Egy sima, egy fordított

Ahogy azt a KP-ban is írtam, talán a legbosszantóbb az egészben az, hogy mennyire tág az amplitudónk. Most nézzétek meg ennek a meccsnek a támadójátékát, és a GOG elleninek! Két különböző csapat, basszus. Ég és Föld. Nyilván örülünk neki, hogy a szebbik arcát mutatta az együttes, legalábbis ami a góllövést illeti, de azt is látni kell, hogy eléggé gatya volt ez a Porto tegnap.

Mondjuk ez nem baj, mert én komolyan tartottam ettől a meccstől, az elmúlt évek fényében. Szerencsére kiderült, hogy feleslegesen aggódtam, futottunk egy jót, nem nagyon faultoltak a felek, valójában végig megvolt a sebességünk, és a koncentrációnk, de a védekezésünk ismét eltűnt. Mint szürke szamár a ködben. Ez tegnap belefért, de nem fog minden meccsen. Nem néztem vissza, tegnapi benyomások alapján öntök további gondolatokat elétek.

Corralest most már sajnálom nagyon, fogalmam sincs, mit kellene vele kezdeni, mondjuk nem is az én dolgom, de annyit biztos tennék most már, hogy nem teszem be a kezdőbe, mert egyrészt nem ez a realitás, másrészt ki tudja, lehet éppen ez adna neki egy jókora motivációs löketet. Most a 23. percben jött a csere - nem is tudtunk elszakadni addig a Portótól - teljesen jogosan hangzott fel a Bioscázás (ráadásul piroskázásnak hallottuk elsőre, így meg is lett a hatasfalas beceneve), amikor bejött és bele is kapott mindenfélébe. Érzésre, helyszínen amúgy 28-30% körülit éreztem tőle, most túrom a papírokat, és rácsodálkoztam a 33,33%-ra, ami szerintem a BL-átlag kellene legyen. Alacsonyan van az ingerküszöbünk mostanság, belekapaszkodunk minden védésbe.

Remilinek jó napja volt, nagy kedvvel, elég kreatívan és csapatban gondolkodva játszott, tett le labdát szélre, beállóba, voltak kurvajó átlövései, és viszonylag keveset hibázott. Éljen, éljen. Na de. Muszáj neki ezeken a meccseken is ötven perceznie? Miért van ez? Sandellt fel kellene építeni stabilan használhatóra, Yahía térdével most van valami, nyilatkozta is Ilics, nem véletlen nem játszott. És ha már a hiányzóknál tartunk, ahogy én tudom, Andriska betegszabin leledzik éppen, Mahé pedig a GOG-meccses vállas-parája után egész múlt héten nem edzett, most kezdte el a héten, de a. Na de Rumili tegnap parádés volt, tényleg, de belefért volna egy komplett félidőre is Sandell. Kicsit keveseltem Koszorotov játékidejét is, mert szemmel láthatóan lehet rá számítani, és ő is klasszik átlövő, nekünk, veszprémieknek pedig a stabil kapusteljesítmény mellett a klasszikus átlövőjátékból van görgetett hiányérzetünk, az elmúlt évekből kifolyólag.

Elderaa a második félidő közepéig egészen jó volt, fasza meglátásokkal, változatos gólokkal, három kiosztott assziszttal, hirtelen aztán kettőt belehibázott, és jó volt látni, ahogy azon felülemelkedve ismét gólt ragasztott. Casado szintén nagyot ment tegnap, Fabregas sem volt rossz, és a szélsők. Széleken konstatálhattuk a legnagyobb előrelépést a GOG elleni óta, látványos volt a tudatos szélsőjáték, szépen széthúztuk a portói védelmet, és ők négyen pedig lehoztak egy szinte hibátlan meccset. Descatnak volt talán egy hibája, ha jól emlékszem, de mind a négyen lőttek hetest is, ami szintén nem rossz irány, szerintem. Egyáltalán nem baj, ha többen is képesek lesznek heteseket lőni éles meccseken. Az izlandi hónapok óta nem játszott, az első BL-meccsén 5/5, jó lesz ez, meglehetősen erős skillünk lehetne a szélsőjáték is, csak folyamatosan használni kellene őket.

A védelemről sokat nem tudok írni, mert az az elmúlt két meccsen megint nincs, és ez eléggé fájó pont, Odensében nem is fért bele, ami most, a Porto ellen igen. Csak a Magdeburgtól kaptunk 30 alatt a BL-ben, pedig az emberanyagunk látványosan megvan a védelemhez. Ráadásul nyomokban már működni is láttuk a Liget-Fabregas-tengelyt, szóval nem nagyon értem, mi történik. Remélem összekapjuk rendesen, egy hónap múlva menni kell Szegedre, addigra muszáj lesz összekaparni.

A szurkolásról annyit, hogy kicsit langyi volt, mondjuk amennyi dolgom volt pl. nekem is meccs közben, én nem csodálom, illetve eléggé egyértelmű volt az első perctől kezdve, így meg mindig nehezebb véreres szemekkel üvölteni, nekem. Azért hullámoztunk is 1et, de semmi különös.

Fotó Peka Rolandé, köszike!