Orosz rulette

Terveztem útinaplót, meg minden, de igazából végül úgy estünk be, pedig nem is késett akkorát a gépünk, amekkorát mi az indulással. Nem is értem, olyan szépen kiszámoltam, hogy elvisszük a gyerekeket a suliba, aztán van még két óránk összepakolni. Aha. A 11.40-kor induló gépre. Jaja. 9.19-kor indultunk el Veszprémből, és ettől függetlenül, szinte minden szabályt betartva 10.40-re reptéren voltunk, hála istennek. Még csak mesterséges gép-késleltetésre sem volt szükség, hehe. Azért persze valamennyit késett.

Miután összefutottunk három pajtáskával, akikkel ugyan nem beszéltünk össze, de egymás mellé szólt a repjegyünk a gépre, sőt, kiderült, Odensében is szomszéd utcában foglaltunk szállást egymáshoz képest, hát béreltünk egy kocsit, ez tűnt egyszerűbbnek. Az is volt, átjöttünk a hídakon, pikk-pakk itt voltunk 6-ra. Volt némi szálláskeresésünk, de ez nagyon gyorsan megoldódott, amikor mi átvettük a miénket - Rasmus Lauge apukája feletti szobát egy appartmanházban, hehe - , ugyanis volt benn két pótágy, hatalmas szerencsénkre. Az egész város foglalt egyébként, valami konferencia miatt, tényleg nyomoztuk az egy lehetséges ágyat, amíg ide nem értünk, mákunk volt ezzel. Is, mint később kiderült.

A betegségekkel viszont nem, azt tudtuk, hogy Yahía el sem utazott, de Cupi és Liget sem százas, kicsit vissza is jött a parám ennek köszönhetően. Nem mondom, hogy teltház fogadott, viszont tök jó hangulat, az ő szurkolói szektoruk csordultig volt hangos gyerekkel, ez is olyan cuki. Remélem ezt mondom majd nettó 60 perc elteltével is.

Lauge kihagyott helyzete után nagyon gyorsan jöttek a kapunk elé, és egy bejátszás után Tollbring lőtte az első gólt hetesből, Corralesnek. Újabb rontás után gyorsan 2:0, majd Mahé egyénije után 2:1, és nagyon gyorsan 4:2 lett. Jajj istenem. Szar bejátszás, eladott labda, nulla visszafutás. Ezt itt nem lehet. Zoran Ilic átlövésével közelebb settenkedtünk, de nem vagyunk pontosak, sajnos. Végre volt egy épkézláb védekezésünk emberelőnyben, de elcsesztük az üreskapust, majd Corrales védett egy ziccert, és a következő üreset Lauge helyére tette. Izgulok.

Marguc kiszorítottja után végre visszazártunk, elég jó falat raktak fel nekünk ezek a sárga dánok, nem lesz ez egy egyszerű meccs. A zene viszont bazi jó itt, ezt szögezzük le. Hatalmas átlövésgóllal léptek el ismét kettőre, kaparhatunk megint. Pechmalbeket találtuk meg végre, és szépen vissza is tekertünk védekezni, így Tollbring kiszorítottból tudott csak lőni, Corrales fogta ezt, ám a következőt a francia kihagyta, és az azutánit is, nem megy neki, sajnos.

Jött is András. A védelmünkben egyértelműen kisIlic volt a gyengébb pont, rá is állították a beállót, ezzel számolni kell, és a védekezésük továbbra is szépen mozgott, rendesen meg voltunk illetődve. Kell egy jó Petár, azt mondom. Zorán labdaszerzése is nagyon kellett, de rögtön el is adtuk, nem érezzük a távolságokat, sajnos, ez már a bemelegítésnél is feltűnt nekem, nagyon fölé lődözték a labdát a srácok.

Mahé felvállalta a helyzeteket, abszolút lehetetlen helyzetekből sikerült gólt szereznie, szar játékkal is ott voltunk döntetlen közelében, ez mindenképp biztató. Felcsendült a Veszprémezés is, ezt is jó jelnek vettem, 17. perc, 9:9. Sőt, egyéni Mahézásból végre vezettünk is, először a mérkőzésen. Na. És ezen a ponton a kisIlic megrázta magát, a jv-k pedig végigengedték a full faultját, így az ő góljával kettővel is elléptünk. Mondjuk nem sokáig. Marguct kivérezteti Thulin sajnos, belenyúlnék a szélsőcserébe. Pályán Petár, gyönyörű lövéssel köszönhetett volna be, de kapufás, alulra pattanós kijövős lett végül, pedig jó lövés volt. Átvettük az iram diktálását, jól van, ez kell, és ezen a ponton Rodri hetest fogott, majd Nenadic bevágta. 23. perc, 11:13. Nagy gólfosás egyelőre nincsen, de nem is a védelmek csatája ez, inkább olyan küzdés, amibe rengeteg hiba csúszik, mindkét oldalról, szerencsére. Tyű, nagyon nehéz volt összehozni a 16. gólt, de sikerült azért, viszont utána Sipi megkapta a 2. kétpercét is, jajjj. A halftime 14:16, nehéz meccs lesz.

