KP11 - Túl sok meccsen nem kell izgulni

Nyilván az a tény, hogy az egyenes kieséses két fordulója között költözködtem egy óvatosat, előkészültem és lezavartam egy húsvétot, de úgy rendesen tojásfestéssel, sonkával, sőt, tojáskereséssel, majd azóta pakolok, nos ez egyértelműen magyarázat arra, hogy miért csak tegnap este jutott eszembe, hogy jé, szerdán már meccsek lesznek. Persze az is valószínű, hogy ha egy kiélezett párharcban lennénk benne éppen, akkor nincs az a költözködős húsvét, ami közénk állhatna, a meccs és énközém, de mivel 14 góllal nyertünk idegenben, hátö, na, nem várok sokat, de mindenképpen győzelmet. Nézzük tehát át, hogy a lejátszott meccsek fényében hogyan alakul a KP a negyeddöntőket megelőző utolsó fordulóban. Sok KP már nincs vissza idén.

"Ez itt a Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

8. Breszt vs Motor

Simán lehet, hogy tévednek a megérzéseim, de én innen még mindig inkább a Motort jelölöm továbbjutásra, két góllal nyertek az odavágón, és én nem is nagyon érzek közöttük többet, szóval szerintem ez itt egy nagyon szoros befutó lesz. Meglátjuk. Aki tovább tud menni, annak lesz még egy köre a Barcával.

2021. április 8., 18.45 - Breszt vs Motor (1)

7. Aalborg vs Porto

Ebben a párosításban egyértelműen a szívemre hallgatok, és továbbra is nagyon szurkolok a Székely Marcival felturbózott Portónak, az első meccset Iturriza főszereplésével sikerült hozniuk, nyerhettek volna többel is, de nem hinném, hogy az a három gól ne lehetne elég Dániában, annyira közel vannak egymáshoz ezek a csapatok minden szinten, hogy akár még elég is lehet. Mindenesetre én továbbra is erőteljesen koncentrálok a portói továbbjutásra, hátha ez is számít. Hamarost megtudjuk ennek a párharcnak a végkifejletét, a Szeged meccsével egyidőben lesz, tehát mindjárt. Egyébként ha nagy fogadási lennék, ide megkockáztatnék egy ikszet. A Flensburg jön a következő körre, és hát basszus, igazából az nem is annyira lehetetlen, persze nem innen jön az esélyes, de az Aalborg már kente el az észak-német dánkákat, a Portóból pedig simán kinézem.

2021. április 7., 18.45 - Aalborg vs Porto (x)

6. Kielce vs Nantes

A Nantes azzal a félidőt követő hétperces gólcsenddel tanítanivalóan szúrta tökön magát, a Kielce pedig köszönte szépen, átvette az irányítást, és ebben a mederben terelgette végig a második játékrészt. Kár, lehetett volna ez a párharc egy fokkal szorosabb, és bár az egy gólos idegenbelire szokták azt mondani, hogy rosszabb, mintha kikaptunk volna - mentálisan, ugye, hiszen kicsit hamis megnyugvással tölthet el -, de azt sem hinném, hogy a Nantesnek van hova felfújnia magát, és azt sem, hogy a Kielce innen el tudja cseszni. Szóval nekem ez elég egyértelmű. Azért a visszavágó ma esti muvinak jó lesz, főleg a következő forduló szempontjából, ugyanis velünk jön innen valaki Kölnért.

2021. április 7., 20.45 - Kielce vs Nantes (1)

5. Flensburg vs Zágráb

Ennél a párosításnál #fuckcovid nélkül is nehéz lett volna egyértelműbbet találni, így pedig, hogy a komplett Zágráb karanténban van/volt, hát maradjunk annyiban, hogy a horvátkáknak ez a BL-idény túl sok jót nem tartogatott. A Flensiről pedig túl sok fogalmunk jelen pillanatban nincs, az tuti, hogy nekik idén valahogy összejön minden, de csak az a biztos, hogy a következő körben az Aalborg/Porto továbbjutója jön nekik.

4. PSG vs Celje

Nem hinném, hogy bárkinek kérdése merülne fel az itteni továbbjutóval kapcsolatban, és hát kicsit füstölgök is, hogy most akkor valóban mennyi értelme volt ennek a "mindenkit tartsunk benn" döntésnek, ha aztán úgy kell vadászni az egyáltalán izgalmassá válható meccseket. Na de mindegy, majd a következő körben, ahol éppenséggel egy Kiel vs PSG lesz datálható, hehe. Csodálkoznánk rajta, ha ez máshogy lenne.

2021. április 8., 20.45 - PSG vs Celje (1)

3. Veszprém vs Vardar

Pont az történt Szkopjében, amiben reménykedtem, az első igazán fontos meccsünkre összetákoltunk végre egy szemmel láthatóan jobban működő, élesebb védelmet, és ennek egy félidei működése egész konkrétan eldöntötte nem is csak a meccset, hanem a párharcot is, szerintem. Persze, nyilván nem a játékosoktól kell ezt hallanunk, tőlük jöjjön csak az, ami ilyenkor kell, hogy "még csak félidő van" hogy "a sportban bármi megtörténhet", vagy hogy "a Vardar kétszeres BL-győztes, az első soruk kiváló, nem lehet leírni őket", ez mind igaz is. De. Olyan nincs, hogy egy idegenbeli 14 gólos győzelem után itthon kizúgjunk az egyenes kiesésesben, szóval szeretném, ha a holnapi első félidőnk pontosan ugyanolyan motiváltan, koncentráltan és hideg fejjel találná a csapatunkat, mint múlt héten, és akkor nem lesznek kérdések. A következő kör a Kielce ellen már izgalmasabbnak tűnik, maradjunk annyiban, de rendes babonásként mi majd csak akkor megyünk át a hídon, amikor odaérünk.

2021. április 8., 18.45 - Veszprém vs Vardar (1)

2. THW Kiel vs Pick Szeged

Persze lehet és szegediként kell is abban bízni, hogy majd mindenki egyszerre megtáltosodik ma Pick mezben, de ha reálisan nézzük, erre vajmi kevés esély mutatkozik. Sőt, még az sem biztos, hogy elég lenne, ha ez így történne, ugyanis valószínűleg a Kiel pont annyit fog feltekerni a saját potméterén, amennyi a mai győzelemhez kell majd. Nekem ezzel kapcsolatban nincsen kétségeim.

2021. április 7., 18.45 - Kiel vs Szeged (1)

1. Barca vs Elverum

Ez itt ugyan játékkal dőlt el, de hatalmas különbséggel, tehát akárhogy is nézem a nyolc párosításból úgy kb. háromnak lett valódi sportértéke. Hát na. A Barca teljesítményéből persze ez semmit nem von le, ők továbbra is veretlenek az idei BL-ben, ami kicsit ijesztő, de mindegy.