KP11 - Öveket becsatolni!

Utolsó csoportmeccshez érkezett a Bajnokok Ligája aktuális kiírása, és bőven akadnak még nem tiszta viszonyok. Ami jó. Legalábbis én szeretem az ilyet, teperni kell az utolsó pillanatig, illetve hát teperni lehet. Mondjuk én most éppen elképesztően ambivalens érzésekkel vívódom, említettem már korábban is ezt, és bár úgy álltam neki a szezonnak, hogy most szorgalmazni fogom az ami a csövön kifér-hozzáállást végig, itt, az utolsó forduló előtti döntéshelyzetben mégis megtorpantam. Hogy miért? Több érvem is van, az egyik és legfontosabb, hogy nincs kedvem idén 2x Párizsba menni, márpedig nyáron mindenképpen fogok. A másik pedig az, hogy egyszerűbb útnak tűnik szép ütemesen megküzdeni a Szegeddel, majd egy hónap múlva az Aalborggal, mint hosszú szünet után beleállni a Párizsba. Aztán persze alakulhat másképpen is, ezt nagyjából csütörtök este tízig lezongorázzuk.

Addig is nézzük, hogy én mit gondolok, ugyanis ez itt a:

"...Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

16. Celje

Nézegettem ezt a meccset, jó, tehettem volna sokkal szorgalmasabban is mindezt, de túlságosan nagy energiák nem mozdultak a pályán sem, vagy hogy is mondjam, szóval pont annyit fektettem bele, amennyit az egész megérdemelt. Nem tetszett az egész idei Celje, szeretem őket, meg minden, de idén nem is igazán érdemeltek ennél többet. Szép búcsú lenne egy utolsó meccses pontszerzés, de azért a dánkáknak is kell még a pötty, szóval nem hinném, hogy lesz.

2024. március 7., 18.45 - Celje vs GOG (2)

15. Pelister

Igazából nem bánom, hogy kihullik a töltelék, mert plusz percek minden KP-írásból a hátulja, miközben pont ugyanaz történt velük az előző fordulóban, mint eddig mindegyikben: kikaptak. A Pelister összességében nekem kellemes meglepi volt, egész pofás félidőket is nyomattak, kicsit csodálom, hogy nem kaptak el végül senkit sem, eddig. Bár amilyen béna volt mostanában a norge sztárcsapat, lehet, hogy majd most, utoljára.

2024. március 6., 18.45 - Kolstad vs Pelister (1)

14. Porto

Alapvetően tőlük is többet vártam, pedig ők még ki sem estek. Még. Plockba érkeznek, az amúgy sem egy életbiztosítás, de így végképp vágóhíd várható, hogy gyakorlatilag ki-ki meccsre mennek. Nyerniük kellene a továbbjutáshoz, és ezt idén nem nagyon érzem bennük. Nem bánnám, ha tényleg visszatérne Portugália élére egy lisszaboni csapat, elég sokszor voltunk mostanság Portóban.

2024. március 7., 20.45 - Plock vs Porto (1)

13. Kolstad

Kifejtettem már elégszer a véleményem az elmúlt hetekben a norge szupercsapatról, minden bizonnyal kell még nekik idő ezen a szinten, de nehéz azért ezt a kiesést nem kudarcként kezelniük, szerintem, bár elnézve a fb-oldalukat, megpróbálták előadni ezt nagy sikernek. Én azért kicsit csalódtam, mindenesetre. Itt nem arról van szó, hogy egy náluk jobb csapat ellen kiestek az egyenes kiesésesben, hanem hogy csoportban ragadtak. Pont. Pedig azért idén sem a Kielce, sem a Szeged, sem az ősz eleji Zágráb nem volt az a legyőzhetetlen kategória, azt szögezzük le! Na mindegy, talán majd jövőre.

2024. március 6., 18.45 - Kolstad vs Pelister (1)

12. Montpellier

És akkor térjünk vissza a versenybe maradottakhoz, a Pite sokat nem tud tenni önmagáért, perszeeeee, akár nyerhetnének is Barcelonában (hát azért nem), de az ő helyezésük leginkább úgy változhat meg, ha a GOG nyer Celjében. Csak akkor. Ettől függ, hogy a Kielce vagy a Zágráb, Kielce vagy Zágráb? Na? Ki melyiket választaná inkább? Canayer mindenesetre eléggé fog hiányozni a kézilabdás elitből, meglátjuk, ő meddig bírja nélkülünk. És azt is, hogy ebben a búcsúszezonban meddig jutnak ők.

