Most már nincs mire tartalékolni

Mostanában némileg el vagyunk átkozva, akárcsak az új felújított orosz metrók: hiába tervezünk bármit, az élet szépen közbeszól. Ez a kp se mára készült volna el, de némi csúszás volt a kórházi programomban. De legalább nyugodtan meg tudom írni (vagy nem).

Szóval a férfiaknál élesbe fordulás van nagyon, lement a BL14/16 első köre, nyolcan hatan a hétvégén máris törölhetik a lefoglalt kölni szállást. Nézzük a szokásos kp-nkat, room303 kolléga szavait is kölcsönözve.

"Ez itt a Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

14. Silkeborg

20 percig nagyon nem úgy nézett ki, hogy ennyire hátul fognak kullogni, sőt 30-ig sem feltétlenül. De aztán a második félidő nem úgy alakult nekik, ahogy az első után tervezték volna, így nem kis meglepetés lenne, ha ők innen továbbmennének. Nem fognak. Az eddigi teljesítményük előtt le a kalappal, valószínűleg ennyi volt a maximum.

13. Zágráb

Ellentétben a Silkeborggal, ők pont fordított utat jártak be a meccs végén, mínusz ötről tették szorossá. Hogy ebben mennyiben van benne a veszprémi kifingatása a kulcsjátékosoknak, és mennyire az, hogy összeszedték magukat a kroácok, döntse el mindenki maga. A továbbjutásuk azonban így is nagyjából ugyanakkora csoda lenne, mint az előzően emlegetett csapaté, de hogy nem fogják könnyen adni magukat, az biztos.

Inkább Arany Horvat urat tettem be, mint a másik aranyat, ami tegnap kioperáltak belőlem

12. Breszt

Ők is igencsak megizzasztották a 2016/17-es német bajnokot (igen, megelőlegezem nekik), de itt eléggé biztosnak tűnünk benne, hogy ez sokkal inkább volt a Flensburg visszafogottsága, mint a Breszt önfelszívása. Azt viszont látni, hogy nagyon szépen összeálltak így a szezon legfontosabb szakaszára, igencsak figyelemre méltó eredményekkel. Előttük is csak kalapot tudunk lengetni.

11. Kielce

Mintha csak a veszprémieket láttuk volna, kifingtak a drága öregek a hajrára, Bombac az utolsó 10 percben nettó betli volt, 3-4 sima eladott labda, csak a beálló erőltetése, de Talant még véltelenül sem hozta volna vissza Zormant, akivel még el tudtak lépni a félidő elején. A money time-ban nulla átlövőteljesítmény, minimális kapus-, ez pont ennyire elég. Egyszer volt Kölnben robotkarvásár. Öt gól nem a világ, naná, de a franszoák vért szagoltak, úgyhogy idén nem hogy Kölnt nem jósolunk nekik (mármint a bratankiknak), hanem azt, hogy ennyi volt.

10. Kiel

Az utóbbi évek (vagy ki tudja, mennyi idő) messze leggyengébb kieli csapata ez, ennek ellenére ha valaki képes csodára, az pont Frédi, aki nem bénia. A löweni eredmény (az ugye megvan, hogy mi csak nemkomolyan nevezzük így a csapatot, míg a Sport1-en sikerül valóban löweni meccsről beszélni?) Duvnjak és Toft Hansen nélkül vállalható, a visszavágóra az utóbbi lesz, viszont nem lesz Gandalf, szóval ismét lesz mit pótolnia az izlandi mágusnak. Mi a kiesésükre számítunk.

Tavaly ezt lőttük a kölni reptéren. Idén nem fogjuk.

9. Nantes

Ezt meg aztán ki gondolta volna, de tényleg (mi, hehe). Rángatták már ők az egyre kevésbé oroszlánnak tűnő párizsi bajszokat, de az, hogy nem nyer náluk a gyakorlatilag korlátlan pénzből összerakott fővárosi csapat, na az azért vaskos meglepetés. Kár, hogy szerintünk most egy kicsit ők is befostak attól, amit elérhetnek.

