Pofafelfújás, vol.1

Hogy eddig mi történt ebben a szezonban, az ilyenkor mindig mindkét csapat szempontjából TÖKMINDEGY. Ezt kezeljük így, ahogy van, szó szerint. Számtalan példát tudnék hozni arra, hogy miért, sajnos nincs időm visszakeresni a konkrétumokat, örülök, hogy eddig a posztig egyáltalán eljutottam ma, és hogy van két fülem, így csak érzésre írom...

Az úgyis mindig van. Érzelmes gyerek vagyok, nah.

Ami tény, hogy a Szegednek egy BL-fordulónyival több ideje volt ránk hegyeznie magát, de ez sem biztos, hogy akkor előny manapság. A két csapat oda-vissza ismeri egymást, és ahogy ebből a párharcból az alapszakaszban egy veszprémi szemmel csodás győzelem, plusz egy langyos lófaszka jött ki, úgy most ezt teljesen kizártnak tartom.

Ez az én szememben két gyiloknak néz ki, de nagyon, aztán ne legyen igazam, miattam tényleg lehet sima is, nem bánom.

De mivel mindkét csapat bizonyítani szeretne a teljesen hektikus, kaotikus, sikerekben vérszegény és egyébként is #fuckcovidtól nem mentes szezon után, és már senkinek nincs mire tartalékolnia, még válogatott hét sem lesz, olimpia is csak néhányaknak, gyakorlatilag folyhat vér is, de legalábbis az izzadság mindenképpen le kell csurogjon az izmos férfi-néha apuka-testeken. Vagy miken.

Mert már csak az számít, hogy ki lesz a bajnok. Aki nem, az pedig mehet kuncsorogni az EHF-nek a jövő évi BL-helyért.

Úgyhogy nem tudom, ki hogy aludt az éjjel, miből jön vagy éppen mi előtt van, és hogy őszinte legyek, nem is érdekel nagyon. Az érdekel, hogy minden veszprémi mezben kézilabdázó ffiember haljon meg ma a szemünk láttára, mert ezen a két meccsen kell bebizonyítanunk, hogy mi vagyunk a jobbak. Tényleg jobbak, szemmel láthatóan. Be kell bizonyítanunk, hogy igenis érünk valamit csapatként is, ha idén nem is BL Final Fourt, de egy magyar bajnoki címet azért mégis. Azt is bizonyítani kellene, hogy nem kizárólag Nenadic napjától függ a támadójátékunk minősége, hogy vannak szélsőink, és nem félünk használni őket, hogy a beállóink valamelyikére mindig számíthatunk, hogy a védekezésünket össze tudjuk húzni Szeged-verőre és hogy az egyik kapusunk mindig jól véd. A Szegednek is sémái vannak, ezt tudjuk jól, náluk is Bombac és/vagy a lövők napjától függ a támadjáték, gyakorlatilag, Bánhidit kell eltakarni, ez kulcs lesz, de sikerült már kétszer ebben a szezonban, nem látom, hogy most miért ne sikerülne.

Ja, és DD-nek is bizonyítania kellene, hogy még mindig van hangja, nem csak az emlékeimben, és hogy el tud vonatkoztatni a sémáitól két meccs erejéig. Ennyi kell ugyanis a bajnoki címünkhöz. Egy bekezdésnyi a csapattól és egy mondatnyi Davistól. Szerintem ez nem olyan sok, menni fog?

A leutazóknak jó szurkolást, nekem ez most sajna kimarad, de az Arénához kitelepedem ebben a fasza napsütésben, az biztos.

Hajrá Veszprém!