2024. március 7., 20.45 - Barca vs Montpellier (1)

11. GOG

Nem tudom, ők is furák mostanság, akár még bele is szaladhatnak egy motivált búcsú-Celjébe. Persze ahhoz kellene egy motivált Celje. Náluk is a Kielce/Zágráb kérdéskör játszik ugye a közeljövő szempontjából fontos szerepet, hacsak nem nyer a Szeged Párizsban, és esküszöm elképzelni sem tudom, hogy ők mit szeretnének. Mindenesetre ők vannak választósabb helyzetben, úgyhogy nemsokára kiderül. Alapvetően nyerniük kellene, de ezt a hazai Plock elleni előtt is erősen így gondoltam.

2024. március 7., 18.45 - Celje vs GOG (2)

10. Plock

Némi lépéselőnyből várják a Portót, ez annyit jelent pontosan, hogy a döntetlen is nekik jó, de szerintem egyébként is akkora hajrában vannak itt a csoportbefutónál, hogy simán nyerni fognak. És meg is érdemlik. Fazekas Gergő miatt külön hurrá, aranyat ér még egy kör az egyenes kiesésesben, és ha jól gondolom, a PSG ellen mehetnek majd, de egyelőre legyenek túl ezen. Nagyon csodálkoznék, ha engednék kicsúszni a kezükből ezt innen.

2024. március 7., 20.45 - Plock vs Porto (1)

9. Pick Szeged

Ugyan nem volt messze, de ezúttal végül nem sikerült nyerni a Kiel ellen. Nem sok esélyt látok a párizsi győzelemre sem, mert annál élesebb a verseny a PSG-nek is, sőt, szinte mindenkinek. Amit lehetett, megtett az átmeneti csoportkörben a Szeged, és hát, az ő szempontjukból nem is tudom, melyik a jobb, ha mi következünk, vagy ha a Magdeburg? Ha tippelnem kellene, ők is inkább bennünket szeretnének. Meglátjuk, hogy összejön-e egy újabb, most talán kicsit váratlan szögedi BL-tour, mondjuk a tavalyiról elég kellemesek az emlékeink, veszprémileg.

2024. március 6., 20.45 - PSG vs Pick Szeged (x)

8. Zágráb

Nos, van még egy csöppnyi esély arra is, hogy velük kerüljünk össze, ne a Szegeddel, de azért nem túl sok. Amit nem nagyon bánok, mert a zágrábi meccs senkinek sem lesz egyszerű, sőt. A Párizs ráfaragott múlt héten, és mivel manapság idegenben sem esnek össze a horvátkák, a Kielnek is figyelnie kell. De mivel az első helyért is megy még a karate, és az őket követő (értsd beérni képes) Aalborg egymás ellen jobb lenne, így egy pontot muszáj szerezniük, hogy nyugságuk legyen. Mármint a Kielnek. Csak azt akarom mondani, hogy marad ötödik a Zágráb szerintem, de rettentően, ha nem a legkellemetlenebb ellenfél a nyolcaddöntőben ők lesznek, erre akár mérget is veszek.

2024. március 6., 18.45 - Kiel vs Zágráb (1)

7. Kielce

Előbb vagy utóbb felveszik a fonalat Kielcében is, nyilván kellenének hozzá egészséges emberek, de a GOG/Montpellier bármelyikét is kapják a lengyelek, még így, megtizedelve is inkább esélyesek lesznek, mint nem. Utána mondjuk már nem lesz egyszerű a Barca ellen. Töksimán nyertek egyébként a Kolstad ellen, de azt is tudjuk, hogy az azért nem az a szint, amit ők szeretnének, erre az Aalborg ellenire viszont kíváncsi leszek, ez most inkább tekinthető lesz erőfelmérőnek, igen.

2024. március 6., 20.45 - Aalborg vs Kielce (1)

6. PSG

Rászaladtak a Zágrábra rendesen, pedig erre számítani lehetett, így pedig még több lépéshátrányt szedtek össze az Aalborg ellen, kicsit el is dőlt amúgy az ő harmadik helyük, szerintem. Felfelé nehezen buknak már, szerintem lefelé is, mert a Kielce ellen jobbak, és a lengyelek amúgy sem fognak egyszerűen ponthoz jutni Aalborgban, de azért lesz mit nézni a befutón. A bajnokságban pedig otthon ikszeltek a Toulouse ellen, hmm, nézd már, még a végén igaza lesz Farinak, tényleg van mit kapargasson magának Párizsban a Szeged! Ha kell, hát megyünk ellenük a negyeddöntőben, félni nem félnék, egyébként is remek a mérlegünk ellenük, de nem akarok Párizsba menni idén, kétszer. Valaki hallgassa meg eme fohászomat, kérem!

