Csak okosan!

...taktikusan, kreatívan, motiváltan......és gyorsan, nagyon gyorsan! Sok futással, még több lábmunkával lehet ma nyerni, Flensburgban.

A naptári év és az őszi BL-szízön utolsó felvonása következik a magyar csapatok számára, a Szögedet már taglaltuk, kápé is volt, mi pedig nőkről nem beszélünk, Flensburgba látogatunk, ahonnan bazi jó lenne - a szokásoknak megfelelően - két ponttal távozni. Úgy ám.

Ha nem lenne az a két elcseszett, idegenbeli meccsünk, szerintem egyáltalán nem aggódnék a mai miatt, mert tényleg az van, hogy a Flensburg ellen nekünk többnyire remekül megy a kézilabda. Itthon is és idegenben is dominálni szoktuk őket, ez többnyire időszak- és edző függetlenül így szokott lenni. Persze én is emlékszem még a március 15-ös hazai ikszre például, sőt, kinti vereségre is, igen, de ha lenne örökmérlegem - de nincs, mert az EHF media guidjában az a oldal pont hiányzik, amin a mi örökmérlegjeinket kellene látnunk, én meg sajnos nem tartok fenn saját adatbázist erről, még -, akkor tuti azt látnánk benne, hogy eléggé vezetünk.

Ugyanakkor.

Nagyon nehéz őszük volt, mintha kicsit összekovácsolódtak volna, de aztán Ukrajna, és most olyan helyzetben vannak a csoport hatodik helyén rugózva, hogy kaparniuk kell minden adódó pontért, nem csak a potenciális jobb helyezés miatt, hanem rendesen a továbbjutás miatt. Szóval nem lesz egyszerű dolgunk, ha nyerni akarunk ma, főleg a mi mostanában mutatott, idegenbeli játékunkkal.

Ami remélem már nincs többé.

Nyilván nehéz volt a sorsolásuk is amellett, hogy még szeptemberben elvesztettek vagy 3 kulcsjátékost, de közben igazoltak is újakat, ettől függetlenül az itthoni meccsünket tükörsimán nyertük meg októberben. Nekik pedig úgy alakult, hogy múlt héten futottak bele az idei legnagyobb (!!!) pofonjukba, mégpedig Ukrajnában. A második félidőben teljesen szétcsúsztak, nyolc gólt bírtak lőni 30 perc alatt, ez a teljesítmény viszont nyilván hozni fog nekik egy túlfűtött bizonyítási vágyat, úgyhogy jó lesz vigyázni ma. Ahogy a képen is látszik, pontosan tudják, hogy nekik bazira kell két pont most, minden erejükkel harcolni is fognak érte, ebben legyünk teljesen biztosak.

Magunktól nagyon szeretném azt látni, amit az elmúlt fordulóban. Ha a Flensburgra azt mondtuk, hogy szétcsúsztak, akkor a Dinamóra itteni teljesítményére még keresnem kell szavakat, ehhez viszont az kellett, hogy mi teljesen tudatosan, koncentráltan, a lehető legnagyobb gólkülönbségre hajtva intézzük el a románokat.

Most is kelleni fog ez a mentalitás.

Nem hinném, hogy a Flensi nem képes annál jobbra, mint amit mostanság mutat, sőt, de ha képes is, mi akkor is jobbak vagyunk. Legyen ez teljesen világos az agyakban, és akkor nem lesz baj! Amennyire megijedtem Peppa kiesésétől, mert hogy -1 ember, aki kívülről is gólra képes, annyira leptek meg a többiek a szezon eddigi legerősebb átlövőteljestményével az előző fordulóban. Ha csupán ezt, és az előkészítéseket meg tudnánk ismételni ma, az győzelmet jelentene a Flensburg Arénában. Jól hangzik, nem igaz? Erőltetni kell a nekünk nagyon testhez álló, gyors lefolyású támadásokat, és bízni abban, hogy a védelmünk hoz egy stabilat, ha ez így lesz, akkor mögötte a kapus már egy átlagos teljesítményével is nagyjából meg lennénk mára, és hátradőlve nézhetnénk a új, szögedi Arénára.

Legyen így, Piticsnek úgyis szülinapja van, ezt kéri úgyvan-ra! Kiutazó szurkolóknak jó utat, jó szurkolást, szerencsés mindent, hajrá Veszprém!