Sosem volt még ilyen sima

Rég voltam már ilyen korán tévé előtt egy meccset megelőzően - persze, hiszen ott kéne lennem -, és rendesen izgultam is, hogy őszinte legyek, de ez így is van jól egy nyolcaddöntő első meccse előtt. Itt a tavasz, innentől minden egyes labdaeladásnak, visszafutásnak, védésnek hatalmas jelentősége van, remélem ezt nem csak én tudom ilyen jól, és kicsit meg is nyugtatott Momo ezzel kapcsolatban, amikor meccs előtt fél órával kapcsolták Szkopjét, és elhangzott a "gyorsan akarunk játszani" mondat, hiszen pont ezt írtam az LA-ben is.

És sajnos nagyon rágott az érzés, hogy le kellett volna menni, ahhh.

Fehérben lépünk fel, és a Corrales, Strlek, Nenadic, Mahé, Blagi, Yahía, Marguc kezdővel indulunk neki, a Vardar pedig hatosfallal, és a fiatalabb kapussal állt fel a szokásos módon utolsó pillanatban megtelt Jane Sandranskiban. Petar átlövését védte is a kapus, de Mahé közbelövésével mi szereztünk vezetést. Labdaszerzés után Mahé lőtte a második, most gyors gólunkat, amire szép átlövéssel válaszoltak. Elég keménynek tűnt a szkopjei védelem az elején, és a hangulat is hasonlónak, hehe, de ezt megszokhattuk itt. Corrales első védése után ugyan vetődtünk a kipattanóra, de csak hatoson belülre tudtuk csaklizni sajnos. Hetes, belülvédekezésért, majd egy labdaeladás utáni indulásból átvették a vezetést, 3:2, 5. perc.

Sajnos Blagi nem volt ahelyzet magaslatán sem a védekezés, sem a támadás tekintetében, Dibirov hetesével már 2 góllal mentek, és Yahía szar szélreívelése után jöhettek a háromgólos vezetésért. De szerencsére Corrales védett. Jajjj, ez a felállt fal elleni nem nagyon fekszik nekünk, főleg, mert elég komoly a vardari hatosfal is, sokkal több labda nélküli mozgás kell ehhez. Yahía vonala után fújtattam egy nagyot, lehet, hogy jönnie kellene Makitának már most, vagy Ilicnek, nekem mindegy, de az még szembetűnőbb, ahogy Blagira mentek egy-egyezni középre. Átlövőteljesítmény nélkül bizony a védelmet kell felfújni rendesre, de most semelyik sem volt toppon. 12. perc, 5:3.

Taleski átlövései ültek, sajnos, de legalább jött Andriska, Blagi helyett, aki góllal mehetett le, Mahé becsúszása után Ilic időt kért, nagyon helyesen. Én biztos hoznám most Ligetet is, Makitát is, de Momo még fennhagyta a kezdőket. Petar bejátszásából Andriska lőtte a 4. gólunkat. Na, védekezzünk végre, ez az, de a második ziccerét Nilsson kihagyta. Cserébe Corrales is védte az átlövésüket, és gyorsan lehúztuk a nulla szögbe ugró Strleknek, gól. Andriska bevágta a következőt, de továbbra sem tudunk távoli zónából veszélyt jelenteni, ami baj.

Viszont kitettük Strleket zavarni, lehet, hogy ez egy jó lépés lesz, meg kell nézni, hogy nyitott védekezéssel tudunk-e több labdát szerezni a futáshoz, én remélem. Tomovski elég jól véd, sajnos, gyakorlatilag esélytelenek vagyunk kintről, de Corrales is ziccert védett, majd rosszul adja ki, sajna, amiből gyorsan visszatámadtak, 8:7, 20. perc. Andriska ziccerei remélem megmaradnak, de azért én próbálkoznék átlövőcserével már, na. Hátha. Makita jött védekezni, maradt is támadásban, és egy Lékai előnyszerzésből lehúzott labdával Marguc tudott bemenni gólt érően.

Aztán egy borzasztó passz utáni láb utáni jesszusom, kicsit összeszakadt a színvonal mindkét oldalon ezekben a percekben, Petar ugyan bazijó labdákat adott Nilssonnak, de belőle is hiányzott az erő kintről. Mindenesetre kiegyenlítettünk a 24. percre, igaz, hogy vért húgyozva, de mégis. Sok gól és sok futás az első félidőben nem esett, ugyanakkor ezzel a birkózós játékkal is képben tudtunk maradni, az mindenképp jó hír, azt kell mondjam, és VEZETÜNK. A védekezés a nyitottal egészen ütőképessé vált, teljesen jól zártuk ki a lövőket és piszkáltuk el a bejátszásokat, rendesen feléledtünk, tudtunk is vezetni kettővel. 27. perc 10:12.