2024. március 6., 20.45 - PSG vs Pick Szeged (x)

5. Aalborg

A Pelisternél nem volt túl nehéz dolguk, most viszont a lengyel bajnok érkezik hozzájuk. Igazság szerint túl sok gondot ennek sem szabadna okoznia nekik, mégis megküzdöttek múltkor önmagukkal a Szegeddel is elég rendesen. Hajlamosak a hullámzásra, akár egy meccsen belül is, de ettől függetlenül elég szép csoportkört futottak. Nem hinném, hogy be tudják előzni a Kielt, mert ahhoz a németeknek otthon kellene kikapjanak, az meg még úgy is erős vállalásnak tűnik, hogy a Zágrábot fogadják, ugye. Nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy én egyértelműen hozzájuk mennék a legszívesebben negyeddöntőzni.

2024. március 6., 20.45 - Aalborg vs Kielce (1)

4. Kiel

Ahogy feljebb említettem, nem sok esélyt látok arra, hogy a zebrák kiengedjenek, ha pedig tényleg nem, akkor nem lehetnek valódi kérdések. Ugyanakkor tanulságos meccs lehet ez, mindkettőjük szempontjából, mert nincs kizárva, hogy össze is futhatnak még a jövőben, egy másik körben. Akár.

2024. március 6., 18.45 - Kiel vs Zágráb (1)

3. Telekom Veszprém

MOTW, ofkórsz, és hát, nem is tudom.

Biztos nagyon menő lehet játék nélkül negyeddöntőbe kerülni, mondjuk mi még nem tudjuk, de én tényleg nem akarok április végén Párizsba menni, és ezzel talán el is mondtam mindent. Jó, nyilván megyek, ha kell, de valahogy most szívesebben mennék Szegedre, és Aalborgba. Ez van. Montpellierben újra láthattuk mindkét arcunkat, illetve sorunkat, vagy hogy is mondjuk szépen, de ezzel együtt vagy inkább ennek ellenére is egy meglehetősen sima győzelem született. Kicsit aggódom a játékon kívüliek miatt, jó lenne megpróbálni valami újat, ami nem az, hogy egyszerre feldobom az összes formáját kereső játékosunkat a pályára, ergo no more sorcsere, és megnézzük, hogy együtt mit alkotnak, hanem szépen, egyesével, esetleg nagyon maximum párokban rotálni, mert így egyszerre jól láthatóan besülnek. Nekik sem hiszem, hogy jót tesz ez, és azt sem látom, hova vezet. A Magdeburg ellen pedig illegális ilyen szinten elherdálni bármekkora előnyt is, ez nem az a meccs lesz, amelyiken a kezdő majd visszajön és megoldja percek alatt. Egyébként jó meccset várok, jó védekezésekkel, nem gólfosást, és szerintem ez is lesz, nem hinném, hogy lesznek menet közben is akár túl nagy különbségek, de még lehet, hogy jövök külön LA-vel, mert ez a meccs megérdemli, ugye.

2024. március 7., 18.45 - Telekom Veszprém vs Magdeburg (1)

2. Barca

Ez a három csapat régóta eléggé egyben van, súlyos fordulók óta vagyunk a KP-ban is mindannyian Kölnben, és nem egész két napon belül eldől az is, hogy kinek milyen útja lesz odáig. Matematikailag ugyan még bármelyik csapat csoportot is nyerhet, ám nagyon kevés esélyt látok arra, hogy a Montpellier - 2018-as formáját idézve - odamenjen emberkedni a Palauba, szóval minimális kockázattal kijelenthetjük, hogy a Barca csoportot nyert. Nem tudom, mennyire fog nekik jót tenni a 6 hét nihil, de igazából ezt a versenyt ők önmagukkal futják most már évek óta. Az újkori történelemben egyébként kicsit talán tekinthetjük a Magdeburgot a Barca új mumusának. Mindenkinek kell egy jó mumus.

2024. március 7., 20.45 - Barca vs Montpellier (1)

1. Magdeburg

Hát igen, hol van már az első fordulóban otthon öt góllal kikapó Magdeburg, mi? Felépültek, összeálltak, és pontosan ugyanazt a nagylövők nélküli, alapvetően betörésekre épülő, rettentő pontos és gyors kézilabdát játszák, amivel tavaly BL-t nyertek. És most hozzánk jönnek ezzel. Én őszintén örülnék az iksznek is, de tényleg. Sőt, igazából a legjobban annak örülnék, de nyilván nem fogok búslakodni a latexban, ha mégis lecsapjuk őket. Ráadásul vasárnap igen fontos bajnokijuk van a Berlin ellen, mondjuk nem hinném, hogy emiatt egy pillanatra is visszafognák a lovakat, de ki tudja, mit fog jelenteni ez.

2024. március 7., 18.45 - Telekom Veszprém vs Magdeburg (1)