Sorsolásos egymondatos

Amikor este halálos nyugalomban hazatértünk a családi péntekezésről még fürdetés közben sem esett le, hogy ma sorsolás van, pedig akkor már benne jártunk az időben vastagon, nagyban dajkáltam a kisebbiket, miközben egyszer csak bevillant, hogy baszki, hát sorsolás van, ÚRISTEN. Új év, új szezon, új ellenfelek. Éljen, éljen. A 25. BL-szezon lesz ez, jesszusom, hogy röpül az idő, hát akkor jubiláljunk, valamit úgyis kell minden évben.

Pont mint valami mesében, a C-D ág végére be is estem az EHFtv közvetítése elé. A Béla csoportot tök pozitív előjelnek vettem, imádok bés lenni, ez az általános iskola óta él bennem, aztán pedig Gajo jókedvű feje is tetszett, ahogy szemmel kommunikált a közönségben ülő mindenkivel, úgy voltam vele, hogy az ideinél durvább csoportot nem tud elénk dobni az élet, és innen is megnéztük Kölnt, ugye, szóval legyen, ami lesz. Egy kívánságom volt előre, az persze nem teljesült, de mindegy. Majd jövőre. Nem borultak fel túlságosan az erőviszonyok, persze magasan volt a léc, de most azért nem látok akkora hűha nagy különbségeket. Nézzük tehát az elitet egy-egy mondat erejéig, mert többre most nagyon nem futja tőlem, erre is elég kemény meló volt rávennem az agyacskámat, ami éppen a hosszú málnaszízön körül pörög-forog, szóval úgy kezdődik, hogy:

Aladár csoport

Barcelona
Mi végre kipipáltuk őket, ráadásul Kölnben, ráadásul vasárnapi meccsen, hát most majd a Szeged próbálgathatja meg. Nem érzem rajtuk, hogy annyira erősödnének, de persze ez még változhat, egy Pálmával például könnyen többen lehetnek, meglátjuk.

Vardar Szkopje
A friss BL-győztes játéka szépen kiforrt a hosszú szízön végére, kíváncsi vagyok, milyen lesz a következő idényük. Alex ugye megpattan, ez azért érvágás mindenképpen, a többi most hirtelen nem jut eszembe. Tavaly is egy csoportból jöttek a Szegeddel, most azon gondolkodom, hogy ennek az elitcsoportnak meg ez lesz a vége, hogy mivel egy-két csere kivételével abszolút állandók a résztvevők, ez rövidesen tök uncsi lesz. Mindig ugyanazok a csapatok, minden évben. Jó, nyilván ez elkerülhetetlen ezen a szinten, hiszen nem nődögélnek ki ütőképes kézilabdaklubok a földből, de ettől még unhatjuk az ellenfeleket.

Löwen
Jacobsennek nyilván valamit mégis tudnia kell, ha bundást nyer, idén komolyan megpróbálom megfejteni, hogy ez hogyan is lehetséges. A Szegednek mindig jó ómen a Löwen, gondolom ez most sem lesz másképp.

Zágráb
Fingom nincs, hogy történik-e valami a horvátoknál idén, az biztos, hogy a januári Eb-re nagyon készülnek, kérdés, hogy mennyire lesz fontos nekik amellett a BL. Szerintem amúgy semennyire.

Plock
Ha nem a csoportban, akkor majd az egyenes kiesésesben kapjuk őket, de a mumust tuti nem ússzuk meg addig, amíg végre rendesen meg nem rakjuk őket. Sok kétségem nincsen.

Pick Szeged
Szegedre sztárok kellenek az előrelépéshez, mondta volt a kupadöntő után a mister, de nem történt semmi azóta, ha jól emlékszem. Várhatóan ismét elbazirgálják majd a harmadiknál gyengébbeket, aztán meglátjuk, hogy tavasszal mi lesz.

Kristianstad
Őket is a Tisza-partiakhoz tudom kötni, mi szerintem még nem is játszottunk velük sosem, mióta BL-csapat lettek.

Nantes
Kiro leendő csapatát konkrétan irigylem az A-ból, őket szerettem volna megkapni a túra miatt mindenképpen, még ha hosszú és bonyodalmakkal teli utazásnak tűnik elsőre, ez lett volna az egyetlen kívánságom a csoportok ügyében, de mindegy. Egyébként jó fekvésük van az EHF-nél, az tisztán látszik.

Béláim az égben csoport

Telekom Veszprém
Ha Pálma megy, Mahé jön, de Győri Matyi is abszolút biztató, Máté pedig idén tavaszra már tényleg az lett, akinek készült: egyértelműen a Veszprém húzóembere. Szóval én annyira nem lövöm magam bokán, ha az izlandi megy, hiszen aki menni akar, azt engedni kell, nekünk csak olyan játékosok kellenek, akik szívesen veszprémiek. Vranjes miatt nagyon izgatottán várom a szízön startját, és kifejezetten tetszenek a csoportok is.

Kielce
Feléjük bőven van törlesztenivalónk, az kétségtelen, de már kicsit tompult az éle, tavaly ezt stílszerűbben lehetett volna csinálni ugye. Nálam ez Talant vízválasztó szezonja lesz, kíváncsi vagyok, hogyan fog tudni együtt dolgozni a csemetéjével, illetve hát valamicskét villantania is kéne ezután az előző szezonbeli nihil után. Kielcébe nyilván kötelező menni, remélem nem az lesz az október eleji meccsünk.

PSG
Nincs szezon Pariiii nélkül, ez lassan már biztos, de nem baj, mert pont velük szemben viszont élénk még a bizonyítási vágyam. Az a tavalyi 3:0 csúnya volt, remélem idén megmutatjuk nekik, hogy nem az a realitás.

Aalborg
...

Breszt
A BL-ben nem szoktak nekünk problémát okozni, bízom benne, hogy ez most is így lesz. Bebeshkovt amúgy tök bírom, szerintem bizonyos szempontból ő is egy varázsló. Sőt. Érik egy breszti sportturista is, Varsó occó röpcsivel, onnan meg már csak 200 kilométer, és egy garantáltan más világ, ugye. Olyan nosztalgikus lehet.

Celje
Szlovén túra szeptemberben, kell ennél több sportturistáskodás szempontjából? Ugye, hogy nem. A többi meg tökmindegy.

Flensburg
Érdekes, hogy nem mi kaptuk a német bajnokot, mégis még mindig kellemetlenebbnek érzem őket. Illetve hát az is gyönyörű, hogy ezeket ismét párban kaptuk meg, de mindegy. Vranjesnak nyilván plusz érzelmi töltet.

Kiel
Amennyire régen fáztunk a zebráktól, mostanság a csoportban már annál szívesebben nézegetem Marko vérvörösre idegelt fejét, hehe. Nem tudom, hogy mi történik nyáron Kielben, de ha Frédi 2019-ben télleg visszavonul, akkor idén el kellene kezdenie alakítani ismét valami szépet, hogy a csúcsról léphessen le. De legalábbis a közeléből.

C-D csoport

Az alsó ágon várható pofozkodásról elsőre sok dolog nem jut eszembe, a Leont régi ismerősként üdvözölhetjük a BL köreiben, de mondjuk a jelenlegi állapotukról sokat nem tudok, majd szeptemberig összekukázzuk, hogy kivel mi van. Kiegyenlítettnek tűnik a két csoport, talán a Montpellier lóg ki felfelé ismét.