Giga Picsafüst!

Biosca kezdett a kapuban, ami mindenképp egy pozitívum, akárhogy is nézem, még ha elég szerencsétlen bevédéssel is, ezen kívül a többi poszton az idei stabil kezdőnkkel indítottunk, Sandell jött Liget helyett. Remili bekezdett, az elején láthatóan eldöntötte, hogy ő fogja diktálni az ütemet, és ment is neki szépen, pár percig, de aztán meg elkezdte a könnyelmű Remilit, becsúszott a rossz passz, a helyzet nélküli lövés, meg a kihagyott hetes. Hátul sem nagyon álltunk össze, Biosca sem tudott belenyúlni semmibe, sőt, az összes kapura tartó lövés gól lett, hát khm. Kezdek ideges lenni, ebben a Bioscás kezdésben is éppen annyi örömünk volt, hogy legalább megléptük ezt.

Háromgólos hátrányban toszogattuk be a labdát a beállónak vagy a befutónak a falba, hát édesistenem, miért kell ezt? Ja, tudom miért. Kellene végre néhány védés, és a támadásunk is kisimulna. Vagy jöjjön Mahé irányítóba, most eskü nagyon figyelem, nehogy elmulasszam. Jött Casado, de gyorsan ki is szórták kétpercre, támadásban pedig ha el is jutottunk lövésig, Thulin védett (faszomat már, hogy csak mi nem védünk sosem), szóval nem nézett ki jól megint ez az egész. A drámai időkérés után, ami amúgy tökjogos volt, sőt, még talán kevés is, Koszorotov ismét egy félhelyzetet próbált a 42%-kal VÉDŐ Thulin hálójába kjuttatni, hát hééé.

Sem a védelem, sem a támadás nem akart összeállni, a lecserélt Biosca helyére Corrales jött, de pontosan ugyanannyit fogott, mint az előző két meccsen, semmit. Egy két blokk elcsattant ugyan, de -4-nél totyorogtunk ismét egy lerohanás-félében, majdnem el is vették, jesszusom, majd megint jött egy tökfelesleges kiállítás Remilinek, édesistenem. Abszolút suttyón, eszetlenül, kapkodva, rémes felfogásban játszottunk, és a Koszorotov ellen nem befújt faultok sem segítettek bennünket. Mekkorát tud változni a világ két hét alatt, mi? Természetesen Mensinget is most kell olyan formában látnom, amit érdekes módon én valahogy ritkán láttam tőle, most sem kértem, köszi, jobb volt nélküle. Nem jöttek a védések, én hoznám Benedeket, mert kell húzni egy meglepőt végre, éppenséggel nincs sok veszítenivalónk 17:13-nál, a 27. percben. Remilire elég szépen felkészültek, talán jönnie kellene Sandellnek, nem? Főleg, hogy Koszorotov láthatóan az egyetlen valamire való játékosunk, egyelőre, talán a másik oldalon is beválna egy csere. Vagy középen.

Mindenesete meggyőződésem, hogy a pályán lévő alapvető problémánk a kapu, abból jön minden balfaszkodásunk támadásban, és egyszerűen belecsavarodtunk saját böszmeségeinkbe, amiből pedig Remili szerint csak Remili tud bennünket kirángatni, miközben most éppen egy nyakig érő mocsárban tapos dr. Martensben a fejeken. Nem jó ez így, na, remélem nem kell kikapnunk ahhoz, hogy ezt mindenki felismerje. Ezt pedig csak úgy itthagyom most, nem mintha meglepő lenne, de annál unalmasabb folyamatosan ezt sulykolni. Bárki > veszprémi kapusok. Remek.

Tegyük már be Benedeket, nézzük meg, mit veszíthetünk? Jöjjön már Mahé is, lássuk be, hogy senkinek nem megy, akit eddig megpróbáltunk középen, és most figyelem is, de nagyon, húzzuk már végig egyszer azt a kurva labdát fegyelmezetten, hátha a szélsők beverik esetleg, ne középre hozzunk minden befejezést, mert arra a dánkák jól láthatóan fel vannak készülve. És ezek csak az én ötleteim a fotelből, baszki, ezt nemhogy a játékosoknak, de az edzőknek is pontosan látniuk kellene, és valamit tenni kell ellene. Lépni, váratlant húzni, gyorsan. Számomra abszolút érthetetlen, hogy miért nem próbáljuk ki a kiscsávót, ha már kivittük, beneveztük, azért nem látszódott, hogy bármelyik nagyobbik elkapná a fonalat. 18:14, nem nekünk.