8. Löwen

A mannheimi (hátha valaki olvassa a blogot a hivatásosok közül, szívesen segítünk, sőt azt is megsúgjuk, hogy viszonylag sokszor játszanak Frankfurtban is meccseket) kanáriszínűek leggyengébb láncszeme Máté Kriszta Nyikoláj. Megmagyarázhatatlan, hogy lett dán kapitány, a tavalyi bundáscímről ne is beszéljünk. Kiderült a Kiel ellen is, hogy ők is képesek csúcsteljesítmény után egyszer csak full borzalomra, így egy agyonnyert meccsből lett egy elvileg kétesélyes párbaj. Egy edzővel a padon egyértelmű lenne, de Jacobsen (ha valaki, akkor ő) innen simán képes elbaszni. Főleg Frédi ellen.

7. Szeged

Nem sokon múlt, hogy előrébb is tennénk őket. Az elkúrt első félidő az, ami miatt ide kerültek. Pastor bizonyos szempontból rejtély, az év eleji bénázások után nagyon néztünk, hogy mi lesz ebből, erre tessék, csak rajtuk múlik, hogy meglesz-e a nyolc. Szerintünk meg. Úgy sikerült ugyanis Silkeborgban nyerni, hogy alig volt beálló, ballövő egy félidő teljes betli, jobbszél meg konkrétan a szezon eleje óta nem létezik (Kálmán nélkül a bal sem). Intő jel, hogy az említett úriember nélkül a védekezés sem az igazi, támadójáték pedig mintha nem is lenne. Ezzel Pastornak kezdeni kell valamit, mert azért Jónás sem fiatal, nem csak azért kerülhet padra, mert kétszer kiszórják 12 perc alatt.

6. Montpellier

Aki a Kielcét így megbassza, az nehogymár. Az külön tetszett, hogy Canayer nem görcsölt rá, amikor megálltak támadásban, lehozta Grebille-t, Fabregast, Dolenecet, beleforgatott a védekezésbe (az 5+1 mellett volt zárt hatosfal, aztán hatosfal kettes kilépőkkel) (az 5+1 volt a Bingo, vehehe). Ja, és ez a Portner nevű kapusgyerek ejtette ki a PSG-t pár hete a kupában. Lehet, hogy most tényleg borul a papírforma? Bár Talanték idei formája alapján vajon kijelenthető-e, hogy mi a papírforma. Mekkora poén lenne, ha úgy lenne két francia a nyolc között, hogy a péezszsé nem.

Van baj?

5. Flensburg

Kötelező letudva, ennyi ez. Vranjes nyilatkozata a meccs után szupercuki: Karlsson beszedett egy kemény ütést, amitől megszédült, és ezért Ljubo nem engedte vissza, mert bár úgy tűnt, nincs nagyobb baja, nem akart kockáztatni, mert a játékos egészsége ennél fontosabb. Igen, vannak fontosabb dolgok is, mint az eredmény. A nyolcba jutásukat nem fenyegeti veszély. Azért az lenne az igazán aranyos, ha lenne Kölnben egy Ljubo-Xavi, hehe.

4. Veszprém

Ahogy a zágrábiaknál meg említettük, csak itt más az előjel, kurvára nem értjük az utolsó tíz percet. Illetve dehogynem, egész szezonban erről beszéltünk. Ha már egy Zágráb ellen szorulnak az öregek csapágyai, akkor azért nem vagyunk olyan nyugodtak. Sőt. Már a Zágráb ellen sem. Elképesztő, hogy folyamatosan azt kell nézni, hogy vajon lesz-e végre balkezes lövő Nallacit akár csak percekre tehermentesíteni, meg hogy Ilicset is miért kellett szétfingatni. Helyette persze szerencsére van már újra Pálma, de hogy ez mire lesz elég, nem is most, hanem a nyolc között, hááát. Oda előbb amúgy is be kell jutni.

3. PSG

Nantes-ban ikszelni nagyon izgalmas dolog, főleg ennek a csilliárdokból összerakott, nagyon bő keretű csapatnak. Viszont kijött megint, Noka mennyire leépítette a padot. Nem volt Nikola, ugye, de: Skof kapott két hetest, Narcisse-t Møllgardra cserélte védekezésben, Remili helyett jobbára Stepancic védekezett, és ennyi. Miközben többek között Accambrey, Barachet, Jesper Nielsen közelről szurkoltak. Altatott vagy ő is elxavisodott?

2. Vardar

1. Barca

Róluk közösen nem írunk semmit, nehéz lenne megmondani játék nélkül, milyen formában vannak.