Lehet nagyon durva is, de nem feltétlen lesz az

Igaz, hogy ezt most nem gyermekkéz húzta, de így sem lett sokkal szimpatikusabb vagy szerencsésebb, na. Ettől függetlenül azért nagy duzzogva tán még áldásomat is adnám erre a csoportra. De végignyálazom azért gyorsan, hogy melyik kalapból melyiknek örülnék jobban és miért.

Első kalap: A Barcát talán könnyebb megcsapdosni ősszel és tavasszal két meccsen, mint egy darab élet-halál meccsen már a végjátékban. Persze Karabatic nélkül azért nyilván némileg meg lesznek lőve, de semmi kétségem nincs, hogy előrántanak valakit a helyére, vagy esetleg felépítik újra az ogrét, aki amúgy bőven képes is volna erre. Gyengébbek kedvéért ott ül azon a gránitvörös kispadon Siarhei Rutenka ugye, aki bármelyik másik európai élcsapatban kezdő lenne, idén Barcelonában viszont némi túlzással ugyan, de kb. csak a heteseket lőtte. Ok, öregszik rendesen, de ettől függetlenül én a mai napig félek tőle. És nem csak egy sötét sikátorban, hanem védekezésben és támadásban is a 20x40-en. A Kielnek abból a szempontból persze jobban örülnék, hogy perverz módon ugyan, de egyszerűen nem tudok betellni azzal, ahogy Marko a könnyeit nyaldossa a szemünk láttára, és amúgy is nagyobb esély van a csoportgyőzelemre, ha ők jönnek az első kalapból, így természetesen nem azt húztam.

Az egy másik kérdés amúgy, hogy ebben a lebonyolításban vajon érdemes-e egyáltalán csoportot nyerni (persze mindig törekedni kell a lehető legjobb eredményre, márpedig egy csoport esetében annak a megnyerése a lehető legjobb ugye), mert úgy kimarad a nyolcaddöntő, akkor meg lehet majd tököt vakargatni március elejétől a negyeddöntőig, ami csoportgyőztesként szintén nem lesz valami mission impossible. Na de ezen nem ér még tűnődni, mondaná egy okos barátom, aki mióta a másik oldaláról látja a dolgokat, azóta nem érti, hogyan és minek egyáltalán gondolkodgatni ilyesmiken ennyire idejekorán. Haha.

Második kalap és a négy országot érintő, egymást nem kaphatják szabály értelmében az világos így előre, hogy a Veszprém a Plockot, a Szeged pedig ismét a Kielcét kapja, aminek a magam részéről kifejezetten örülök a várhatóan csudálatos plocki túra tekintetében. Gyakran leszünk 2016-ban Lengyelországban, ami egyáltalán nem baj. Sőt.

Harmadik kalapból PSG jött, amit még akkor sem tudok teljes szívemből bánni, ha tudom, hogy Serdarusic keze alatt és a további végelláthatatlan számú érkező tudatában valamit tuti fog fejlődni az a csapat, viszont azt is látom, hogy bőven van honnan. Ráadásul ez a gigászi vetésforgó mindenképpen rombolja a morált, különösen kíváncsi leszek például arra, hogy Mikkel Hansen és Karabatic hogyan fogja kiszolgálni egymást. Ez kulcskérdés lesz a PSG-nél 2016-ra. Ha Barca, Veszprém, PSG-csoport lesz, az nagyon durva amúgy, akkor biztos befizetünk egy WizzAir-kártyára a következő szezonra. Pedig nyilván, mint szkopjeileg hivatalosan is elvarázsolt személy, én szívesebben meccselnék a Vardarral, de azt a túrát, ha nagyon akarom, teljesíthetem a SEHA-ban.

Negyedik kalapból is a messzebbik jött, a Kolding tehát, amivel csupán két bajom van: drága és nem tudom miért, de egyszerűen viszketek a dánoktól. Pedig Koppenhága megtekintése vonz sportturisztikailag, de ha választhatnék, Celjét mondanék, nem is magyaráznám túl, hogy milyen okokból kifolyólag.

Ötödik sipka ugye egyértelmű a második miatt, tehát Plock, éljen, éljen.

Löwen és Zágráb közül utóbbi jött, bár nem bánnám előbbit, csak az idei csoportvisszavágó nemes bosszúja miatt. Meg mert unom kicsit a Zágrábot, azt kell mondjam.

Hatodikból egyértelműen Besiktas volt a vágyam, azt ki is húztam, nyilván nem nyomós szakmai érvek alapján szeretném, hanem mert még sosem voltam Isztambulban, de mehetnékem oda, az bizony van. Hogy mégis mi a lótúrót keresnek egyáltalán a második szezonukban Európa legjobb 16 csapata között, azt még a Kuba miért első kalapos érveknél is kevésbé tudná megindokolni az EHF, de magunk között szólva anyagilag biztosan jól jönne nekik az a piac. Vagy már annyi török él Németországban, hogy őket akarják elérni valahogyan. Gazdaságilag védhető döntés ez, máshogy nem, nyilvánvalóan. De most az egyszer nem bánom, mert az akarjon egy svéd tingilangi meccset a nyakába, akinek hat anyja van, én inkább mennék akkor már Isztambulba. Amúgy is jó arc volt a török csákó Kölnben, ahogyan azt a képen látható, ajcsiba kapott bögre remekül illusztrálja, meg is kérdeztem tőle, hogy ő ezeket a kérdéseket hogyan látja, meg úgy egyáltalán, hogy mi van a törökökkel és a kézilandával. Ha valami érdemlegese mond, közhírré teszem.

Montpellier vs Flensburg is eldőlt a második húzásra, hiszen a PSG-vel nem lehet még egy franszoá egy csoportban, ezzel pedig kialakult az előhúzás mezőnye. Aztán este meglátjuk, hogy mennyi válik valóra belőle.

Ja igen, a C-D csoport számomra gyakorlatilag jelentőségét vesztette, így azzal nem is foglalkozom. Akárki is jön onnan akármelyik magyar csapat ellenfelének a BL akármelyik szakaszában, egy vereség is blama volna, nemhogy kiesés ellenük. Aztán szűk egy év múlva meglátjuk, hogy ennek az egész versenyrendszer módosításnak mégis mennyi értelme van.

Amint megvan a jövő évi program - illetve hát az összes ellenfél az Eb után a BL-csoportban is - elkezdjük tolni a sportturistás posztokat, csak hogy nyáron se uncsizzuk szét magunkat. A következő elég erős szezonnak ígérkezik, női Vb, BL - valószínűleg 4 magyar csapattal, ffi Eb, és a végén remélhetőleg egy OLIMPIA.

Vááááááááááááááááááááááááá.

Kvalifikációs sorsolás (benne Győr) itten lesz 18.30-tól.

Nők BL-főtábla (benne Fradi) itten lesz 19.15-től.

És ffi főtábla (Veszprém, Szeged) itten lesz 20.00-tól.