KP13 - Forgatókönyv szerint

Az utolsó bő KP-listát fogom prezentálni, miközben lassan beleszürkülünk a mellettünk folyó háború tényébe, sőt, éppen amiatt már nem is olyan bő az a lista, ugye, és ez rendesen ijesztő. De nem lehet úgy csinálni, mintha nem történne semmi sem, hiszen minden szinten begyűrűzik az életünkbe ez a szarság, így nyilván a BL-be is. Úgymint pl. ketten nem folytatják, ugye, és döntött az EHF, hogy mi lesz a háborúban közvetlenül is érintett csapatok további meccseinek a sorsa. Maradjunk annyiban, hogy elég jól jártak a hátralévő ellenfelek, mert semelyik csapatot sem igazán verték tíz gólokkal eddig az ellenfelek, de mindegy. A SEHA pedig fel lett függesztve, jelzem mintegy mellékesen.

"...ez itt a Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

15-16. Motor/Breszt

-

14. Dinamo

Esélyük sem volt a francia fővárosban, de nincs is ezzel semmi gond, na, most pedig Kielcébe mennek, úgyhogy azt hiszem túl nagy kockázatot nem vállalok, ha azt mondom, ők az A-csoport másik kiesői a Breszt mellett. Sima hazainak tűnik.

2022. március 9., 18.45 - Kielce vs Dinamo (1)

13. Elverum

Nyilván hiányzik nekik Máthé Dominik is, de a Szeged is összekapta magát, így egy viszonylag sima győzelemmel tértek haza Norvégiából. A skandik amúgy is kicsit kifingottnak hatnak, ami nekem fura, de igazából ebben a lebonyolításban az ő szempontjukból nézve snincs sok üresjárat. Szkopjéba mennek, és nagyon észnél kell lenniük, mert a Zágráb nagyot megy mostanság, és velük vannak sprintben.

2022. március 9., 20.45 - Vardar vs Elverum (1)

12. Zágráb

De mivel az ő utolsó fordulójuk éppen Aalborgban lesz, így az Elverum némi lépéselőnyben van, ez vitathatatlan, ráadásul az Aalborgnak győzelem kell a csoporthoz, úgyhogy nekem sok kétségem nincs a meccs kimenetelével kapcsolatban. Ergo hiába támadt fel hamvaiból a számontartani sem könnyű, hányadik edzőjét fogyasztó Zágráb, nagyon nagy valószínűséggel ki fog zúgni most is. Csak most sokkal jobb szájízzel, maradjunk annyiban.

2022. március 9., 18.45 - Aalborg vs Zágráb (1)

11. Flensburg

Hát, hát, csak leikszelt Flensburgban is a Porto, az utolsó fordulóban pedig Barcelonába mennek, túl sok pontot onnan nem is remélhetnek, a Porto pedig játék nélkül nyer(t) az utolsó fordulóban, így a Flensinek nagyon kinéz egy Szeged elleni oda-vissza a nyolcaddöntőben.

2022. március 10., 18.45 - Barcelona vs Flensburg (1)

10. Porto

Annyira közel vannak a Portóval egymáshoz, hogy ihaj, két meccsen összesen 1 gól különbség hangosan árulkodik erről, így nem is ékeltem be közéjük a Vardart. Az egyenes kiesésesben egészen valószínűleg a Montpellier lesz a játszópajtásuk, de azért még ne szaladjunk annyira előre, mert akár Szeged is lehet belőle, attól függ...!

-

9. Vardar

Úgy látszik, Észak-Macedóniában van valami a kora tavaszi széllel, vagy nem tudom, de hogy ismét lépegetnek előre, és nem kiesnek az abszolút vállalhatatlan őszük után, az nagyon deja vu. DD is az. És igen, nem nagyon tud már olyasmi történni, hogy ne velünk tolják a nyolcaddöntőt, de ilyesmiket manapság már csak óvatosan írhatunk le. Nekik igazából tökéletesen mindegy ez a meccs, ahogy nekünk is.

2022. március 9., 20.45 - Vardar vs Elverum (1)

8. Montpellier

Amennyire hasítottak az ősszel, most olyan visszafogottak lettek, legalábbis nem rájuk vall a hazai vereség, még ha éppen az Aalborg ellenében követték is el azt. Szegedi szempontból egyébként ez kifejezetten jó hír, már ha a kékek nem akarják különösebben elkerülni a Flensburgot a nyolcaddöntőben, ha jól látom, akkor a Pitének _nyernie_ kellene Szegeden ahhoz, hogy változzon a leosztás. De itt szerintem nincsenek olyan szintű különbségek, hogy ezt érdemes legyen megjátszani, jöjjön, aminek jönnie kell.

