincs, ellenben hárítást, egymásra mutogatást valamint "velünk csak úgy megtörténik a kézilabda"-típusú csodálkozást a döntéshozóinktól számos esetben megfigyelhettünk, és ezen hiába próbálom nem felbaszni magam, hogy őszinte legyek, szóval lehet, hogy lesz még poszt erről, podcast pedig már volt is, amennyiben lesz türelmem meghallgatni XVII. professzort, mert nálam persze, hogy ő csapta ki legjobban a biztosítékot, ahogy maga is tisztes távolból nézve hangosan kritizálja az amúgy gyakorlatilag általa (is) létrehozott, felépített és működtetett rendszert, mint valami kívülálló, ámde hatalmas pénznyelő UP-nevelő, hogy csak az egyik fő problémát említsem meg. Nevetnék, ha lenne kedvem, de nincs.

Aztán tegnap az EL-ben is forduló volt, úgyhogy meg sem próbálom KP előtt összerántani az eseményeket, egyszerre csak egy a dolog. Ma pedig már játszik a Szeged, úgyhogy...

"...ez itt a Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

16. Porto

Nem gondoltam volna, hogy valaha lesznek utolsók a portugálkáim a KP-mban, de ez a csúfság is megtörtént sajna. A párizsi meccsen ugyan egészen sokáig tartották magukat, vállalható eredmény született végül, de azért kinyílt az olló a második félidő dereka táján. Csak nem maradt nyitva. Magdeburgba mennek, attól függetlenül sem látok sok esélyt bármilyen pontszerzésre, hogy a németek éppen kikaptak a bundásban az újra éledő Kieltől. Otthon.

2022. november 24., 20.45 - Magdeburg vs Porto (1)

15. Elverum

Továbbra sem találuk rajtuk semmi reménykeltőt, hacsak nem vesszük annak azt, hogy otthon azért sikerült megverniük a szlovénokat, sőt, Kristianstadban is nyerni tudtak. Egyébként az ő szezonjuk mértékével ez valóban egy konkrétabb győzelmi sorozat, adjuk meg, na. Kérdés, hogy tudnak-e belőle profitálni, bár nem hinném, hogy ebből éppen a kielcei vágóhídra maradna valami szemmel látható, hacsak nem viselődtek meg a szponzori kérdéskörben nagyon a lengyelek is. De ezt nem hinném azért.

2022. november 24., 20.45 - Kielce vs Elverum (1)

14. Pick Szeged

Lengyelországban elképesztő nagy nihilt mutattak, akkorát, hogy közben - némiképp talán ennek is köszönhetően - eldőlt Pastor sorsa, aki nyáron távozik majd a Tisza partjáról, de ez a szezon még itt van, kezdeni kell vele valamit. Ahogy latolgattuk, ez elsülhet amúgy szögedi szempontból jó irányba is, ha emiatt most mindenki felteszi a leszarom maszkot, és játszanak szépen, felszabadultan. Mondjuk az nem segít a helyzeten, hogy Martins megsérült a hétvégi bajnokin, ha gonosz lennék, azt mondanám, BL-meccsen fel sem tűnne tán. A másik említésre méltó esemény a Pick háza tájáról mindenképpen az, hogy láthattuk Luka Stepancicot Szeged-mezben. Csak kár, hogy a facebookon.

Nagyüzemi találgatásokban van a város, egyébként, én három nevet hallottam folyamatosan ismétlődni, de Raul Gonzalesét a leggyakrabban, az ő irányába mutat az is, hogy állítólag Xavi Pascual éppen Párizsba tart, hosszabbításra tehát Raul valószínűleg nem számít. Összeállni látszék tehát ez a biznisz, és hát, hogy őszinte legyek kicsit örülök is, mert ezzel talán világossá válhat mindenkinek lassan, hogy mennyire eltűnt a számottevő különbség a költségvetéseink között. Várjuk, hogy mi sül ki ebből.

2022. november 23., 18.45 - Szeged vs Celje (1)

13. Celje

A két hónappal ezelőtti Celjétől még halálos komolysággal óva intettem volna szögedi ismerőseimet, de sajnos kicsit visszaestek azóta, és hát, ahogy a Picknél említettem, ők pedig akár fel is szabadulhatnak játékban, ez pedig így semmiképpen sem mutat a vendégek irányába. Meglátjuk, ki éppen hol tart.

2022. november 23., 18.45 - Szeged vs Celje (1)

12. Zágráb

Elég furcsa, hogy a Zágráb nem tökutolsó, mert azért nálam jó ideig jó mélyre ásták el magukat, de látjuk. Ebből látszik az, hogy mindig van út felfelé, szinte mindenhonnan. Egészen összekapták magukat tehát, ennek ellenére vagy éppen ezért ismét edzőt cseréltek - amire lassan már nincsenek szavak - Slavko Goluza harmadszor ül a zágrábi padon, és hacsak nem volt egészségügyi probléma a háttérben, nem bírom felfogni, hogy ennek mégis ennek mi értelme van. 2016 óta 14. megbízás, édesistenem. Veszprémbe érkeznek, nem szeretnék izgulni.

