KP4 - Hasítani, amíg lehet

Miközben az A-csoport mára követhetetlenül kuszává vált az elmaradt meccsek és éppen aktuális esélyek fényében, addig a Bében három forduló szépen körvanalazta a vcalódi viszonyokat. Érdekes, hogy ebben a vérzivataros időben milyen soknak tűnik egy kimaradt forduló, nem igaz? Persze mostanra a mi csoportunkat is utolérte az elmaradó mérkőzések kora, halasztották ugyanis Motor vs Kiel találkozót az ukránok csapatnyi fertőzöttje miatt, egy ezidáig ismeretlen időpontra. Még mindig bazira érdekelne, hogyan tervezik bepótoltatni ezeket a találkozókat februárig a csapatokkal, itt van október közepe, mindjárt előző Köln, aztán világverseny, és ott is vagyunk, hogy február. A csoportmeccseket pedig nem igazán lehet májusig tologatni, na, mindenesetre nagyon érdekelne, ha valaki tudja, magába ne tartsa! De térjünk vissza a mába!

16. Zágráb

Ennek lassan már hírértéke sincs, de azért leírom: a horvátkák 3 forduló után kivágták Vorit a kispadról, hogy Solát odaültethessék a helyére. Nem is tudok erre mit mondani, hat év alatt a tíz, 10 azaz TÍZ edző ült azon a padon, nem hinném, hogy okosat lehetne egyáltalán. Nem értem, mire jó ez, de mindegy, ők biztosan tudják, hogy mi az elvárás egy ilyen helyen. Mindenesetre edző legyen a talpán, aki be meri ezt vállalni. Pont nélkül várják a negyedik fordulót, ahol Barcelonába mennek, hátö, mészárlásnak tűnik így előre. Sok sikert, Sola!

2020. október 14., 20.45 - Barca vs Zágráb (1)

15. Zapor

Nekik pedig esélyük sincsen pontot szerválni, pedig basszus elég jó ütemben érkezhetett volna hozzájuk a Kiel ahhoz, hogy foghatóak legyenek, az ukránok ellenünk eléggé mentek, a németkék pedig pont annyira vergődnek minden szinten, hogy bármi lehetett volna. De nem lesz, mert elmarad ez a meccs a Motor 14 fertőzött játékosa miatt kiállni sem tudott volna, szóval nagy öntökönbökés ez most nekik, azt kell mondjam.

14. Celje

Sok babér eddig nem termett a szlovén rekordbajnoknak, maximum a tengerparti területeik telekhatárait övezve, de legalább még talpon a csapat, úgyhogy nincs olyan szintű veszett fejsze nyele, mint az ukránoknak. Illetve hát mégis van, hiszen szlovén pajtáskáink éppen Veszprémbe látogatnak, gondolom nem kell külön fejtegetnem, hogy miért nem most kerülnek majd lépéselőnybe a vetélytársaikkal szemben, igaz? Egyébként 2007 óta nem szerzett pontot a Celje ellenünk, és hát jelentsük ki, hogy most sem fognak.

2020. október 14., 18.45 - Veszprém vs Celje (1)

13. Elverum

A Kielce nem pacsázott, nagyon helyretette őket otthon, kicsit tán meglepő is volt. Máthé Dominik öt találattal járult hozzá ahhoz a csúnya, kilencgólos hazai cumihoz, de új meccs, új remények, következik a bukdácsoló Párizs, szóval tényleg bármi lehetne, ha ők éppen a hullám tetején lennének. De mivel nincsenek, és alapvetően a keretek között pedig megvan az a különbség, ami egy ilyen meccshez kellhet - nem a javukra - így túl sok cefrét nem tennék a norge párizsi pontszerzésére. Azért persze hajrá, a parizerek ellen tényleg bárkinek, de...!

