KP12 - Lezárandó kérdések

"Ez itt a Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

12. Plock (igen, tudom, hogy ide lehetne tenni a Dinamot is akár, de én nem teszem)

Hanem azért teszem őket , mert attól függetlenül, hogy nem is olyan régen nagyot cummantottak Kielcében, elég stabilak otthon, amivel jelenleg vezetik is a bajnokságukat, ellenben a Bidasoával, akik éppen most kezdtek asobalos mélyrepülésbe, idén már kikaptak a Leontól, és a Barca elleni -8-at is csak egy vékonyka hazai x követte egy dobogóra sem esélyes csapatka ellen. Na most vagy ennyire a BL-re készülnek (az is benne van), vagy elfogytak egyszerűen. Ez ki fog derülni szombaton. Xavi Plockja viszont egyáltalán nincs rossz formában a kielcei vendégség óta, és hát a veszprémi kontingens, plusz a szurkolói érzelemtöltet miatt külön is tudunk szorítani nekik annak ellenére is, hogy sportturistás szempontból én bizony Baszkföldet választanám, csak mehetne oda más is Ryanairen kívül. Ugye. Az odavágót a twins Bonaventura vezeti majd, ezt csak úgy érdekességképpen szúrom be ide.

2020. 02. 22., 15.00 - Plock vs Bidasoa (1)

11. Porto

Talán már kifújták magukat az Eb. óta, nyilván Kielcébe nem nyerni jár senki sem, viszont most jön egy testhezálló meccs, egy hazai a már elvéreztetett, de még éppen zsigerelt, BL-címvédő Vardar ellen. Már csak a cím miatt is feltüzelhetőek a kékek, ebben biztos vagyok, egy ilyen feltörekvő nemzet feltörekvő csapatának ezek biztosan extra motivációt adnak, főleg, hogy még jelentősége is van, hiszen egymást püfölik a még továbbjutást érő két helyen. Egyébként is tudok nekik szurkolni, a Vardar ellen pedig végképp.

2020. 02. 22., 16.00 - Porto vs Vardar (1)

10. Flensburg

Bár volt, akinek nem volt egyértelmű, de én továbbra is tartom, hogy egy Flensburgnak márpedig kö-te-le-ző nyernie Elverumban, még ha strandtörölközős télapók potyognak az északi égből, akkor is. Mert csak. Mert mi sem kaphatunk ki Celjében, csak hogy szemléltessem a helyzetet. Úgyhogy nálam ez az amúgy teljesen sima győzelem nem még egy helynyi előrelépést sem ért, és nem is fog más, csak egy Szeged elleni győzelem. De ez sem olyan egyértelmű most, mint régen. Meglátjuk, nagyon iksz-szagot érzek.

2020. 02. 19., 19.00 - Flensburg vs Szeged (x)

9. Vardar

Jött a dráma, össze is zártak, így kell ezt Szkopjében. Édes istenem, nagyon durva. Persze a Zaporozsije sem az az ütőképes alakulat, amelyikben benne van egy szkopjei győzelem, igazából pont jól jött a Vardarnak ez a meccs, most ebből is lehet meríteni néhány fordulónyit. Mindent figyelembe véve Portóban ugyan nem ők az esélyesebbek, ugyanakkor mégiscsak címvédők, éppen a halálukon, az egész világ ellenünk szindrómában, ami szokott segíteni rajtuk. Ha a Portó hozza, amit tud, és fegyelmezett bír maradni, akkor viszont ez mind kevés lesz. Hát erre most kíváncsi vagyok, ráadásul helyezést eldöntő pontokról beszélünk, ami annyit tesz, hogy az Aalborg vagy a PSG/Szeged jön a következő körben. Érted. Nagyon nem mindegy. Kicsit magunk ellen, de nálam ez simán hét meccse lehetne.

2020. 02. 22., 16.00 - Porto vs Vardar (1)

8. Aalborg

El fog jönni a pillanat, amikor kicseréljük őket a Pitével, de mivel eddig mindenki hozta magát előttük is, nem volt alkalom rá. A dán bajnok végre tényleg nem pofozógép egy BL-csoportban, ami tök furcsa, de egyben örömteli is, főleg, hogy nem is néznek ki rosszul. Most a már régen kizúgott Zágrábba utaznak az eddigiek alapján egyáltalán nem esélytelen meccsre. Ötödiknél már nem is lehetnek szarabbak, de elnézegetve a Flensit meg az eddigi teljesítményüket, igazából a negyedik hely meglehetősen reális lenne Møllgaardéknak. Durva, mi?

2020. 02. 22., 17.00 - Zágráb vs Aalborg (2)

7. Montpellier

Nem nagyon tudom megkeverni a KP-s helyezéseket itt a középmezőnyben, mert most viszonylagos csend van, mindenki hozza, amit tud. Illetve a Pite bajnoki teljesítményét elnézegetve ez csak a BL-re vonatkozik, a bajnokságukban kifejezetten gyatrán muzsikálnak manapság, nem is értem. Lassan az Euroliga is kétséges, nemhogy a BL, akkora szopórolleren vannak éppen, Ivry és Istres elleni vereség, csak hogy a legutolsó kettőt említsem, holnap pedig még mennek Chambérybe, ami amúgy sem szokott egyszerű lenni számukra. Hátö. Remélem nem Veszprémben térnek magukhoz ebből a téli zsibbadásból, főleg ne Sego, ha kérhetem. Köszi. Állítólag MOTW, hát én bízom benne, hogy messze nem lesz az.

