Who is back?

Tudom, hogy vannak, akik szerint sokkal fontosabb dolgokkal is foglalkozhatnék így előzetesen, mint Carlos Ortegával, de nem értek egyet. Ez a sztori sajnos annyira belém égett anno, hogy most is ez, és a lezárására való törekvés tűnik a legfontosabbnak. Tök durva. Az meg végképp elképesztő, hogy eltűnt azóta hat év az életemből (Mici még nem is élt, úristen), szinte napra pontosan, miközben úgy érzem, mintha tegnapelőtt abszolváltuk volna életünk egyik legnehezebb hazaútját, Plockból. Vagy bárhonnan.

Nagyon bízom benne, hogy az egyik legnagyobb ősi riválisunk padjáról is magunkhoz fogjuk ölelni Carlost, én magam biztosan, de kellene még mellém vagy 5000 torok. Nem török, hanem tenyér meg torok. Bár igazából kétségem sincs, mert olyan emberrel még nem találkoztam, aki a lelátóról ne kedvelte volna, amíg itt volt. Ahogy azt már írtam korábban is, meg a megelőző KP-ban, azt most is tartom, ha valaki miatt egy fokkal több megértéssel viseltetek majd a Barcelona irányába, az ő lesz, nagyon szkeptikus vagyok ugyan az üggyel kapcsolatban, de nem zárom ki. Meglátjuk, mi lesz az érzelmi töltetem szezon végére, tényleg kíváncsi vagyok.

Carlos számára nyilván álommeló élete csapatának padja, de ne feledjük el azt sem, hogy a mi padunkon is hasonló kötődéssel ülnek az edzők, így ebből a szempontból is érzelmileg kicsit túlfűtött, csodás találkozót várok. A motivációt biztosan nem kell külön keresgélnie senkinek sem, persze ez azért már önmagában a párosítás miatt is valószínűleg így lenne, de...így még durvább.

De térjünk át a kézilabdára, mert várhatóan meccset is rendeznek ma, nem igaz? Ami a címvédő ellen nélkülözhetetlen lesz, ami ha nincs, akkor mehetünk is kukoricára térdepelni a sarokban, na vajon mi lehet az? A védekezés, biza, de nem csak úgy tessék-lássék módon, hanem kemény, megállító faultokkal tarkított szoros hatosfal, ami akár sáncolja is szaggatottról, vagy annál távolabbról érkező lövéseket, de ha van rá érkezés, akkor kiér ütközni is úgy, hogy abból már ne mehessen tovább a labda. Ez nagyon fontos szempont lesz, mert hiába ütközzük le Dika Memet, ha utána be tudja pattintani beállóba. Márpedig be fogja.

A második legfontosabb dolog is egészen egyértelmű, tilos belevágni a ziccereket a kapusba! Perez de Vargas sajnos önmagában is kurvajó kapus, nagyon nem hiányzik, hogy még meg is könnyítsük a dolgát. Kielcében nagyon rászaladtunk arra, hogy az elején könnyű, alsó lövésekkel igyekeztünk befejezni mindenhonnan mindent, na, ezt ma jobb lenne el sem kezdeni, mert már most jelzem, hogy az összeset fogni fogja. Tessék meghúzni a felsőket, ziccerekben kivárni, nem ütemben ellőni, nézni a kapust, nézni a kaput, és hetest hibázni sem szabad. Egyet sem. Semennyit. És labdát elkótyavetyélni is tilosma, mert pont ezeken múlhat. Cindric nélkül talán a játék szervezésében adódhatnak problémáik, még ha a fiatal kis szlovénka csávó is ügyes, már megmutatta, és Richardson is simán irányít, nem is szarul, de ebbe azért tán lehet kapaszkodni. Mostanában nem annyira rohannak, mondjuk sok kétségem nincs afelől, hogy tudnának, ha akarnának, szóval nem feltétlen tolnám én a taktikát abba az irányba.

Jogos a kérdés, hogy akkor melyikbe, igaz?

Nagyon kelleni fog néhány korai átlövés, ami beakad, nagyon kellene Andriska is a támadásokba, nagyon kellene végre egy jó Makita, amire még esély is van, mert a Kielce ellen egyébként végre olyasmi elánnal szállt be, amilyen ő valójában, Ligettől kell a bátorság, és remélem az ő asobalos tapasztalata arra elég lesz, hogy nem fossa le a bokáját, ha meglátja Perez de Vargast, és kelleni fog egy olyan irányító, aki előkészít nekik, amennyire csak tud. Részemről ezt, főleg ilyen spanyolosan Lékai tudja magasan a legjobban, de tényleg nyitott vagyok ebben a kérdéskörben, és nem háborgok, ha korai forgatással keressük meg a nyerő csapatunkat.

Csak találjuk is meg!

Ez a csapat jelenleg 41 meccses győzelmi sorozatban van a Bajnokok Ligájában, nyilván nem kell külön felhívnom a figyelmet arra, hogy ezt nem Don Quijote szamara hordta össze, szóval nyugodjunk csak meg, nem mi vagyunk az esélyesei ennek a párharcnak. Na de a PSG elleninek sem mi voltunk, aztán mégis megcsináltuk valahogyan.

Ebből lehet, és kell is építkezni ma!

Kérek mindenkit, aki ma kijön a Veszprém Arénába, hogy vérmérsékletétől függően tegye oda magát rendesen a szurkolással, mikor, ha nem ma, nem igaz? Építsük vissza az Aréna régi hírét, tegyünk róla, hogy ide minden csapat - legyen az bármennyire is címvédő - behúzott füllel érkezzen, és akkor én már elégedett leszek. Az egyik szponzor, a JOST, azt hiszem, ingyen sört osztogat a meccs előtti egy órában az O-szektor melletti büfében, kizárólag, nekik és minden közreműködőnek köszönjük ezt, mi pedig háláljuk meg egy kurvanagy hangulattal!

Hajrá Veszprém!