2020. október 15., 20.45 - PSG vs Elverum (1)

11-12. Szeged/Vardar

Nem tudom rangsorolni őket, nem is emlékszem rájuk, annyira rég láttam pályán ezeket a csapatokat, éppen az egymás ellenijük maradt el két hete, úgyhogy ezt a döntetlent tartom most igazságosnak. Az biztos, hogy a mostani ellenfeleik beljebb lesznek annyival, hogy játékban vannak, meglátjuk. A Szeged Portóba utazik, ahol azért egy nem ennyire tartalékos Szegednek is lennének melegebb pillanataik, talán annyi mák azért van, hogy a Porto sem az a Porto idén, amelyik tavaly abbahagyta, de hogy többen vannak és otthon lesznek, az vitathatatlan. Meglátjuk. Roló/Mirko-duó teljesítménye pontokról dönthet holnap.

2020. október 15., 20.45 - Porto vs Szeged (x)

És igen, minimum ennyivel a Flensburg is beljebb van a Vardarnál, még ha a meccs Szkopjéban is lesz, de valószínűleg üres csarnokban. Igazából a Flensinek kutya kötelessége volna behúzni ezt holnap, na, kimondtam, de szerintem be is fogják, maradjunk annyiban. És nálam inkább ez a MOTW, ezt csak úgy megjegyzem halkan.

2020. október 15., 20.45 - Vardar vs Flensburg (2)

10. Porto

A játékban edződés a portugálok mellett is előnyként áll a Szegeddel szemben, még ha elég messze is vannak a tavalyi formájuktól, de akkor is beljebb. Sokba fog nekik fájni az az Elverum ellen elbukott hazai második félidő, sajna. Ahogy a Szegednél, úgy itt is azt érzem, hogy ezt a meccset egy értékelhető, vagy annál több kapusteljesítmény döntheti el, meglátjuk, hogy lesz-e, és ha igen, akkor Quintana vagy a másik oldal rukkol elő vele hamarabb és tartósabban. Ez a MOTW.

2020. október 15., 20.45 - Porto vs Szeged (x)

9. Breszt

Hát igen, jelen állás szerint tényleg azt gondolom, hogy fenti 3 csapatból minimum kettőt a bejoruszkik simán telivernének, oh wait, a Vardarral pont meg is tették nemrégiben, sőt, legutoljára még a PSG is pont nélkül távozott tőlük, ráadásul ahogy azt előre sejteni lehetett, viszont érzésem szerint a Kielce még nem lesz meg nekik, pláne nem Kielcében. De amit muszáj leszögezni velük kapcsolatban az az, hogy idén rendkívül jól használják ki az ellenfeleik visszaesését.

2020. október 14., 18.45 - Kielce vs Breszt (1)

8. PSG

Muszáj az Aalborg mögé csűrnöm őket, egyrészt, mert jól esik, másrészt pedig mert az a meccs lényegében szoros sem volt. A PSG is meg van zuhanva rendesen, nulla ponttal állnak, innen nézve egyáltalán nem biztos, hogy az első fordulóban pontot szereztek volna Szegeden, de ezt persze már sosem tudjuk meg. Elég régen voltak már nálam ennyire hátul, de ezzel a breszti csicskalángossal mást sem tudok tenni velük, na. És nem is akarok, remélem itt is ragadnak egész szezonra, de persze ettől függetlenül az a valószínűbb, hogy megszerzik első pontjaikat. Eh.

2020. október 15., 18.45 - PSG vs Elverum (1)

7. Aalborg

Szépen, lassan lépdelnek előre, illetve nem is annyira lassan, mert három meccsen három győzelemmel gyakorlatilag ott lihegnek a Barcával közös nyakunkba. Igen, tudom, hogy nekik még csak milyen ellenfeleik voltak, de azt se felejtsük el, hogy ebben a sűrűre redukált BL-ben a helyezések azokon a kötelező meccseken dőlnek el, biza. Az utolsó idegenbeli győzelmükre egyenesen ráment Vori padja, de mondjuk ez ugye nem túl nagy csoda Zágrábban. Most lesz az igazi fokmérőjük, amikor is kicsit felfelé játszanak, kíváncsi leszek, mit tudnak kezdeni az eddig a nagycsapatokkal birkózó Nantes ellen ma.

2020. október 14., 18.45 - Aalborg vs Nantes (2)

6. Kiel

A Bajnokok Ligájában ugyan utoljára simáztak, de azóta azért történt ez-az: a Hannovert még megverték ugyan, de aztán nagyon ráfutottak egy 9 gombócos cumira Wetzlarban. Megszerezték reaktiválták Mattias Anderssont, akit egyelőre nem tudok utálni emiatt, remélem ez így is marad, mert nagy liblingem a csóka elég régóta, viszont a héten még nem tudjuk meg, hogy elfelejtette-e a védőmozdulatokat, ugyanis az ukránkák miatt halasztott meccs van.

