KP12 - A világ a szakadék szélén

Ilyen világpolitikai helyzetben, főleg ilyen közel a tűzhöz abszolút eltörpülnek az eredmények. De mivel ezen az oldalon igyekszünk csak a legszükségesebbeket politizálni, sőt, lehetőleg azt sem, így megpróbáljuk a lehetetlent: kicsit elterelni a figyelmet, és úgy csinálni, mintha össze tudnánk rakni egy erősorrendet. Mert...:

"...ez itt a Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

16. Breszt

Hogy ezekkel a meccsekkel mi lesz, azt megjósolni sem tudjuk egyelőre, nyilván senki nem megy Bresztbe, sem Ukrajnába, orosz csapatunk viszont nincs, de gondolom oda se menne senki akkor sem nagyon, ha nem lennének szankcionálva. De még vannak is. Szóval franc sem tudja, mi lesz ebből. Decemberben viszont nem voltak túl fényesek, úgyhogy utolsók maradnak.

-

15. Porto

A Dinamo végül nyert egy góllal Portóban, ami különöse fáj annak fényében, hogy ehhh. Ugyanakkor nincs veszve semmi az ő szempontjukból, Flensburgba mennek most, ami egyáltalán nem lehetetlen küldetés, mondjuk nem is sima kettes, de bármi lehet még. Az utolsó fordulóra mennének hozzájuk az ukránok, de hogy mi lesz ebből, ugye. Szörnyű, hogy ezt kell ismételgetnem.

2022. március 2., 20.45 - Flensburg vs Porto (1)

14. Dinamo

Portóban nyertek, ami mindenképpen szép teljesítmény, akárhogy is nézzük, és hát pont benne vannak ők is abban a körben, ahol bármi lehet. A legvalószínűbb talán az, hogy marad minden így, ahogy van, és abban az esetben ők a Portóval búcsúznának, de elképzelni sem tudom, hogyan fogja kezelni ezt a helyzetet, és ezeket a le nem játszott meccseket az EHF, szóval ehhh. Mindenesetre a PSG most megy Bukarestbe, nem mondom, hogy tökesélytelen, de inkább vendég.

2022. március 3., 18.45 - Dinamo vs PSG (2)

13. Zágráb

A balkáni randalírozást behúzta ugyan a Vardar, de eléggé vékonyan, ergo ez a Zágráb még mindig őrzi a Szeged elleni tökösségét, ami persze várhatóan nem lesz elég sem a Kiel, sem az Aalborg ellen majd, de legalább valami. Emelt fő, vagy mi. Ideje is volt, mert az a vonaglás, amit évek óta toltak a BL-ben már unalmas volt kicsit. A Kiel érkezik tehát a horvát fővárosba, vendég.

2022. március 3., 20.45 - Zágráb vs Kiel (2)

12. Motor

Nagyon szeretnék valami értelmeset írni, de mivel nem láttuk játszani őket idén, és nagyon valószínű, hogy őket nem is fogjuk, így csak betolom az ukránokat arra a helyre, ahova a helyezésük alapján akár valók is lehetnének, jelenleg. Múlt héten még haza tudtak repülni Kielcéből, most pedig éppen a Barca nem megy hozzájuk. Szomorú és egyben elbaszottul hihetetlen, hogy ilyesmi tényleg megtörténik Európában, 2022-ben.

-

11. Elverum

A Máthé Dominik nélküli norgéknak jutott ugyan egy remek félidő Aalborgban, de aztán jött a papírforma, és az amúgy erős tavaszt nyitó dánok gyakorlatilag bedarálták őket. Nagyot fognak futni a továbbjutásért az utolsó körökben, ugyanis nagy szerencsétlenségükre feléledtek a balkánon, így a Zágráb ugyan mögöttük kapar, de a Vardar már rendesen be is előzte őket. A Szegedet fogadják, és a bennmaradásért küzdenek ma, szóval jajjj...

2022. március 2., 18.45 - Elverum vs Szeged (x)

10. Vardar

Döbbenet, hogy megint itt vannak, lassan ismét tavaszi tényezők lesznek, a KP-n egyre feljebb lépegetnek még csak nem is csendben, halkan, hanem egy igazi, balkáni rangadó behúzásával. Matematikailag ugyan még kieshetnek, de nem vállalok túl nagy kockázatot, ha bemondom, hogy nem fognak. Most a Breszt ellenijük marad el, az utolsó fordulóban pedig ki-ki meccset fognak tolni az Elverummal.

-

9. Flensburg

A Párizstól ugyan kikaptak viszonylag simán, de most egy hozható meccsük jön, amivel bebiztosíthatják magukat a következő körre. A Porto érkezik hozzájuk, és mivel a vendégek egyik utolsó esélye lesz ez a meccs, így nagy küzdelem várható.

