KP1 - Rapszodikus szezonkezdet

Több hetes csúszásban és álnéven ugyan, de végre újra hozzáférünk az adminhoz a hónapok óta fennálló paránk után, ami mindenképpen jó hír. Annál kevesebb a független jóhír.

A foci BL-bővítése és az EHFTV fizetéssé tétele eléggé összehangolt támadásnak tűnik a konspirációs teóriákat szívesen olvasgató kézilabdarajongók szemében, és hát ki vetne rájuk egy kavicsot is, ugye. Én nem. Tegnap tehát sem a sport tv-n, sem az EHFTV-n nem tudtunk meccseket nézni, de egyelőre nem vagyok hajlandó előfizetni erre is, mert tele a tököm a komplett életünkbe begyűrűző fizess!!! hozzáállással. Úgyhogy ezt még rágom. De inkább dobok gyorsan egy ultrarövid KP-t, így a 2. forduló közben, hogy lehessen min csámcsogni, mert ez a...

"...Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

16. Pelister

Nem voltak messze a bravúrtól múlt héten, de végül a PSG behúzta rutinból, a Berlin viszont nem adott nekik fogódzkodót sem.

15. Kolstad

A Barcától ki lehet kapni, kérdés, hogy a Magdeburgot meg tudják-e szorongatni ma este, szerintem nem.

2024. szeptember 19., 20.45 - Magdeburg vs Kolstad (1)

14. Fredericia

A dán másodiktól személy szerint én kicsit többet várnék, mint a bukaresti -9, de most a Sporting ellen visszább faraghatják a negatív gólkülönbségüket. Ha tudják. Ami egyáltalán nem biztos.

2024. szeptember 19., 18.45 - Fredericia vs Sporting (2)

13. Plock

Én aztán most tényleg nagyon megadtam az esélyt Sabaté Plockjának, ám kétforduló után úgy tűnik, meg kell tanulniuk elviselni az esélyesség terhét is. Vagy nem tudom, mi történik, ha nem ez, mert a tavalyi szoros védelemnek nyoma sincsen, a Sporting és a Bukarest is úgy gyalogolt át rajtuk, ahogy nem szégyellt. Lassan pedig bele kellene állniuk ebbe.

12. Sporting

Sejtettük, hogy nem nagyon fognak lefelé kilógni ebből a mezőnyből, és ez így is lett, az első meccsük legalábbis meggyőző volt a Plock ellen. És azzal a játékkal a dánok ellen is nyerhetnek, szerintem. Ma lesz.

2024. szeptember 19., 18.45 - Fredericia vs Sporting (2)

11. Zágráb

Amilyen simán kikaptak a Kielcétől az első fordulóban, olyan simán tették helyre a tavalyi BL-döntős Aalborgot, ami ijesztően nagy amplitudó, hogy őszinte legyek.

10. Kielce

Róluk pedig azt tudtuk, hogy nehéz lesz a kezdet, mindazonáltal a keret megvan a Kielcénél, kérdés, hogyan, mivel, mikorra tudja Dusi felrázni őket. Csak egy csettintés kell. Azért Nantesben kikaptak most, miután a Zágrábot elkenték szépen.

9. Dinamo Bukarest

Arra, hogy "xavitalanított" Dinamo két fontos győzelmével vezeti majd a csoportot, arra valószínűleg kevesen számítottak. Én sem. Meglátjuk, hogy ez a lendület mennyire lesz tartós, futottunk már rá erre korábban mi is. Nálam az eddigi legnagyobb meglepik ők.

8. Aalborg

Ők is lejátszottak már két fordulót, pont akkora amplitudón, mint a Zágráb, otthon nagyon elverték a Nantest, aztán meg nagyon kikaptak a horvátoknál. Tipikus szezonkezdet, te meg lődd be a sorrendet, persze. Hülye.

7. Nantes

Most hiányzik igazán a köcsög ehftv, amikor nagyon hasonló teljesítményeket kellene összehasonlítva sorrendbe állítani, de persze, majd a hasamra ütök. Ők ugye Aalborgban kaptak ki, majd otthon verték a Kielcét, hát ki tudja.

6. PSG

A Párizs pont ugyanúgy cseszte el az első meccsének végjátékát, ahogy mi, nem teljesen, de mindenképpen ijesztően. Hogy aztán egymással mire megy ma a két franciákkal tűzdelt spanyol-style, azt meglátjuk a Veszprém Arénában, kora este.

2024. szeptember 19., 18.45 - Veszprém Handball vs PSG (1)

5. Füchse Berlin

Az egyértelműen Gidsel-függő Berlin azért majdnem kiegyenlített ellenünk -5-ről, és Bitolában is hozták a kötelezőt szépen, szebben, mint a PSG egy hete, úgyhogy itt vannak lőtávon belül, a tipikus, bundesligás ősz ellenére.

4. Magdeburg

Szegeden tök megérdemelten kikaptak, úgyhogy most gyorsan eléjük is tettem őket, de a Kolstadot otthon meg fogják tudni oldani, vélhetően.

2024. szeptember 19., 20.45 - Magdeburg vs Kolstad (1)

3. Pick Szeged

Egyáltalán nem muzsikált rosszul ez svédiesített Szöged, Roló pedig ott folytatta, ahol az olimpián abbahagyta, ezért mindenképpen jár a kalaplengetés. Úgy tűnik, neki is jót tett az új irányvonal. Mondjuk az elég mérvadó lehet, hogy mit játszanak ma Barcelonában, erre most tényleg kíváncsi leszek. Szerintem a szokásosnál szorosabb lehet.

2024. szeptember 19., 20.45 - Barca vs Pick Szeged (1)

2. Veszprém Handball

A PSG, de egyébként MINDENKI ellen nyernünk kell itthon, nekem ez alapvető követelmény, nincs, nem szabad, hogy legyen olyan meccs, ami nem nekünk áll a Veszprém Arénában, ez az idei szezon egyik legfontosabb feladata. Visszaállítani a hazai tekintélyt. Szóval ez nálam egyes, sőt, sima egyes. Volt az a 28:20, emlékszik mindenki? Na, annak a meccsnek a hangulatát is szeretném vissza. A játékosok a nyilatkozatokig ugyan kinn lesznek a pályán, de Xavi Pascaul kérésére utána mennek öltözős beszédre, és ha minden igaz, csak ezután jönnek ki tiszteletkörre pacsikázni. Ezt annak írom, akinek fontos, szóval nem kell megijedni, ha hirtelen eltűnnek, kijönnek majd megint.

2024. szeptember 19., 18.45 - Veszprém Handball vs PSG (1)

1. Barca

Az idei mezőnyt is ők vezetik nálam, nem csak azért, mert címvédők, hanem összességében sem látom, mikor, hol, mitől fognak visszaesni, ugye. A Dika Mem-pletykát sem tartom különösebben reálisnak, sőt, időszerűnek sem, nem látom be, miért akarna eljönni onnan, főleg, miután megtudtam, hogy mennyit keres (sokat). Szóval biztosan lesz mindig valaki, aki megszorongathatja, egy-egy meccsen akár meg is verheti őket, de egyelőre nagyon stabilnak látom a leader szerepüket ebben a mezőnyben. (És Fabregastól sem lennének rosszabbak jövőre, hiába van most nálunk mélyponton a francia, majd ott nem lenne.)

2024. szeptember 19., 20.45 - Barca vs Pick Szeged (1)