KP3 - Végletek közé feszítve

Aki ismer, az jól tudja, hogy kevés dolgot viselek nehezebben a végleteknél. Nekem soha semmi sem fekete vagy fehér, eközött én milliónyi árnyalatot látok, és most nem a szürkékre gondolok. Úgyhogy ez a két veszprémi vonatkozású meccs ki is billentett rendesen, ez ugyanis tényleg a két véglete volt valaminek. A lehetséges teljesítményeinknek. Hogy ebből mit kell továbbvinnünk, vagy mire lehet építenünk, azt majd megvitatjuk, most jöjjön, aminek jönnie kell.

"Ez itt a Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

16. Zágráb

Nehéz nem észrevenni, hogy a Zágráb mennyire kilóg ebből a mezőnyből, és nem is nagyon látok bennük tartalékot, vagy bármit. Nyáron még azt gondoltam, hogy építeni fognak a védelmükre, de ez igazából nem nagyon valósult meg. Az igazi kérdés inkább az, hogy fognak-e tudni pontot szerezni, de azért a reményhal, tudjátok. Főleg, hogy ott van a Breszt is, akiktől meg én balga ismét valahogy többet várnék, szóval ott az egymás elleniken azért csak leakaszt valaki néhány pontot. És gyakorlatilag pont ennyit várhatunk idén a Zágrábtól. Az Elverum érkezik a horvát fővárosba, hátö, nos, who knows, nem igaz?

2021. szeptember 29., 20.45 - Zágráb vs Elverum (2)

15. Breszt

Amióta várok tőlük áttörést, szerintem azóta egy helyben topognak, ugyan azt is látni kell, hogy pont ama minőségbeli lépés előtt állnak, amit borzasztóan nehéz abszolválni, és amivel kapcsolatban végülis mindig pénzkérdés van, de akkor is baromi idegesítő az ilyen. Valószínűleg idénre is elkönyvelhetjük őket annak a hangos kutyának, aki nem harap, de azért még fűzök hozzájuk némi reményt, na. Csak az a baj, hogy egy-két év alatt úgy fog beszűkülni a BL főtáblája, hogy nézünk majd, mint Mari a moziban, illetve őszintén, kicsit már most is uncsinak érzem, de ez most itt nem ez a téma. A áloroszkákhoz a Szöged érkezik majd, és amekkora pofont kaptak Szkopjéban, arra most várhatóan összekapják magukat. Kiderül.

2021. szeptember 29., 18.45 - Breszt vs Szeged (2)

14. Elverum

Komolyan el kellene gondolkodnom azon, hogy nem-e az elvárásaimmal van a baj, esetleg nem túlzóak-e egy csöppnyit, mert az Elverumnál is fontos megjegyeznem, hogy többet várnok tőlük, de lényegesen. Jó, ez a kieli lótifuti már pofásabb volt, a félidőig legalábbis mindenképpen, de nekem, aki kifejezetten szereti nézni a kőkemény védelmeket, pont, hogy elképesztően uncsi az ilyen 78 gólos meccs. Na de mindegy, remélem lesznek ők még keményebbek és hogy Máthé Dominik is visszatér a hatékonyabb cipőjébe. Zágrábba érkeznek, mikor, ha ma nem?

2021. szeptember 29., 20.45 - Zágráb vs Elverum (2)

13. Motor

Volt egy valódi, plusz egy Barca-meccsük, és mondjuk ki kerek-perec, hogy utóbbin jobban tartották magukat, mint mi Kielcében, szóval ebből a hátsó tömböcskéből ők az egyik fénycsóva, szerintem. És ha már azok, akkor miért is ne verjék meg a hozzájuk most látogató Kielcét, nem? Tőlem sosem állt távol a taktikai szurkolás, szóval nekünk most tennének ezzel egy nagy szívességet, de egyébként is képesek lehetnek megkeseríteni a hozzájuk érkezők sorsát. Csak úgy, taktika nélkül.

2021. szeptember 29., 18.45 - Motor vs Kielce (1)

12. Dinamo

Bár harminc gólt lőni a PSG-nek Párizsban egyáltalán nem rossz, de azért nézzük meg annak a fényében, hogy a franciák a félidőre már közé is csűrték a 10-et, úgyhogy sok értelme nem lett volna a hátsó sor keménykedésének. A Dinamónak pedig nem a PSG az ellenfél, egyelőre, úgyhogy azt gondolom, hogy ez így nagyjából rendben van. Most viszont a portugál haverkáim érkeznek Bukarestbe, ez pedig érdekes meccs lesz mindkét fél részére. Az mondjuk kicsit vicces volt, hogy a románok kitették a fészbúkjukra a PSG fb-oldalán megjelent győzelmi képet, ezt itt lenn:

2021. szeptember 30., 18.45 - Dinamo vs Porto (x)

11. Porto

Éppen beírtam az előzőhöz az ikszet, és utána konstatáltam, hogy a Portót listáztam közvetlenül a Dinamo elibe, na tessék, ilyen véletlen pedig nincsen. Ráadásul még nagyon hasonló skilljeik is vannak, szerintem, ha meccseket kellene ajánlanom a magyar vonatkozások mellé, ez biztosan ott lenne. Ahogy a Flensburg ellenit visszahozták és megnyerték, az szép volt, de én továbbra sem vélem sajnos felfedezni bennük azt, amit az elmúlt szezonokban rendszeresen. Meglátjuk. Ha valaki tud szurkolni nekik, az nyilván én vagyok, az azért legyen meg.