A második félidő Corrales-védéssel kezdődött, de mi sem találtunk gólt a támadásból, ráadásul emberhátrányban vagyunk. Mahé rutinosan húzta az időt a falnál, és megjöttek a friss szélsők is, Mikita ugyan nem elsőre, de másodikra bevágta szépen. Ez a kis csikó GOG egyébként olyan megmozdulásokkal villant gólt, hogy nem tudsz nem csodálkozni, nagyon durva különbség van a fiatalok technikai képzésében, azt látszik. Rodri második hetesét ismét nagyon fontos szituban fogta, de mivel utána Thulin két kapufás lövést is hárított, így ismét ők támadhattak a vezetésért, hosszú idő után. És Nenadic belemenése után gólt is lőttek, Momo pedig nagyon helyesen időt kért. 20:19, 40. perc.

Szépen szélre kihúzott ziccerből egyenlítettünk ki, és ki is védekeztük, majd Sipi zicceréből jöttünk ki jól egy hetessel, amit Mahé becsűrt, nagyon hasznos időkérés volt, ismét mi vezetünk. Teljesen mindegy, hogyan, de nyerni kell. Abszolút nyílt a meccs, mi nem vagyunk jók, de akarni akarunk az első percek nihilje után, kell egy extra támadásban is a kapuban extrázó Corrales mellé, aki amúgy Mahé lesz, kérdés, hogy bírja-e végig majd. Kérdés, hogy tudunk-e nyerni akarattal. Lefelé lövöldözunk mindent a svéd kapusnak, váltani kéne, mert azokat nagyon fogja. Gyönyörű támadás végén lőtte tökéletes gólját Elísson, több ilyet kell, szét kell húzni a támadásainkat szélre. 46. perc, 21:22.

Borítékolható volt Sipos 3. kétperce, most jött el a pillanat, vajon Liget bírni fog 15 percet rendesen? Vagy megpróbáljuk nélküle? Ezek a fontos kérdések most. Emberhátrányban tudtuk végig tolni Nilssonnak, de ők is gólt lőttek, aztán ismét Nilssonnak köszönhettünk egy kétpercet, és egy gólt utána, izgi, na. 23:24-nél, amúgy meccs közben szólalt meg a Stand up, és minden csattogós dánka fel is állt rendesen, ahogy kell, ebbe a hangulatba kért időt az edzőjük, hát remélem nem jókor. Megpróbáljuk Liget nélkül, ahogy nézem, Nilssonnal és Pechmalbeccel középen. Eldeera lövése mellé ment, basszus, jó lenne, ha találna végre valami kapaszkodót Veszprémben, és úgy csinálná, hogy ezek beakadjanak, mint mondjuk a másik oldalon Emil Madsené. Váó. Nem véletlenül fostunk mi Szandrufffal ettől a túrától, maradjunk annyiban, pedig akkor még a betegekről nem is tudtam.

Remélem Mahét a végjátékra tartogatjuk, mert az ő megoldásai feküdtek ma, értem én, hogy izé, de nyerni kellene. Mondjuk a Petar-András duó is működik, ez is tény. Túl szoros a money time eleje, konkrétan iksz, és igazából azt tudjuk csak, hogy Petar betuszkolja Andriskának. Nem értem, miért nem jön Mahé, miután ment neki? Nagy oda-vissza futkosás után sem értem, Corrales kurvanagyot védett, Lauge messziről ellőtte, az utolsó percre 30:30-as állásnál fordultunk, és időt kértek a hazaiak. Liget jött az utolsó percre, váó, és amúgy kivédekezte, ami a dolga volt, megtette, de gólt is kell lőni a győzelemhez.

És 6a7 ellenben Petár berakta, úristen, fú, el sem hiszem. PeppaLOVE. 30:31 a vége.

Baromi nehéz meccs volt ez, de behúztuk, a háttért ismerve csak örülni tudok, DE ez így egy orosz rulett volt, basszus. Szerintem most Mahé is megoldotta volna a money timeot, ment neki, ültek a lövései, értem én, hogy Eldeera, és én el sem kapáltam még, másokkal ellentétben, de az is, ahogy Ligetet beraktuk az utolsó 1 percre, és az is, hogy fenn hagytuk az egyiptomit a végjátékra egy kbsztt nagy orosz rulett volt. Lap 19-re. Ami ma jött, éljen, éljen. De nem nagyon szeretnék így izgulni Bukarestben, sajnálom, öreg vagyok én már ehhez, nyerjünk inkább simábban, rendben?