KP10 - Téli kápé, az utolsó!

Nos, az úgy történt, hogy tegnap, gyermek ágybazavarás után összetákoltam egy KP-t, amit sajnos megevett az admin, de mivel tudtam, hogy ma nem lesz időm újratölteni, így elkezdtem látványosan kuncsorogni a listán, de rendesen, csizmás kandúros, szempillarebegtetős gif-fel, meg minden, hogy valaki vegye át tőlem, mert olyan azért ne legyen, hogy eddig meg bírtam szülni mindet, a naptári évi utolsó kápéja meg csak úgy nem készül el... És képzeljétek el, hogy az új kolléga, kinek munkamorálja több, mint példás az első heteiben, egyszerűen átvállalta tőlem. Szóval köszönjük Dimwitch, aztán lassan megcsinálom a saját felhasználóját, de hát ugye ahhoz is idő kellene. A Hatosfal KP ezután szünetre vonul, és lassan ráfordulunk a hazai rendezésű Eb-re, juhúúú. Boldog Karácsonyt, mindenkinek!

"Ez itt a Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

16. Zágráb

Hiába a tisztes helytállás Montpellierben, továbbra sem látom, hogy a Zágráb a tradícióit leszámítva miért van még a BL-ben, és hogy nyeri a horvát bajnokságot. Ma viszont a balkáni derbin javíthatnak. Ha felszívják magukat, még meg is lephetik Dibirovékat...

2021. december 8., 20.45 - Zagreb vs Szkopje (X)

15. Bukarest

Xavi Pascual fiait nagyon elagyabugyálták Veszprémben, esélyük sem volt, és otthon a tartalékos Flensburg ellen sem tudták azt hozni, amit más nagyok megfogásakor, pedig esély lett volna. A Motor látogat holnap a román fővárosba, és amilyen formát az ukránok mutatnak, minden esélyük meg is van Ghioneáékkal szemben.

2021. december 9., 18.45 - Bukarest vs Motor (2)

14. Porto

A Porto az utóbbi időben olyan csapatokkal került szembe, mint a PSG, a Barca vagy a Kielce, így nem csoda, hogy a legutolsó öt meccsükön csak 1 pontra futotta nekik. A tavalyihoz képest ez mindenképp meglepő a portugáloktól. A Kielcét fogadják, ismét nem nekik áll a zászló.

2021. december 9., 20.45 - Porto vs Kielce (2)

13. Breszt

Drámai diadal Elverumban, ezzel megvan első győzelmük a BL-ben, ebben a szezonban. A keret többre van ítélve, de valami nagyon elcsúszott... A Montpellier utazik a kies Fehéroroszországba, és látva a franciák BL-teljesítményét, Skubéék nem ma fogják tovább gyarapítani pontjaik számát.

2021. december 8., 18.45 - Breszt vs Montpellier (2)

12. Szkopje

A macedónok egy győzelemmel megerősíthetik pozíciójukat a csoport utolsó, még továbbjutást érő helyén, így mindenképpen kulcsmeccs jön a kétszeres BL-győztes számára, de ott lesz a Zágráb ellenfélként, akik egy győzelemmel váratlanul eléjük ugorhatnak. Tüzes meccsre számíthatunk a tét és a balkáni rangadó miatt is.

2021. december 8., 20.45 - Zágráb vs Szkopje (X)

11. Flensburg

Kérdés, hogy a covidból visszatérve mire lehetnek képesek, Ukrajnában megégtek, és a Veszprém ellen jellemzően nem megy nekik jól. Ha jól figyeltem, mióta a BL-ben vitézkednek, azóta nem is nyertek a bakonyiak ellen. Szerintem most se fognak.

2021. december 9., 18.45 - Flensburg vs Veszprém (2)

10. Elverum

Skandináv derbit játszik az idei év egyik meglepetéscsapata. Bevallom, én sokkal kevesebbre számítottam tőlük, erre stabilan ott ülnek a csoport 5. helyén. Látványos kézilabdát játszanak, bánhatják a Breszt elleni balszerencsés pontvesztést. Hátha az Aalborg ellen sikerül legalább egy X-et kihozniuk, ami a Szegednek baromi jól jönne. Sajnos kevés esélyt látok erre.