2022. március 10., 18.45 - Szeged vs Montpellier (1)

7. Veszprém

Hű, hát a Kielce-meccs kapcsán is kapartam a falat néhány kommentet látva, most azt nem ragozom tovább, hogy miért lett elültetve a köztudatban az a teljesen fals információ, hogy a lengyeleknek nem volt fontos ez a meccs (mert dehogynem), de ha csak szigorúan a saját teljesítményeinket nézzük, abban sem mindenki látta meg az előrelépést. Én igen, ahogy írtam is róla. Nyilvánvalóan nem leszünk ettől a győzelemtől FF-csapat egy csettintésre, de nem meglátni a jót abban, amiben van, is hiba. Helyén kell kezelni mindent, a váratlan vereségeket ugyanúgy, ahogy az örömteli győzelmeket, tehát ha tudunk hetekig sápítozni egy elvesztett meccs kapcsán, akkor kicsit örülni is próbáljunk már meg! A mostanival kapcsolatban viszont nincsenek illúzióim, gyakoroljunk sokat, játsszon mindenki, próbáljuk meg szintre húzni Laugét és támadásban Ligetet, örülnék, ha fiatalkák is jöhetnének, mert most bele kell férjen. Részünkről semmi kézzelfogható jelentősége nincs ennek a meccsnek, párizsi részről viszont annál több, így nem sok esélyt látok a pontszerzésre.

2022. március 10., 20.45 - PSG vs Veszprém (1)

6. Szeged

A Szeged szempontjából szerencsés volt a sorsolás, már ami a Pite elleni meccseiket illeti, pont elkerülték ugyanis a csoportkör közepén elég ijesztően hasító franciákat, így nekem sok kétségem nincs a mérkőzés kimenetét illetően. Főleg, hogy Elverumban már ők is az elvárhatóhoz közelítő szinten kézilabdáztak, nem úgy, ahogy a zágrábi nihilben. Ha megfeszülök sem tudnám azt mondani, hogy a Flensi a jobb/egyszerűbb/könnyebb ellenfél számukra, sőt, arra emlékeim szerint már pacsáztak is rá egyenes kiesésesben, úgyhogy én biztos a Portót szeretném a Szeged helyében, de ahhoz viszont ki kellene kapniuk holnap, úgy meg elég gyorsan elillanna az új otthonuk veretlensége, ami szintén nem jó. Szóval gondolom inkább beletörődnek sorsukba, és menni fognak a győzelemért, ha pedig ez így lesz, akkor nyerni is fognak.

2022. március 10., 18.45 - Szeged vs Montpellier (1)

5. Barca

Kíváncsi vagyok, hogy mennyire lesz átmeneti ez a dolog, de jelenleg azért nagyon messze vannak a verhetetlenség illúziójától a katalánok. Mondjuk annyira azért nem, hogy a Flensi ellen a Palau Blaugranában gond legyen, főleg, hogy nekik rendesen fontos ez a meccs, de nem érzem őket kölni helyen, jelenleg. Meglátjuk, hogy tavasszal ez majd változik-e.

2022. március 10., 18.45 - Barcelona vs Flensburg (1)

4. Kiel

Ez a zágrábi mutatvány nem volt túl erőteljes, hogy úgy mondjam, még akkor sem, ha egyértelműen feljavult a horvát csapat az őszhöz képest. Több pontjuk már nem lesz, mert nem játszanak többet, viszont nem is lehetnek rosszabbak másodiknál, mindenképpen van tehát egy kis idejük rendezni a soraikat.

-

3. Kielce

Azt mondtam, hogy az Aalborggl együtt eléggé kiemelkednek a mezőnyből, viszont jó volt közelről látni, hogy annyira talán mégsem. Jelen helyzetben gyakorlatilag bárki verhető és annak az ellenkezője is. Egy veszprémi pontszerzéssel mehettek volna a pihenőbe, így viszont még harmadikak is lehetnek, sőt, igazából az tűnik a legreálisabb végeredménynek. A Bukarest érkezik hozzájuk, akiknek igazából tökmindegy, mert a Flensit nem fogják előzni semmiképpen sem.

2022. március 9., 18.45 - Kielce vs Dinamo (1)

2. PSG

Szépen, csendben, sunyi módon becsúsztak ide, de igazából egyáltalán nem érdemtelenül. Nem matekoztam ki a minitabellát, de elég bonyolultnak tűnik elsőre, amit biztosan tudok, hogy a PSG a Kielce ellen jobb egymás elleniben, viszont rosszabb a Barcánál ugyanebben az összevetésben, miközben a Kielce pedig a katalányoknál jobb ebben a tekintetben. Valaki megcsinálhatná, nekem nem lesz időm rá, pedig érdekes befutónak ígérkezik ez.

2022. március 10., 20.45 - PSG vs Veszprém (1)

1. Aalborg

Ha valami ebben az idei szezonban rendesen meglep, akkor ez az. Őszintén, nem hittem benne, hogy itt lesznek, de nem lehet és nem is kell elvitatni az eredményeiket, ismét ütőképes skandináv játékot tolnak, egyre eredményesebben. Elképzelhető, hogy idén lesz velük egy dupla randink, de addig még rengeteg mindent kell túlélnünk, ugye. Ha ma nyernek, akkor csoportot is, és mivel a Zágráb érkezik hozzájuk, erre minden esélyük meg is van.

2022. március 9., 18.45 - Aalborg vs Zágráb (1)