Ismét Remili hibájával kezdődött a félidő, egyszerűen nem volt ritmusa sem az ugrásnak, sem a lövésnek, és Corrales is védett eggyet végre, aztán sárga hiba, szerencsére, és Remili ismét úgy gondolta, hogy majd ő, de ezt legalább befújták hetesre a moldávok. Gasi viszont a lehető legrosszabbkor hagyta ki, persze, -2 helyett ismét -4 lett egy perc alatt. Nem tudok mit mondani, 18 éves srácok vernek bucira bennünket, mi a meg a 18%-os kapusok helyett egy percre sem próbáljuk meg a legjobb formában védő 18 évesünket. Nehogy, tényleg! Minek. A kezdőhöz ragaszkodik Momo, miközben a kezdőnek egyszerűen nem ment. De akkor miért? Miért? MIÉRT?

Minek ide Sandell? Kétpercekre? Mahé komolyan akkora kockázat lenne, hogy a stabil -4-5-nél nem próbáljuk meg középen? Komolyan? Rögvest felrobbanok. Még ha akkora tempót mennénk, hogy nincs idő két cserére, de hát még csak ez sem. Mensing 11 méterről lődözött góljai a húsz másodperces támadásaik végén gyönyörűek, mi meg TOSZOGATJUK be a labdát beállóba, és belemenés lesz. Hát nem igaz. Elképesztő.

Nagy Benedek a 40. percben lépett pályára, remélem nagyot megy majd, őszintén szurkolok neki, persze azonnal megnyílt előtte minden, ziccert kapott, nem hárított elsőre, Thulin persze igen, Elderaa lövését, aki szintén csak erőlködött egész meccsen. De továbbra sem kívántunk különösebben belecserélni a kezdőbe, a mezőnyben. Biztosan én vagyok a hülye, hogy ezt nem értem. Pechmalbek? Sandell? Koszorotov? Mahé? Nilsson? Liget? Bárki? 45. perc, -4-nél továbbra is toszogatunk középen, passzívnál, jesszusom, és nem látom, hogyan fogunk ebből kijönni. Na, Koszorotov közben pályára került, és időkérés után Mahé is jött irányítani. Nézzük!

Sajnos mostanra már remekül faultolják a lövőinket a dánkák, Mahé viszont gyönyörű bejátszással köszönt be, de kicsit fel kellene pörgetni ezt, mert nincs időnk. Koszorotov faultos lövését ismét elengedték, majd a következőben hatalmasat belement, hát ő sem lesz sajnos nyerő ember ma, mint ahogy sajnos Benedek sem, és Mahé sem, egyelőre, de neki legalább volt két szép bejátszása. Ligetet is biztosan megpróbálnám lövőben, mit veszíthetünk? Széleket miért nem hozzuk helyzetbe? Rossz nézni ezt, és hát ha múltkor a Magasból a mélybe címet adtam, akkor nem is tudom, ennek mit lehetne. Csak egy klasszikus jut eszembe, és őszintén, nem is lehet ennek mást. Ebből olyan komoly pofon is lehet, amit nem biztos, hogy ki lehet heverni. Az eddig még egészen jól működött védelmünk atomjaira hullott szét erre a meccsre, érthetetlen.

Valami nagyon nem kerek, ez nem csupán egy rossz nap, ezek visszatérő problémák, sajnos. Nincs kapu, nincs alapjáték ami biztosan működik, ha para van, helyette van egyénieskedés és kapkodás, miközben Momonak sansza sincs a helyzetekre, sajnos nem tud belenyúlni, sémákat ugyan cserélget, de ezek későn jönnek és/vagy nem is működnek. Tökfelesleges időkérés a félidő végén, ami rendesen hiányzott a másodikban, Mahét előbb kellett volna, hátha tudott volna valamit ekkenteni, de persze nem csak ez, csak erre most különösen figyeltem. Az eddig egészen jól muzsikáló, stabil védelem egy szempillantás alatt tudott eltűnni, talán ez a második legijesztőbb az egészben. Nem látom, hogy ez hogyan lesz, nem értem, hogyan van ugyanakkora amplitudónk, mint tavaly, de most sokkal jobb kerettel? Illetve hát én értem, csak nem értem...És attól tartok, lesznek még ilyenek.

Ortega feje egy plocki 27:27 után hullott azonnal le, csak mondom, és nem arra célzok, hogy most is fejeket kéne ütni - mert szerintem most szinte felesleges -, de mindenképpen emlékezzünk meg róla annak fényében, hogy 36:30-ra kaptunk ma ki Odensébe! ODENSÉBEN! Nem Barcelonában, nem Kielben, nem Párizsban, nem Kielcében, hanem Odensében. A csilliárdos kerettel. Hát nem tudom, nekem ez kurva kevésnek tűnik.

Valaki tegyen rendet a fejekben, keretet nyilván nem cserélünk, edzőt sem tudunk nagyon, jelenleg, dolog van, gyerekek! Kinek a dolga ez?