Nem lesz egyszerű meccs

Egyáltalán nem vagyok nyugodt úgy általában sem, a mai meccs kapcsán.

Pedig annyira állandó tendenciákat látok a hibáinkban (kihagyott ziccerek tömkelege, második félidei kapuscsere állandó késése, a hibázásaink utáni tömegszerencsétlenkedés, és az ebből következő labdaeladások), hogy igazából ezekből már tanulhattunk volna, és ki is javíthattuk volna őket mára.

A kihagyott ziccerek vagy koncentrációs problémákra vagy talán önbizalom-hiányra(?) utalhatnak, franc sem tudja, mindenesetre józan paraszti ésszel az előbbire tippelnék, főleg annak tudatában, hogy igazából reálisan nézve így sem, és úgy sem lehetünk rosszabbak a negyedik helynél, és még reálisabban nézve pedig jobbak sem. Ez nyilván okozhat némi indokol(atlan)t lazaságot, viszont a mostanában mutatott második félidei játékunk miatt igazán lehetne tudatosan faragni azon az összepontosításon, jól van? Nekem bazira nincs kedvem kikapni, vagy itthon pontot veszíteni, és szerintem sokan vagyunk ezzel így, úgyhogy lesz szíves az egész brigád összekapni magát ezzel kapcsolatban! Minden további bénázásunk ellenére mindkét előző meccset megnyertük volna, ha csak fele annyi ziccert vágunk az aktuális kapusba. Tudom, hogy mit jelent a ha és a volna, ezt pusztán matematikai szempontokból tartottam fontosnak megjegyezni.

A második félidei kapuscsere elmaradását egyszerűen nem értem. Olyan, mintha minimum akkor súlya volna ennek a dolognak, mint a fociban, hogy a lecserélt már többé nem jön vissza, és ezért hagyunk 15-20 perceket benne a meccsbe úgy, hogy nulla a kapunk. Semmi bajom Corralessel, még mielőtt valaki rákérdez, hogy miért utálom, de Csupor Károly már számtalanszor bebizonyította, hogy remek 2. számú kapus - ami elég ritka ám, csak mondom -, általában kiválóan száll be padról, és mindkét eddigi tavaszi BL-meccs egyik döntő fázisa volt az a szakasz a meccsben. Szóval nem tudom, most éppen mi a kapuscserélődési stratégia és/vagy mi a kiszabott protokoll, de nagyon jó lenne, ha ez ma változna, és ha Rodrigo nem fog 5-10 percig semmit a második félidő elején, akkor gyorsított cserét hajtsunk végre, hogy lehetőleg ne menjen már el a meccs ezen a ponton. Jó?

A következő zárójelesre, és az abból következőre sajnos nincs megoldásom, talán csak annyi, hogy ne csinálja senki, aki úgy érzi, hogy kinőtte az NB1/b-t. Oks?

Az első félidei védelmeinkkel többnyire amúgy nem volt nagy gond, hogy a másodikra azért esik szét rendszeresen, mert sok az üresjárat a kapuban, vagy éppen fordítva van, arra ugyan van tippem, de ma még megfigyelem. Sajnos a Kielcének is elég erős átlövőereje lesz, muszáj lesz kijárni faultolni, de úgy, hogy közben gondunk legyen Tournatra, vagy a pályán lévő beállóra. Ligi egyébként elég faszán védekezett múlt héten, tovább erőltetném, az biztos.

Összességében az eddigi első félideink nem lennének rosszak, csak valahogyan meg kellene duplázni azt a teljesítményt, nos remélem ezt láthatjuk ma, mert csak így lehet esélyünk az idén meglehetősen stabil, és nagyot futó lengyel bajnok ellen, akik, mint azt már néhányszor mondtam, eléggé kimagaslanak a mezőnyből.

Ja, és majdnem elfelejtettem, hogy 150-en jönnek, úgyhogy a lelátó is felkötheti a gatyót, rendesen. Csak szólok előre!

Nem tudom, hogy MOTW-e, de reméljük, hogy tényleg az lesz.

Hajrá Veszprém!