KP11 - Nem így képzeltük

"Ez itt a Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

16. Breszt

Megszoktuk már a tökutolsó helyen a Zágrábot, de mivel éppen az egyik magyar csapat rovására gyűjtötték be a harmadik győzelmüket, így marad az összesen négy ponttal csordogáló Breszt, akiket az Aalborg tett helyre. A héten viszont Szegedre érkeznek, azt azért nem hinném, hogy reális pontszerzési esélyekkel, de hogy meglovagolják a vérszagot, amit a Zágráb harapott a Pickbe bele, az elképzelhető taktika lehet.

2022. február 23., 18.45 - Pick Szeged vs Breszt (1)

15. Dinamo

Ahogy azt valahol említettem is, a többi nagy már nem fogja megtenni azt a szívességet, hogy kikapjon Ukrajnában, vagy Bukarestben, nyert is a Barca öttel, ahogy azt kell. A románok Portóba érkeznek, hát, ez még ősszel akár sanszosnak is tűnhetett volna, most valahogyan nem érzem benne. Hazai lesz.

2022. február 24., 20.45 - Porto vs Dinamo (1)

14. Zágráb

Hát tessék, micsoda feltámadás, az egyik leggyengébb láncszem pont a Szeged ellen vitézkedte győzelemig magát, mi ez, ha nem frenetikus tavaszi nyitány? Egyébként így életbe tartották a matematikai esélyüket a továbbjutásra, de mivel éppen a Vardarral játszanak majd, akik DD-vel az élen szintén táltosodnak megfele, így annyira matematikai az az esély, hogy csak na.

2022. február 24., 20.45 - Vardar vs Zágráb (1)

13. Motor

Elmaradt a PSG elleni hazaijuk, amit már kiírtak bepótolandó március 1-re, és Eperjesre tették át a külpolotikai helyzet miatt, ahogy az összes többi ukrán hazait is. Fú, döbbenet, hogy ilyesmit kell megélnünk egyébként, mi is ráfutottunk az előzőre, bár az EHF akkor ugye engedte asszem Harkovban letolni a meccseket, na most már nem. Nem az a világ van, jelenleg. Most viszont Kielcébe utaznak, ki is fognak kapni annak rendje és módja szerint, néhány Lengyelországba vágyó, megpattanó disszidensen sem tudnék csodálkozni, hogy őszinte legyek.

2022. február 23., 18.45 - Kielce vs Motor (1)

12. Vardar

Hogy kijön belőlük néhány eredmény, azon már nem csodálkozunk, de hogy azt éppen egy eddig kiválóan teljesítő, a csoportját vezető Monpölié ellen tudták összeharácsolni, hát na, azon azért igen. A két feltámadó balkánival egyébként egészen érdekes lesz itt a befutó a végén, annyi kb. bizonyos, hogy a Bresztnek reszeltek. És ez a mai lehet egy bazi jó meccs.

2022. február 23., 18.45 - Vardar vs Zágráb (1)

11. Elverum

Máthé Dominik sérülése nélkül is neccesedik a befutó, azzal együtt és az új szkojei lendület tekintetében elég nehéznek látszik a norgék sorsa, meglátjuk, hogyan tudják ezt lemenedzselni. Ma északi rangadó, nem ők az esélyesek.

2022. február 23., 18.45 - Aalborg vs Elverum (1)

10. Flensburg

Esélyük sem volt a Kielce ellen, és ez úgy is szörnyű, hogy mi kikaptunk náluk, és úgy is, hogy a Kielce viszont erőteljesen kimagaslik a mezőnyből, ezt mondjuk ki szépen. Párizsban viszont nekik szokott menni ez.

2022. február 24., 20.45 - PSG vs Flensburg (x)

9. Szeged

Hát ha valaki nálunk nagyobb balfasz volt a tavaszi nyitányon, az a Szeged, nem is értem. Egyszerűen nem tudom, hogy mit gondoltak, vagy azt hogyan, Zágrábban nagyon ritkán győz úgy az ember, hogy majdcsak valahogy, nem is jött össze. Benézték ezt. A Breszt érkezik, lehet javítani.

