KP15 - Egy sima, három fordítható

Ez itt már kérem a végjáték, a nyolcaddöntők odavágói után a héten kiderül, hogy a fordulót követő egy hónapos szünet után melyik 4 csapat küzdhet tovább idei álmáért, Kölnért, a szoba sarkában rájuk várakozó quartettel egyetemben. Az ebből a fordulóból kimaradottak két hónap szünet után állnak bele a párharcokba, hát franc sem tudja, hogy ez jó-e így nekik. De ne szaladjunk annyira előre, mert most vár ránk a visszavágók hete.

"...ez itt a Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

8. Vardar

Nem hiszem, hogy ezzel most bárkit meglepnék, azért egy hazai, nyolcgólos cumi után nyilván senki nem kerül mögéjük ezen a listán még akkor sem, ha a második félidei Veszprém védekezése remélhetőleg nem csak a Szkopjének jelent túl rágós falatot az idei kiírás hátralévő részében. Mindenesetre összezuhantak, mint a kétnapos tejszínhab, amit mi nyilván nem bánunk, és reméljük, hogy futunk egy jó meccset itthon is a Vardar ellen. Nekik pedig marad erő a bajnokságra, amit még el is bukhatnak, ha nem vigyáznak.

2022. április 6., 18.45 - Veszprém vs Vardar (1)

7. Szeged

A Szeged sem nagyon törte szét magát, hogy előrébb kerüljön ezen a listán, hogy őszinte legyek, ugyanis baromi sok igazsága volt Dimwitchnek a kifakadós posztjában, tényleg nagyon tendencia a szögedi tavaszi nihil, a fontos meccseken, illetve hát a _nemzetközi_ fontos meccseken, mert nyilván összekaparják majd magukat egy hónap alatt, és ellenünk fognak emberkedni a hazai versenyeken, miután kizúgnak a BL-ből, és ha már valamelyiket behúzzák, akkor a Mister megítélésében minden rendben lesz, hiszen ismét nyer valamit a csapata. Pedig bazira nincsen rendben, jó lenne, ha ki tudna derülni, hogy képes-e a Szeged előrébb lépnii nemzetközileg is ezzel a már abszolút versenyképes büdzsével és kerettel, vagy topognak tovább a BL16-ban. Ki fog derülni csütörtökön mindez. Minden bizonnyal öt góllal kell nyerni az amúgy ilyesmiben elég nagy rutinnal rendelkező Flensburg ellen, szép feladat, meg kell oldani!

2022. április 7., 18.45 - Szeged vs Flensburg (1)

6. Elverum

Ünnepi hangulatban, mindenféle nyomás nélkül tudtak bravúros döntetlent elérni otthonukban a PSG ellen, akik pedig a második félidőben már szépen be is aludtak. Az az igazság, hogy a visszavágó a párizsiak szempontjából lesz feszült lesz, nem a norgéknak, és ugyan egyértelmű, hogy melyik a jobb keret, de most az van, hogy egy meccsen meg bármi lehet. Főleg, ha végül Remili sem lesz, aki állítólag megsérült a héten, bár az ilyen meccsekre szoktak mindenkit összefoltozni, ugye. Azért a valószínűbb kimenetele ennek a párharcnak még mindig a PSG továbblépése, ugyanakkor dőreség lenne párizsi részről lebecsülni az Elverumot. Nulláról kezdődik, és bármi lehet.

2022. április 7., 20.45 - PSG vs Elverum (1)

5. Porto

Nagyon tudtam az ikszet ezen a meccsen, életemben először meg is tippmikszültem a saját, félidei döntetlenünkkel egyetemben, hátö, nem bánom, na. Pedig nagyot hozott volna ám, de mindegy. A Porto és Pite nekem nagyon azonos fokon mozognak, egyáltalán nem csodálkoznék, ha ez a párharc idegenben lőtt gólokkal dőlne el, ami a Portóra nézve igazából hízelgő is lehet. Jó meccs lesz a visszavágó is, szerintem.

