Idegenben jó az iksz!

A KP-ban már pedzegettem, hogy mit szeretnék látni magunktól és a csapattól, ezt kicsit kibontom most.

A hét gól elég tetemes előny, ebbe sajnos pont bele is lehet aludni, de azt hiszem, ez a veszély most valahogy nem áll fenn. Nem tudom, egyszerűen sokkal stabilabbnak látom magunkat, mint az utóbbi években bármikor, ami mindenképpen jó. Sérültünk gyakorlatilag nincs, a hangulat jó, mi kellhet még?

Mondom.

Vissza kell futni mindenképpen, főleg a meccs első szakaszában, mert ezek skandinávok, nem úgy fognak kijönni, hogy esélyük sincs és csak legyen vége, hanem meg fogják próbálni, akárhányan is lesznek ma. Ebben biztos vagyok.

Muszáj összeraknunk a védelmünket, mert az a legegyszerűbb megoldás, ezt pontosan láttuk a tavaszunkon eddig, és hogy őszinte legyek, most nem is tartok attól, hogy nem lesz az meg. A második félidei védelmünk Ligettel benne pöpec, nagyon jó lenne, ha ezt az elejétől pályára tudnánk tenni. Kapuban van mit javulni, azért a 22% egyáltalán nem veretes, bőven lehet az jobb is, és lesz is, szerintem, mert nem ez a jellemző a tavaszunkra. Hanem az, hogy a két kapus kiegészíti egymást, ugyanakkor az is fontos tény, hogy az aalborgi kapusteljesítményben is bőven maradt kraft.

A védekezésünk azért is lesz kurva fontos, mert ők szinte biztosan 7a6 ellenit fogják tolni, más választásuk sincs, erre kell készülni. Ma is úgy kell felmenni a pályára, hogy nyernünk kell. Idegenben pedig jó az iksz. Kellenek az átlövések, kell a beálló, kellenek a szélsők, a pontos hetesek, a ziccerek, de ettől most valahogy nem tartok. Ergó pont azok a dolgok kellenek ma is, amiket össze tudtunk hozni a tavaszi meccseink többségén. Csak mi tudjuk ezt elrontani.

De nem fogjuk.

A túra egyébként igen fasza, szépek vagyunk és kedvesek, ezek a dánok viszont pont olyanok, amilyenre számítottam tőlük. Furcsa taxizásokon vagyunk túl, mert a szálló kinn van a szérűn az aréna mellett, de nagyon jó kis hely az is. Az esti murin, ahol rendes sörpinpong versenybe csöppentünk egyetemista lányok csapatai közé, rendesen el kellett mesélnem a pultos csávónak, hogy mi az a gyömbér, ami náluk nem volt. A repülőn már elfogyott egy szemmel is látható mennyiségű pálinka, emellett tényleg faszák a dán sörök, mondjuk nagyon megörültem egy Lagunitasnak is, úgyhogy minden megy a saját útján.

Lassan minden veszprémi befut, piros lesz Aalborg, én meg arany, jó lesz ez na.

Hajrá Veszprém!