2022. február 24., 20.45 - Szeged vs Breszt (1)

8. Veszprém

Ahogy mi is benéztük egyébként, pontosan úgy. Nem igazán értem, hogy a tökömben lehet olyan negatív hagyományt tisztelni, amit a magyar csapatok rendszeresen, mégpedig, hogy a februári első meccs gigaszar lesz, évek óta, mindenképpen. Hát he? Most akkor menjünk teperni Barcelonába, ahol még soha nem nyertünk, de legalább süt a nap. Ez mindenképp éltet.

2022. február 24., 18.45 - Barca vs Veszprém (1)

7. Porto

Még ha legalább kurvajók lettek volna múlt héten, de még csak ez sem, de ezen most nem fogok rugózni, mert abból soha semmi jó nem lesz, ha nyivákolunk a megváltoztathatatlanon, úgyhogy maradjunk annyiban, hogy ezzel a nálunk szerzett ponttal gyakorlatilag életben tartották az esélyeiket a továbbjutásra. Most fogadják a Dinamot, nagyon fontos meccs lesz ez.

2022. február 24., 20.45 - Porto vs Dinamo (1)

6. Montpellier

Annyira szépen végigtolták az őszt, szinte hiba nélkül, hogy egyébként ha írtam volna KP-t, eszembe sem jutott volna, hogy kikaphatnak Szkopjéban. De mivel manapság semmi sem biztos, ide is beütött a ménkő. A csoportgyőzelemért még így is bőven versenyben vannak, ami mindenképpen nagy váó, főleg, hogy az Aalborggal. Ja, és persze a Kiellel amúgy, akikhez ma látogatnak.

2022. február 23., 20.45 - Kiel vs Montpellier (1)

5. Kiel

Őszintén, engem nem nagyon győzött meg az az elverumi szűk győzelem arról, hogy sokkal jobban állnak ennél, úgyhogy nem is csűröm előrébb őket. És hiába a szkopjei vereség, sőt, annál biztosabb, hogy a monpölié sem feltett kézzel fog érkezni az északi kikötővárosba.

2022. február 23., 20.45 - Kiel vs Montpellier (1)

4. PSG

Mondjuk őket látatlanban lövöm be ide, hiszen háború miatt elhalasztották valamint áthelyezték a meccsüket, de nagyot talán nem tévedek, még ha nem is olvasom a jövőt, ugye. Következőre a Flensi megy hozzájuk, ez amúgy a németeknek hagyományosan jó terep, de elnézve a Kielce elleni hazaijukat, szerintem holnap nem nagyon nyernek.

2022. február 24., 20.45 - PSG vs Flensburg (1)

3. Aalborg

A Bresztet pont úgy intézték, ahogy kell, idegenben kellemesen nyertek úgy, hogy nem szakadtak bele. Az északi derbyn is pont ez lesz, így pedig bőven esélyesek a csoportgyőzelemre. Durva, mi?

2022. február 23., 18.45 - Aalborg vs Elverum (1)

2. Barca

Lehet, hogy az eddigiek alapján a péjezsgét kellett volna előbbre csűrni, de a franciákat még nem láttuk, ők pedig valóban szépen oldották meg a bukaresti paraestet. Két különböző végletből jövünk, hiszen mi hazai pontvesztésből ocsúdunk fel, ők pedig idegenben nyertek biztonsággal, szóval who knows. Én nem.
Nagyon kevés az esély arra, hogy most nyerjünk életünkben először Barcelonában, de mivel a Highway to hell-buszos túra óta nem voltam a katalán fővárosban, hát lássuk, mi lesz. És hogy azóta mi változott. A nap süssön ránk, véreim, ez a lényeg.

2022. február 24., 18.45 - Barca vs Veszprém (1)

1. Kielce

A Kielce idén eléggé a mezőny előtt van, ez szerintem vitathatatlan. Van minden poszton megfelelő alternatíva már most is, a jövőre való tekintettel pedig több is az, mint hogy megvannak. Kicsit sajnálom plocki barátkáinkat, mert a következő évekre vetítve nem nagyon tűnik verhetőnek ez a Kielce, márpedig náluk jobban senki sem akarja megverni őket. Talán csak mi. De most nehéz, mert jelenleg eléggé kimagaslanak.

2022. február 23., 18.45 - Kielce vs Motor (1)