2022. november 24., 18.45 - Veszprém vs Zágráb (1)

11. Dinamo

Valószínűleg az ő előző győzelmük miatt borult a horvátok padja, hiszen a továbbjutás szempontjából rém fontos meccset egy góllal megnyerték a bukarestiek. Zágrábban. Nyilván abban a tömbben ott a Plockkal és a Zágrábbal, illetve hát a Portónak is itt kellene lennie, minden megszerezett pont baromi fontos a későbbi továbbjutás szempontjából. És innen nézve ismét koncentrálniuk kell Xavi Pascualéknak, ugyanis a Plock érkezik hozzájuk, nyilván pontokért. Természetesen szurkolunk a kék lengyel pontokért.

2022. november 24., 18.45 - Dinamo vs Plock (x)

10. Plock

A tabellán ugyan a románok vannak előrébb, de csupán több lőtt góllal, mert a pontjaik mellett még a gólkülönbségük is tűpontosan ugyanaz. Nagyon hasonlóak ők amúgy, ezt írtam már korábban, alapvetően stabilan védekeznek, ezt egymás ellen lesz majd igazán érdekes megnézni, jó kis brusztolós meccseket vizionálok nekik, csodálkoznék, ha gólfosás volna bármelyik meccsükön. A forduló döntetlenjét ide teszem, mindenesetre.

2022. november 24., 18.45 - Dinamo vs Plock (x)

9. Nantes

Tenném őket előrébb is szívesen, de hát hova? Utoljára kikaptak, ugyan már régen volt, ráadásul Barcelonában, de ez a forduló sem lesz nekik piskóta, Aalborgba érkeznek majd, és függetlenül attól, hogy az Aalborg viszont éppen kikapott a bajnokságban, nem érzem benne a francia vendéggyőzelmet. Aztán legyen, örülnék neki, akkor feljebb is tenném őket, szvsz, sokat nem kell várnunk, ez a mérkőzés ma lemegy.

2022. november 23., 18.45 - Aalborg vs Nantes (1)

8. GOG

A dánkák nagy szívességet tettek nekünk azzal, hogy végül behúzták a Magdeburg elleni otthonijukat, nem mintha ne lettünk volna amúgy is lépéselőnyben, de jobb így. Eddig sem hiszem, hogy általános lett volna, de innentől Odensébe senki sem fog könnyelműen érkezni, az hétszentség. Ezen a héten nem is kell, hiszen ők utaznak Párizsba, kérdés, hogy tudnak-e villantani egy szorosat, vagy ehhez még nincs meg a kellő rutin és arc, én utóbbit érzem most inkább. A bajnokságban ikszeltek ugyan Skjernnel, idegenben, de ez egyáltalán nem számít rossz eredménynek a mostani, felfokozott dán bajnokságban. Szurkolni tudok nekik, tőlem szokatlan módon, mai esti meccset tolják.

2022. november 23., 20.45 - PSG vs GOG (1)

7. Magdeburg

Az Aalborg mellett ők abszolválták a BL-szünet másik meglepetését, már ha lehet ezt meglepetésnek tekinteni, ugye, a Kieltől kaptak ki, a csodálkozás faktort inkább az adja, hogy otthon tették mindezt, de persze a zebráktól egyébként nyilván ki lehet kapni. Kicsi megtorpanást érzékelhetünk tehát a német bajnok hasításában, persze ettől még mindenhol lőtávon belül vannak, és kicsit törvényszerű is talán, hogy néhol megroggyanjanak. Ehhez mérten faszipántos ellenfelük lesz, a Porto érkezik Magdeburgba, kétlem, hogy mostanra időzítették volna a feltámadásukat.

2022. november 24., 20.45 - Magdeburg vs Porto (1)

6. Kiel

A zebrák viszont simán lehet, eddig elég hektikus őszt produkáltak, de mínusz egy Pekelert bármelyik csapat megérezne, és náluk még csak nem is a beálló volt az egyetlen hiányzó. Kezdenek helyrepofozódni, ezt mutatja a magdeburgi vendéggyőzelmük is a bajnokságban, de egyébként is, a Kiel nem játék, olyan sajnos nincs, hogy nem veszélyesek, ezt megtanultuk már Gíslason idejében, hehe. Barca érkezik hozzájuk, hááát, ez egy érdekes meccs lesz most, papírforma szerint kettes kellene legyen, de a Kiel mégis a Kiel. Meglátjuk, hogy mennyire. Hét meccse? Vagy már nem a legjobb meccseket hívjuk annak, mi?