2021. december 8., 18.45 - Elverum vs Aalborg (2)

9. Motor

A szezon másik váratlan együttese. Kellemetlen kézilabdát játszanak, és meg tudják keseríteni bárki életét. A gyengélkedő Dinamohoz látogatnak, és a Flens elleni lendülettel meg is foghatják a románokat.

2021. december 9., 18.45 - Bukarest vs Motor (2)

8. Szeged

Egy aalborgi lefagyás után ünnepnapra virrad a napfény városa, ugyanis avatjuk a csodaszép Pick Arénát. Kívánni sem lehetne nagyobb ellenfelet, mint a Kielt (na jó, talán csak a Barcelonát). Minden tekintetben izgalmas találkozóra van kilátás, ennek részleteit a meccs felvezetőjében már megénekeltük. Szeged városa fiesztára készül, és ebben a pezsgő hangulatban a cél és az eredmény nem is lehet más, mint a győzelem. Hiába van egy PSG vs Barcelona is ebben a körben, nem férhet kétség ahhoz, hogy ez a forduló meccse.

2021. december 9., 20.45 - Szeged vs Kiel (1)

7. Veszprém

Úgy látszik, Ilics fiai megtalálták a kiutat a nihilből. Lékai is - így, hogy ismét magára maradt a posztján - kezd magára találni, és újra összeállni látszik a vörös gárda. Bár a Bukarest legyőzése nem egy egetrengető diadal, de a Flensburg ellen amúgy is jól szokott nekik menni. Hátha kitart a lendület, fontos lenne a két pont a minél jobb helyezés érdekében.

2021. december 9., 18.45 - Flensburg vs Veszprém (2)

6. Kiel

A Szkopjét nyögvenyelősen verő kieliek Szegedre látogatnak. Reméljük, vendéghez méltó módón nem fogják tönkretenni a bulit. Kár lenne a pontok miatt is, meg az élmény miatt is.

2021. december 9., 20.45 - Szeged vs Kiel (1)

5. Barca

Párizsban a hét másik rangadója következik, a Kielce elleni oda-vissza vereség után lesimázták a Portot a Palauban, és most egy, a csoport végeredményét meghatározó párharcot vívnak Hansenékkel. Visszaszerezhetik, amit a lengyelekkel szemben elbuktak. Bármi lehetséges.

2021. december 9., 20.45 - PSG vs Barca (X)

4. Montpellier

A bajnokságban bukdácsoló Pite a BL-ben egyelőre kimagaslik, az A csoport élén állnak Canayer tanítványai. Most is győzelemre készülhetnek, nem hiszem, hogy a Breszt lesz a végállomás a jó teljesítményüknek.

2021. december 8., Breszt vs Montpellier (2)

3. Aalborg

Futós meccsre van kilátás Norvégiában, de oda kell figyelniük Sandelléknek, ha nem akarnak a Szeged sorsára jutni. A norvég csikócsapat vereségekből érkezik a találkozóra, minden bizonnyal fel lesznek tüzelve, de a dánok oldalán jobban érzem a kraftot.

2021. december 8., 18.45 - Elverum vs Aalborg (2)

2. PSG

Amelyik csapat el tudja kapni a Kielcét, megérdemli az előkelő helyet a csoportban. Október óta veretlenek, akkor is Dusiéktól kaptak csak ki. A Barcelona ellen hazai pályán esélyesek, de ezen a kiélezett, nagy téttel bíró meccsen bármi előfordulhat.

2021. december 9., 20.45 - PSG vs Barca (X)

1. Kielce

Botlás Párizsban, de egyelőre még mindig őket találom a legerősebbnek, és nem látom, hogy a Porto hogyan állítaná meg Talantékat.

2021. december 9., 20.45 - Porto vs Kielce (2)