5. Nantes

A franciákok érdekes módon tűpontosan ugyanazt játszották a Kiel, mint a Barca ellen (27:35), csak hát ellentétes előjellel, viszont túl vannak az őszi nehezeiken, és hoztak Kielből bravúrpontokat. A bajnokságukban épp most ikszeltek a Montpellier otthonában, ami biztosan jobb eredmény, mint 9 góllal kikapni Wetzlarban, de ki számolja, nem igaz? Aalborgba minden komoly csapatnak nyernie kellene egy kiszámítható világban, de hogy ebben a kuszában mi van, azt meglátjuk lassan.

2020. október 14., 18.45 - Aalborg vs Nantes (2)

4. Kielce

Meggyőző teljesítménnyel nyertek Elverumban, és ez is egy abszolút nekik álló meccs lesz, nem látom, hogyan kaphatnának ki otthon a Breszt ellen, ezek pedig egyelőre elegek ebben a csoportban. Az már más kérdés, hogy ez meddig marad ebben a formában, de nekik addig az a dolguk, hogy menjenek és minden hozható pontot hozzanak. Teszik is rendesen a dolgukat a Flensburggal.

2020. október 14., 18.45 - Kielce vs Breszt (1)

3. Flensburg

A másik valamirevaló csapat az A-ban, és a Bundásban is hasítanak, elég stabilak, szóval jogosan vannak ide sorolva, de persze ehhez nagyon kell a fogalmatlanul kóválygó PSG, meg a meccset is alig játszott Szeged/Vardar páros, még ha az ő életükbe ez egyelőre be sem zavart. A hideg Vardart - pont ezért szinte - kötelező lenne lendületből letolniuk, de látjuk majd.

2020. október 15., 20.45 - Vardar vs Flensburg (2)

2. Telekom Veszprém

Túl kellett lenni az ukrán-meccsen, de az mindenképp pozitív, hogy szar játékkal, védekezés és védések nélkül, egy-két feljavuló teljesítménnyel megfordítottuk a hajrában. Ma, a Celje ellen itthon a kis kuckónkban sokkal felszabadultabb, összeszedettebb, látványosabb, és gyorsabb játékra számítok, szerintem mindez meg is lesz, erre utal a két nap özönvíz után Veszprém fölött kivilágosodó ég, és a mindjárt kisütő (ugye?) napocska. Már ha a szakmaiság felől közelítjük, haha. Egyébként hatalmas átlövéseket várnék, ez a celjei fal ugyanis minden, csak nem magas és morózus, nagyot csalódnék, ha Borozan, Yahía vagy Makita nem lőne ma hatalmas gólokat, szintén húznám a szám, ha 32 lőtt gól alatt maradnánk, és/vagy ha többet kapnánk 25-nél, vagy ha a Füred-meccset veszem alapul, akkor inkább húsznál, haha. Szeretnék szép sáncokat kérni, illetve azt látni, hogy előbb kapunk be ziccert egyes-kettes közötti betörésekből vagy felállt fal elleni szélről, mint beállóból. Nagyon szeretnék ugyanis határozott fejlődést látni a középső védelmünk beállóhoz való viszonyában, a két soron következő fontos meccsünk előtt ez talán a legfontosabb megoldandónk, hogy úgy mondjam. Nem lesz külön LA, ezeken túl sok mindent úgysem tudnék elmondani, hajrá Veszprém!

2020. október 14., 18.45 - Veszprém vs Celje (1)

1. Barcelona

Ők pedig még meg sem izzadtak, 27-es gólkülönbségük azt mutatja, hogy átlag 9 (!!!) góllal nyerték az eddigieket, hát ez most sem lesz máshogy, biztos nem fogja nagyon visszafogni őket, hogy ez lesz Sola debütálása a BL-ben. Egész konkrétan mészárlást vizionálok.

2020. október 14., 20.45 - Barca vs Zágráb (1)