2022. november 24., 18.45 - Kiel vs Barca (2)

5. Aalborg

Ők beleszaladtak a Koldingba hétvégén, de ebben semmi meglepő nincs, a dán bajnokság jelen állapotában simán előfordul ilyesmi az első 5-6 csapat között, egyre inkább érzem, hogy a bundás mellett ideje lenne streamelni azt is. A Nantes érkezik hozzájuk a francia tabella éléről, érdekes és szoros meccsre számítok, ugyan sok futással, de még bőven élvezhető keretek között. Remélem így is lesz.

2022. november 23., 18.45 - Aalborg vs Nantes (1)

4. PSG

Raul Gonzales - a hírek szerint - utolsó szízönjét vezeti Párizsban, ergo kellene valami maradandót alkotnia, ha jól sejtem, és amennyiben ez tényleg ki lett mondva, úgy hasonlóképpen a szegedi állapotokhoz, simán kinézek egy nyomás nélküli szárnyalást belőlük is. És természetesen elsülhet visszafelé is mindez. Mindenesetre nálam sem lenne ennél több év türelem, most vagy soha. Karabaticék is öregszenek szépen, lassan, de idén még dobhatnak egy nagyobbat. Kíváncsian várom, hogyan csapódik le mindez. A GOG elleni otthon nem szabad, hogy gondot okozzon.

2022. november 23., 20.45 - PSG vs GOG (1)

3. Kielce

Itt is meglehetősen furcsa fejlemények vannak, kihátrált mögülük a sörös partner, de ha minden igaz, év végéig rendben lesznek mindenképpen, viszont az elmúlt években megkötött, némi túlzással évtizedes szerződéseiket nyilván felül kell majd vizsgálják ennek fényében. Erre elvileg januárban kerül majd sor, addig próbálnak hasonló kaliberű támogatót csaklizni, ami egyébként egy Lengyelországból egyáltalán nem is tűnne lehetetlennek. Érdekes, nagyon nagy amplitudón vannak ők pénzügyileg, mindig, vagy kilóg a valag, vagy rogyásig tömik őket lóvéval,ráadásul ott is van valami TAO-féle közösségi finanszírozás, ha minden igaz. Már be is húztak egy régiós támogatást, de nem biztos, hogy ez elég az ő céljaikhoz.

Ez ugyan sosem egyszerű, mert nehéz ilyen szinten minden hírtől függetleníteni magadat, mint játékos, de muszáj lesz, ha idén is villantani akarnak. A Szegedet állva hagyták ugyan, de a kivégzés elmaradt, ugyanezt jósolom az Elverum ellen is.

2022. november 24., 20.45 - Kielce vs Elverum (1)

2. Veszprém

Nekünk is jól jön egy viszonylag tingli meccs, mondjuk még egy olyat nem szeretnék kérni, mint amilyen a Fradi elleni volt, mert mint azt már tudjuk, jóval többre tartom a védelmeket, mint a 90 gólos meccseket, azon is majdnem kifolyt a szemem. Persze a többség ismét túlzásokba lökte magát, és a számunkra is élvezhető kézilabdázás végnapjainak küszöbét látták eljönni, de azért naaa. Ne legyünk már ilyen sarkosak, ha kérhetem, jól van? Szóval én kitűzném elsődleges célnak, hogy a Zágrábtól nem kaphatunk 24 gólnál többet, ha már 24-én lesz a mérkőzés, harminc fölötti lőtt gólt szeretnék látni, ezzel így meg is elégednék. Óva intenék mindenkit attól, hogy elmenjünk a "csak lőjjünk egy góllal többet" filozófia irányába, ugyanis bőven vannak csapatok, akik ezt zsigerből jobban tudják nálunk, plusz gyakorolni kell azt a védekezést, minden körülmények között. Edzőváltás ide, Goluza oda, én bizony rettentő csalódott lennék, ha a második félidő különösebben szoros lenne.

2022. november 24., 18.45 - Veszprém vs Zágráb (1)

1. Barca

Még ha az őszi formát tekintve nem is a legveretesebb lehetséges ellenfelük a Kiel, azért azt látni kell, hogy az ő kis ingerszegény környezetükből bőven kimagaslik ez a meccs, éppen ezért nyakamat tenném rá, hogy meglehetősen komolyan is veszik, és Carlost ismerve készülnek rá rendesen. Másra úgysem tudnak, hehe. Ha pedig ez így lesz, akkor az mindenképpen vendéget jelent, de a Kiel-faktor persze bármikor beüthet.

2022. november 24., 18.45 - Kiel vs Barca (2)