2020. 02. 23., 17.00 - Telekom Veszprém vs Montpellier (1)

6. Kielce

Egyértelműen győzelmi esélyekkel utaznak az ukránkákhoz, és bizony kell is nekik a pont rendesen, hiszen továbbra is nyitott kérdések tömkelege a Béla csoport közepe, így senki sem lélegezhet fel egy pillanatra sem. Jurkiewitz sérülése nem jött jól, az biztos, de mondjuk elő tudnak kapni egy kiskisDusit, szóval annyira nem sajnálom őket. Holnap már meccs is, meglepne, ha mindentől függetlenül ez nem sima vendég lenne.

2020. 02. 20., 17.30 - Zaporozsije vs Kielce (2)

5. PSG

Ne haragudjon a világ, de ilyen egy balfaszságot, amit ezek Szegeden összeműveltek, ilyet ritkán lát a világ. Mondom ezt úgy, hogy nyilván kellett hozzá a Szeged nagy feltámadása is, persze, de hogy ezt a meccset végül a franciák elbukták, az nagyon nagy részben Raul és a drágalátos nagyarcú hercegecskéinek egyértelmű hibája. Nem mintha bánnám, kevés antipatikusabb csapat van a mindenkori PSG-nél, bízom benne, hogy jön a papír a további fordulókban, és ismét megkapják a szárnyaszegett Kielcét a negyeddöntőkben. Az is elférne még az orcán, haha.

2020. 02. 22., 17.15 - PSG vs Elverum (1)

4. Telekom Veszprém

Nem volt olyan szörnyű ez Kielben, bravúr ugyan nem jött, ha csak a számoknál maradunk, de láttam benne a potenciált, úgyhogy nem hisztizek. Most viszont szeretnék kérni egy önbizalomfröccsöt, hogy tovább folytathassuk a tavaszt olyan kellemesen portói szájízzel, ehhez pedig egyáltalán nem rossz ellenfél a Montpellier. Két BL-címük mutatja, hogy soha sem lehet leírni őket, ugyanakkor egy ellenük való meggyőző teljesítményre legyinteni sem lehet. Kérem, szeretném, akarom, rendben? Első tavaszi BL-meccs az Arénában, tesóm szülcsinapcsija, leszarom, hogy vasárnap, tegyük oda magunkat! Mindenki.

2020. 02. 23., 17.00 - Telekom Veszprém vs Montpellier (1)

3. MOL-Pick Szeged

El kell ismerni, az az utolsó húsz perc, az az összezárás, a csapat és a közönség szemmel látható szimbiózisa Radivojevic egyébként szerintem tök jogtalan pirosa után pöpec volt, bizony megért két pontot, és egy kp-helyet is előre. Canellas szegedi, ha nem élete legjobb meccsét produkálta, jó az öreg a háznál, na. Roló is jókor tett hozzá, a védelem összezárt előtte, mint a japán metróajtó a kilógó utasokra, szögedi szemmel nézve pedig nehéz úgy fasza volt nagyon, na. Kellett is az Aalborg elleni bigyó után, igaz? Flensburgba nehéz esélyest mondani, az utolsó húsz perccel bárhol, az első negyvennel sehol, miközben a németek is jojóznak a teljesítménylétrán, szóval ide bemondok egy kerek döntetlent.

2020. 02. 19., 19.00 - Flensburg vs Szeged (x)

2. Kiel

Nagyon közel van nekik Köln az eddigiekkel, visszatérés után a Porto/Vardar vs Aalborg/Flensi küzdelemből jön nekik valaki, hát na. Azon túl, hogy amúgy idén bennük is van, nem szeretnék több teljesen felesleges Kiel-tolást látni a rigóktól, én hiszek abban, hogy erre képesek maguktól is, kérek minden érintettet, hogy tegyen ugyanígy velük kapcsolatban. Mert elég jók idén. Van még egy laza - Breszt - és egy nem feltétlen laza - Kielce - meccsük hátra, mindkettő idegenben, hülyék lennének nem kihasználni gyakorlásra.

2020. 02. 22., 17.30 - Breszt vs Kiel (2)

1. Barca

Nincs miért megkutyulni az elejét, Celjébe érkeznek, nagyon furcsa lenne, ha egyáltalán szoros volna, főleg, mert matekból még nem nyertek csoportot. A Zágráb ellen sem voltak nyitott kérdések, itt sem lesznek, valószínűleg, az egyetlen feltehető kérdés az a későbbi tavaszra vonatkozik velük kapcsolatban. Jó kiesni a BL-meccsforgásából, ha Barcának hívnak, avagy nem. Ez a kulcskérdés, mindenkor.

2020. 02. 23., 17.00 - Celje vs Barca (2)