Koncentrált győzelem

Egyértelműen más felfogással, sokkal inkább tudatos, koncentrált, direkt irányváltott kezdővel álltunk bele ebbe a meccsbe, Andriska és Nenadic kezdőbe állítása abszolúte nyerő húzás volt a pad részéről, bele is kellett nyúlni az elmúlt két meccs alapján, és a lehető legjobb döntés született, ezt a végeredmény és az önmagában az a tény, hogy izgalmas percek nélkül zajlott le a találkozó, remekül példálozza.

Tudtuk, hogy Lauge ma még tutira nem lesz, és emellett azt is tudtuk, hogy hatalmas szükségünk van egy lélekerősítő győzelemre, nem olyan éppen behúzzuk-típusúra, hanem egy egyértelműre a bukaresti tour elé. Hogy úgy tudjunk oda kiutazni, hogy helyretettük az önbizalmunkat, az önbecsülésünket és a hangulatunkat. Aki kinn volt Zágrábban, az tudja, hogy mire gondolok, és ezen a ponton jegyezném meg, hogy nem is értem, hogyan lehetett a KP-ban leírt 10 mondatomat úgy érteni, ahogyan azt a hozzám eljutott infók szerint néhányan tették, tényleg fogalmam sincs, hol fogalmaztam hatalmas bajról vagy csak annyira félreérthetően, aminek az lett a vége, hogy én "szapulom a csapatot" ráadásul már nem is először, és "minden realitást nélkülöző, csapatunk és egyesületünk lejáratását szolgáló tevékenység"-et végzek, ami mellett már nem lehet szó nélkül elmenni. Én. Itt. Hátö.

Leírtam, hogy gödör van, de mondjuk egy zágrábi cumit szerintem elég nehéz nem annak látni, és mi ezzel a gond? Mindenkinek van gödre, a Szeged és a Kiel most kászálódik ki belőle, az Aalborg még mindig benne, nekünk remélem ez a két meccs volt az őszi gödrünk, na bumm. Úristen. 11 év alatt elég sok dologgal vádoltak már, ebből rengeteget tanultam, például azt is, hogy mikor jobb inkább nem beleállni, vagy hogy hogyan vitázz, és kivel érdemes, mikor kérdezz inkább, hogyan érvelj személyeskedésre, stb., tényleg bőven feljebb van az ingerküszöböm az átlagénál, de azért egy ilyet olvasva elgondolkodik az ember, hogy mi a tököm értelme van ezt csinálnom, amikor ennyire nem megy át néhány helyen. Szerencsére azért ezek a ritkább pillanatok, és megerősítés sokkal több jön, különben már rég nem lenne hatosfal, valószínűleg. De itt be is fejezem a karácsonyi lelkizéses mélabút, annyival zárnám ezt a részt itt le, hogy fogalmam sincs, mi lett volna, ha meg is írom a zágrábi meccset, hehe, akkor, ott, azon melegében. Ha - ahogy szoktam - írtam volna, amit láttam. Na de mindegy.

Ilic és Gulyás tehát jól láthatóan rendezte a sorokat és a fejeket a héten, és visszatértünk a győzelmekhez azzal a melós, pontos, jóval gyorsabb (nekünk az megy jobban, amikor belassulunk az ellenfélhez, az lesz, ami múlt héten volt) motiváltabb és kreatívabb támadásépítéshez, amivel az őszünk nagyobbik részét letoltuk, amihez persze nyilván mindig kell egy ész, egy vezér a pályára, ez tegnap Peppa volt. Hatalmas szerencséjére, meg a miénkre, természetesen. De kiderült az is, hogy a kapusaink is remekül tudnak védeni, a zágrábi 19%-nál ennyivel jobb a tegnapi 33%. Andriska, Petár, Eldeera, Elisson, Yahía, és Mikita kezdett, védekezésben Sipi jött Nilsson mellé hármasba, Corrales pedig a kapuban kezdett. Sarmiento tért vissza a Plockba, de nem róla, sokkal inkább Nenadicról szóltak az első percek, abszolút belehajszolta magát ebbe a tegnapi extázisba, nagyon helyesen, sokkal jobb ez, mint a múlt heti lecsapódása az ő sztorijának, ami viszont a másik irányból volt kiugró, hogy finom legyek.

Az ő zsenije mellé a védekezésünk egészen gyorsan összeállt, labdákat szereztünk, Corrales is védett, tényleg parádés kezdést toltunk, és emellé Elderaa sem kezdett rosszul, ő is meglőtte a maga góljait már az elején, jól is védekezett, ráadásul a hibák számát is leszorítottuk minimálisra. Xavi első időkérésére már összeraktunk egy négygólos előnyt, és nem igazán láttam ingadozást vagy bármilyen, akár hozzáállásbeni, akár fizikai, technikai problémát magunknál. Így is kell ezt, főleg a múltheti után, ugye. Szóval ez mindenképpen rendkívül örvendetes. Sokkal koncentráltabban lőttünk, 17 perc alatt négy gólt kaptunk, ezt tudjuk mi, ha így állunk bele a meccsbe és a saját játékunkat toljuk. Persze ez a Plock egészen szétesett volt most, nem feltétlen hozzájuk kell mérnünk magunkat, de tegnap ezt a Plockot kellett megvernünk, mert ez volt a feladat és ezt maradéktalanul teljesítette a csapat. Egy félidő alatt kapott kilenc gólnál szebbet nem kérhettünk volna magunknak.

Kosorotov tartotta a lelket a Plockban, Sarmientóval ellentétben neki egészen remek lövései voltak, de tényleg nem volt benne ebben a Plockban most az, hogy akárcsak belátható közelségbe kerüljenek. 14:7-nél esett meg az a jelenet, ami számomra teljesen egyértelműen megmutatta a múlt heti és a mostani Veszprém közötti különbséget: a Corrales bravúrja utáni rendkívül erős és éles kipattanóra Elderaa vetődött neki, benn tartotta majd Mahé stabilizálta számunkra a labdát, ez egy nagyon árulkodó mentés volt, nekem kb. az első félidő, ha nem a meccs jelenete. Imádom az ilyet, sokat elárul arról, hogy mennyire vagyunk jelen fejben, és azt is szeretem nézni, ahogy a kispad lereagálta ezt a jelenetet. Így is kell ezt, gyerekek! Profin lehozott első félidő, 17:9.

Beszélték Bartha Zoliék a közvetítésben, hogy rettentő szarok a plocki lövések, nos igen, ezt is említsük meg, hogy 8 olyan lövésük volt, ami kaput sem talált, abból hét az első félidőben, szemben a mi nulla ilyenünkkel, ami azért valóban elég meredek.