Petar első gólja után, és Cupara hetesvédésével kicsit meg is halkult a közönség, Lékai LABDA NÉLKÜLI kettesbefutása utáni góljával rendesen elmentünk 4 góllal a félidőre, amivel be is dőlt életem első tippmikszülése, de annyira azért nem bánom, na. 11:15 a félidő, így kell ezt. Összességében egy nagyon kemény vardari védelem előtti bizonytalanságot fordítottunk át a jól működő (éljen, éljen) nyitott védekezésből szerzett labdáinkkal, lendületünkkel és magabiztosságunkkal, de nyilván nem dőlhetünk hátra ennyivel.

DD kétbeállósra váltott az emberhátrányunkra, és Liget is jött védekezésbe, szélre kaptunk egy húzást, gól, majd Makita lőtte fölé. Lékai szép közbelővésére remek folyosót zárt Andriska, amivel tartani tudtuk az előnyünket, és a védekezésünk abszolút összeállt ezzel a Makita-Sipi-Blagi-Liget belső négyessel, nagyon szépen kényszerítettük ki Nyokas kifelé betörését, amit Corrales fogott is szépen. Átlövéseket fogott nagy számban, ráadásul, amit annyira nem szokott egyébként. Momo meccselése teljesen ül, nem akarom elkiabálni, de eddig úgy tűnik, működik minden, 37. perc, 12:18.

Remek második félidei kezdést produkáltunk, az üreskapu ellen két gólt is összekalapoztunk, éljen, éljen. Igazoltunk egy kapufát is végre, a harmadik csattant ki hozzánk ráadásul - kipattanók is, éljen, éljen - és mivel a védelem továbbra is remekül érezte egymást, megnőtt az önbizalom is rögvest. Lékai remekül szállt be, és tovább is tudta vinni ezt a második félidőre, elég magabiztos játékot mutattunk a második félidő elején, sőt, még átlövésgólunk is lett végre. Makita kurvajó védekezéséből remélem felépíti magában az átlövéseit is a szezon hátralévő részére, mert nagyon kellene. Corrales továbbufóskodott, nyilván Árpádnak nem kell a szomszédba menni, hogy felkészítsen egy kapust a Vardar ellen, ez ritka szépen látszódott Rodrigo teljesítményén ma, nem is kellett arra gondolnunk sem, hogy Momo kapust kéne cseréljen. 42. perc, 12:20.

Lékai kicsit elhamarkodott lövései simán belefértek a félidő közepén, és nem is baj, ha visszajön kicsit Mahé is, próbáljuk csak a kinti lövéseket, abból lesz a gól, és pont ráérünk most erre. És arra is, hogy jöjjön Csupor Károly ismét hetest védeni, sőt, kipattanót is, úristen. Remélem ma már nem jön vissza és lesz egy olyan meccse, amin 100%-ot védett. Tíz góllal vezetünk Szkopjében, és mi nem mentünk le. EEEEEEEEE. 17. perc 15:24,

Ilyenkor már lazul a figyelem, nyilván, de én nem bánom, hogy őszinte legyek. Nagyot játszik ma Makita a kezdeti bizonytalanság után, végre önmagának tűnt, és bár lecserélte Momo, én abszolút értem az okát, hogy őszinte legyek, ez pont egy olyan meccs, amin Yahíát is fel kell húzni értelmezhető szintre. Itt a tavasz, nem elég egy játékos a fontos posztokra, mindenki kell.

A védelem a második félidőben pöpec, nagyon nagy boldogság, hogy össze tudtuk tenni ezt, ennek és Corralesnek köszönhetően - akinek a védésein abszolút szemmel látható volt most Árpád beütése, talán most először volt ez ennyire szembetűnő, legalábbis nekem - abszolút szintkülönbség jelentkezett a második félidőben. És Cupi ismételt hetesvédése után Pásztor közben bemondta, amit írtam fentebb, hogy már csak azért sem raknám be Károlyt többet, hogy hibátlan lehessen.

Én itt le is zárnám ezt a találkozót, pedig még nincs vége, összességében a pad remekül meccselt, minden csere ült, és mindenki hozzá is tett, a második félidős védekezés pedig olyan volt, amit én mindig szeretnék látni minden egyes Veszprém-meccsen. Ehhez még jöttek a hetes és ziccervédések, amihez Liget védekezése pl. baromira kellett, de Lékai is remekül tért vissza, Mahé is abszolút jót játszott, Petar lett az assziszt-felelős, Makitát már írtam, igazából tényleg mindenki beletett mindent. Én balga meg szoros kinti meccset vártam, na tessék. Mondjuk ilyet mindig szívesen tévedek. Persze győzelmet vártam, mint mindig, de ennyire sima még tán sosem volt, hálistennek. 22:30 a vége, köszönjük mindenkinek, így kell megérkezni a tavaszra, jó lesz ez, most örüljünk ennek!

Helló tavasz, hajrá Veszprém!