2022. március 2., 20.45 - Flensburg vs Porto (1)

8. Veszprém

Egy vállalható félidőt vágott haza a vállalhatatlan mennyiségű kihagyott ziccer-mennyiség, ami bazira nem fért és soha nem is fog beleférni Barcelonában, de igazából ezekkel a pontokkal előzetesen senki nem számolt. A hazai Porto és Kielce ellenivel viszont mindenki, szóval itt a lehetőség feléledni, és belerongyolni a tavaszba végre. Az elmúlt időszak teljesítményeit figyelembe véve egyáltalán nem mi vagyunk a meccs esélyesei, de én ettől függetlenül hiszek abban, hogy megnyerjük ezt a meccset, végre. Nehéz lesz, az biztos, de nem lehetetlen!

2022. március 3., 18.45 - Veszprém vs Kielce (1)

7. Szeged

Maradjunk annyiban, hogy a kékek sem túl meggyőzőek, mondjuk ők legalább még az utolsó pillanatban behúzták a pontokat a fehéroroszok ellen. Most viszont egy bennmaradásért küzdő skandináv csapatnál kellene nyerniük, ami annyira nem szokott menni nekik. Sem. Nyilván nem verhetetlen az Elverum, ugyanakkor nagyon meg kellene szervezni a szegedi támadásokat, hát, meglátjuk, de én annyira nem érzem benne. Pedig a Szeged csak lefelé van beleragadva a negyedik helyébe, felfelé még bőven mehetnének.

2022. március 2., 18.45 - Elverum vs Szeged (x)

6. Montpellier

A Pite látványosan összezuhant a tavaszra, miután otthon kaptak ki a Vardartól, a Kiel is visszaadta nekik az őszi csúfságot, sőt, még meg is toldották még két gombóccal, úgyhogy eléggé ramaty állapotban lehetnek, ami akár még jó hír is lehet majd a következő forduló Szegedjének. De most azt az Aalborgot fogadják, akivel sokáig fej-fej mellett haladtak az élen, illetve a dánok még mindig ott haladnak. Canayer és fiai már nem. Azért talán ma felélednek.

2022. március 2., 20.45 - Montpellier vs Aalborg (1)

5. Barca

A legdühítőbb az egészben, hogy ez egy verhető Barca, jelenleg. Persze, tudom, ha kellett volna, váltanak sebességet, lehet, meg minden, de szerintem most ennyi az is, amit ők tudnak. Verhetőek. Jó hír is lehetett volna ez a Motornak erre a fordulóra, de sajnos részükre mostanában nincs túl sok jó hír, semmilyen szinten...A Barca tehát nem játszik a héten.

-

4. PSG

Nekik is van egy elmaradt meccsük ugye, ezekkel továbbra sem tudjuk, hogy mi lesz, de a Flensi ellenit viszont most szokatlanul simán lehozták. Nagyon csodálkoznék, ha a Bukarestben botlanának, és mivel még van is matematikai esélyük gyakorlatilag bármire - a Kielce ellen pl. jobbak egymás elleniben idegenben lőtt több góllal, ha jól emlékszem -, úgyhogy nyilván teperni fognak. Ennyi pedig elég is lesz.

2022. március 3., 18.45 - Dinamo vs PSG (2)

3. Kiel

Az elverumi bizanytalankodás után a zebrák egy igen meggyőző, Montpellier elleni győzelemmel folytatták a tavaszt, és pont emiatt érzem úgy, hogy a horvátkáknak túl sok esélyt nem osztanak holnap, Zágrábban, de persze csodák néha vannak. A lendületben lévő Kiel ellen monduk elég ritkán, de meglátjuk.

2022. március 3., 20.45 - Zágráb vs Kiel (2)

2. Aalborg

A dánok egyértelműen hasítanak, egészen szerencsésen átvészelték a hullámvölgyecskéjüket, már amennyiben egy kieli és egy szegedi vereséget annak lehet tekinteni, és azóta ellentmondást nem tűrően haladnak előre. Kell is nekik, mert a Kiel nemhogy ott liheg a nyakukban, de egymás elleniben is jobb náluk, úgyhogy nincs lazsa. Minden abba az irányba mutat, hogy hiába a francia helyszín, a meccs esélyese az Aalborg, de én valamiért ezt a Pite utolsó esélyének érzem.

2022. március 2., 20.45 - Montpellier vs Aalborg (1)

1. Kielce

Nagyon kimagaslanak a csoportkörből, illetve az Aalborggal együtt magaslanak ki, gyakorlatilag tűpontosan ugyanazt produkálták eddig, de az egymás elleni jó mérlegünk azért ad némi okot a reménykedésre. Nekünk sajnos nem élet-halál ez a meccs (sem), de viszont mentálisan az volna, nagyon veszélyes dolog lenne beleülni a megváltoztathatatlan helyezésünk illúziójába, ugyanis nagyon nehéz egy vereség-sorozatból fejben kikeveredni a tavasz legfontosabb szakaszára.

A Kielce viszont kurvajó, sajnos.

2022. március 3., 18.45 - Veszprém vs Kielce (1)