2022. április 6., 20.45 - Montpellier vs Porto (x)

4. Montpellier

Alapvetően ők kellene legyenek ennek a párharcnak a nagyobb esélyesei, de nekem nem tűnik senki sem esélyesnek közülük, hogy őszinte legyek. És miután egészen hasonló kézilabdát is játszanak, így abszolút kioltják egymást a pályán a portugálokkal. Egyáltalán semmi nem dőlt el, akkor sem dőlt volna, ha Descat belövi az időntúli hetest, de így aztán abszolút egy meccs az élet. A két döntetlenes első leg közül ez a párharc sokkal szorosabbnak tűnik, mint a PSG-jé, hát meglátjuk. Azért a rutin Canayerék mellett szólhat, de mint egy bekezdéssel feljebb említettem, azon sem csodálkoznék, ha idegenben lőtt több gól döntene.

2022. április 6., 20.45 - Montpellier vs Porto (x)

3. Flensburg

Írtam a párosításos KP-ban,hogy az ilyen rutinróka, német csapatokat nem lehet rendesen belőni az egyenes kieséses előtt, ugyanis nekik remekül megy az erejük ide vagy oda- és beosztása, így pedig nemhogy a csoportkör alapján, de az utolsó hét edzéseit végigülve sem tudnánk pontosan megmondani, hogy mit várhatunk tőlük. Ilyen ez. A Flensburg komoly leckét adott fel a Szegednek, megnézzük, hogy a Mister sziszteme és teamje tud-e valamit kezdeni ezzel a helyzettel, de nyilván Machullának is lesz hozzá néhány szava.

2022. április 7., 18.45 - Szeged vs Flensburg (1)

2. PSG

Jól elcseszték a második félidőt, maguknak nehezítették meg a párharcot, ha pedig végül esetleg tényleg nem lesz Remili, akkor egészen főhet is a fejük ebbe. Nem egy agyonnyert meccset ikszeltek le, persze, de inkább volt jellemző a mérkőzés alakulására a +3/4, mint a döntetlen. Egészen a money time-ig, hehe. Mindenesetre egy olyan skandináv csapat érkezik Párizsba a héten, akiket továbbra sem feszít keresztre az elvárás, ugyanakkor megérezték a vér szagát. Nem lennék most PSG, hogy őszinte legyek.

2022. április 7., 20.45 - PSG vs Elverum (1)

1. Veszprém

A nyolc az már egy olyan szám, ami gyakorlatilag eldöntötte a párharcot, szerintem, hála istennek nem is kilenc, ugyanakkor észnél kell lenni, és a második meccset is nyerni kell, ne is álljunk máshogy ehhez. Erre a hullámra fel kell ülni, tilos belehullámozni, a teljesítmény ilyen szintű ingadozásához már késő van. Most a kiegyensúlyozottság vezet célra, és nem engedhetjük meg magunknak a kétségeket. Úgyhogy a hazait is nyerni kell 4-6 góllal, rendben? Nem fogok LA írni mást, ez pont elég lesz, teremtsünk egy kis fesztivált az utolsó előtti hazai BL-meccsre! Egyébként engem ezen a ponton most két dologgal lehetne megvenni, ha ugyanazt a változtatásra hajlamos védekezést láthatnám magunktól, mint a kinti meccsen, mert az azt jelentené számomra, hogy stabilan benne van a fejekben, illetve ha konkrét gyakorlaásokat láthatnánk: erőltetett átlövéseket, rendesen begyakorolt figurákat és ha a meccs üteme megengedi, akkor a pályán fiatalkákat. Több kívánságom nem lesz, megígérem!

A miénk tehát az egyetlen simának tűnő párharc, az összes többi helyszínen nyitottak a kérdések, örüljünk ennek is kicsit, ha lehet.

2022. április 6., 18.45 - Veszprém vs Vardar (1)

A KP első négy helyét továbbra is tartjuk a játékon kívülieknek, hogy e mennyire volt nekik jó, arra nagyon kíváncsi leszek. Kielce, Aalborg, Barca, Kiel.