Survivers

Egész pofás támadásokkal indítottuk ezt a számunkra sehova sem számító meccset, a mostanában már megszokott felállással, Mahé irányításával, tök jó iramban, de a védekezés Blagival és Ligettel középen nem annyira akaródzott összeállni. Szerencsére náluk sem, így gyönyörű gólpárbajnak örülhettek az annak örvendők. Én mondjuk jobban szeretnék védelmet is látni, remélem lesz ma alkalom rá, gondolta a meccs elején a kincstári optimista énem, de végül nem lett. 5:5-nél Makita rossz visszafutása miatt kerültünk emberhátrányba, Karabatic pedig kifelé ment el Sipos mellett, de Mahé betöréséből Remilit is kiszórták, hetes.

A következő támadásunk bejátszását Blagi nagyon elnézte, sajnos, de az mindenképpen pozitív, hogy a 10. percben adtuk el az első labdánkat. Utána viszont dőlt a baj, Liget nagyon megette Karabatic lövőcselét, majd utána is nyúlt, ismét 2perc, ahhoz képest, hogy mennyire sehova nem számít, elég sok a kiállítás. És szétcsúsztak a támadásaink is, nagyon erőtlen próbálkozásaink voltak ebben a szakaszban, el is mentek a hazaiak 2-3 góllal. 14. perc, 10:8.

Úgynevezett átlövéseink továbbra sem nagyon léteznek, de legalább többször lehúztuk a szélre, Marguc első próbálkozásával feljöttünk egy gólra, majd Lauge percei jöttek, és némi védekezéssel, és lerohanással egy 5:0-ás rohammal visszafordítottuk a meccset, sőt, Andriska első góljával mi vezettünk kettővel. Hektikus edzőmeccs, de nem baj, kell az ilyen, ha csak Lauge visszatalál a formájához, már van értelme. Micsoda tábora lett a PSG-nek, agyam eldobom, mennyi félmeztelen férfi felsőtest egy jelentéktelen meccsen, jesszusom.

Corrales gyönyörű ziccerfogásai miatt nem tudtak közelebb jönni, és fordítani, így Nenadic be tudta vinni valószínűleg a meccs gólját, ami ugyan nem teljesen tűnt szabályosnakde csak azért nem biztos, mert a következő gólja is elképesztő volt, sőt, technikailag úristen, az egészpályás mi volt. Mahé kettes védekezését ismét meg kell dicsérnem, Steins ellen amúgy kb. így lehet, ugyanakkor ez a kétperc-fújás egészen meredek volt a rigóktól, de teljesen feleslegesen. Mi volt az a fejetlen pár perc is, úristen, mást nem is mondanék, csak hogy Genty majdnem gólt védett, hehe. A fejetlen percekből végül úgy jöttünk ki, hogy még mindig vezettünk, védekezés nélkül 10 kétpercet kiosztani viszont egészen parádés teljesítmény, de nem feltétlen a jó értelemben. Végeredménynek is beillő félidei állás, de vezetünk, és gyakorolhatjuk tovább a fejetlenséget. 19:20.

Hát nem mondanám, hogy megváltozott a játék képe, talán a bírókra rászólhattak, hogy nem kéne minden tavaszi fuvallatra kétpercet adni, mert 40. percre már annyi fél- és fullfaultos támadást láthattunk bünti nélkül, amennyit összesen addig, ezen igazodjon ki az ember fia, lánya. Mindenesetre szép góloknak örülhettünk, Sipos is betalált, a szélsőink nem hibáztak sokat, majd Sipost ki is szórták a harmadik kétperce után pirossal.

Nem bánnám, ha vége lenne, még mielőtt valaki megsérül.

Tovább folyt a kasza-kapa a pályán, helyenként jó is volt nézni, Lauge formájának kifejezetten jót tett, pont ebben reménykedtem, hát Ligetnek annyira sajnos nem, de nem lehet mindent. Petar nagyot ment, most a szélsők is egész pontosak voltak, Nilsson tökéletes labdákat kapott Mahétól és Nenadictól, amiket be is lőtt szépen, Corrales sokat védett a második félidőben(!!!), Yahía a meccsközi nihil után bevágta a győztes gólt, soha jobbkor, a játékvezetést viszont jobb nem minősíteni, szerintem, mert szilveszteri válogatásba való helyzeteket teremtettek, de mivel sehova sem számított nekünk, és végül nem sérült meg senki, így maradjunk is ennyiben. A legnagyobb veszélye az ilyen katyvasznak ugyanis tényleg az, hogy mivel nincsenek konkrétan meghatározott határok a kétperceket/heteseket illetően, mindenki csinálja, ami jön belőle. Most megúszta az összes játékos, de ez egy kisebb csodával is felér. 39:40 a vége.

Újra nyertünk tehát Párizsban, jujjj, öreg, ki kellett volna menjünk, de különösebb jelentősége nincs, tanulságokat sem nagyon lehet levonni belőle, várjuk az egyenes kiesésest a Vardar ellen.

Hajrá Veszprém!

kép: ehf