2021. szeptember 30., 18.45 - Dinamo vs Porto (x)

10. Vardar

Édesistenem. Most nem azért, de elképesztő, hogy mennyi ideje húzódik már ez a vardari kivérzés vagy túlélés, kinek minek tűnik, ugye, miközben továbbra is simán versenyképesek ezen a szinten. A breszti vendégjáték minőségébe persze bele tudnék kötni, de most nem is ez a lényeg. Hanem hogy a Vardar - úgy tűnik - bármilyen emberekkel és edzővel fut _még egy utolsó_ vállalható szezont, minden évben. Hehe. Az Aalborg érkezik Szkopjébe, hát erre is kifejezetten kíváncsi leszek, az eddig látottak alapján a dánkáknak nyerniük kellene, de...Szkopjében ez nem lesz egyszerű most sem.

2021. szeptember 29., 18.45 - Vardar vs Aalborg (2)

9. Montpellier

Hát, nem tudom hova tenni őket, hogy őszinte legyek. Ez a keret ennél azért sokkal többre lehetne képes, és most nem csak arra célzok, hogy milyen késbe szaladtak Aalborgban, hanem egyszerűen nem láttam rajtuk, hogy mit is szeretnének játszani, pedig azért ez Canayernél nem sűrűn fordult még elő velem. Persze, voltak hiányzóik, de kicsit furcsa nekem ez. Ugyanakkor még csak két forduló ment le, egy x, egy cumi, igazából tényleg bármi lehet. Most pl. a Kiel érkezik vendégségbe, és ha esetleg összerántanák magukat a franciákok, ez akár szoros is lehetne. De amúgy nem érzem benne.

2021. szeptember 30., 20.45 - Montpellier vs Kiel (2)

8. Flensburg

És akit még nagyon várunk megérkezni ebbe a versenybe, az a Flensburg, természetesen, persze balkezes nélkül nehéz az élet, még ha már pillogtak is Portóban a német fények az alagút végén, sőt, igazából elképesztő hajrát kellett tolnia a hazaiaknak ahhoz, hogy ez ne vendég vagy iksz legyen. De erre ugye még nem jár pont, így az a csúfság állt elő, hogy két forduló után ahogy az A-ban vergődik a Zágráb és a Breszt, úgy a Béla csoport legutolsó helyén ők állnak nulla, azaz 0 ponttal. És hát a PSG érkezik hozzájuk, ez normális esetben akár még izgalmas is lehetne, most inkább afelé hajlok, hogy sajnos nem lesz. És mivel valami számomra homályos oknál fogva a Lemgo elleni bajnokijukat az Arénával kapcsolatos problémák miatt elhalasztották, így nem derült ki, hogy javult-e az állapotuk valamelyest. Meglátjuk, egy pihi biztos nem tett rosszat nekik a PSG előtt.

2021. szeptember 29., 20.45 - Flensburg vs PSG (2)

7. Veszprém

Nagyon remélem, hogy az alsó végletét most láthattuk a teljesítményünknek, mert nagyon rossz elképzelnem, hogy akár csak hasonló szarul fogunk játszani még egyszer, normális csapat ellen. Tisztában vagyok vele természetesen, hogy nem lesz kiegyensúlyozott őszünk, nem is várom el, csak mérsékelni kell az amplitudót a teljesítményünkben. Egyébként az kifejezetten pozitív, hogy abból a veszett fejsze meccsből végül kihoztunk egy vállalható végeredményt, erre sem tettem volna túl sokat menet közben, most viszont új meccs van, és az első lépés az, hogy azt a múlt hetit felejtsük el! Emociálisan egyébként elég furcsa egy meccs lesz, nekem legalábbis biztosan, de szerintem sokunknak szintén, Carlos Ortega ugyanis pont hat évvel ezelőtt lett balfasz módon menesztve, és ha jól sejtem, azóta még titokban sem járt errefele. Most, hogy mégis, most viszont jó lenne megverni őt és új csapatát, hehe.

2021. szeptember 29., 18.45 - Veszprém vs Barcelona (1)

6. Kielce

Nagyon kellett nekik a győzelem, hiszen mégsem kezdhették két cumival az évet, mi pedig felettébb sikeresen aládolgoztunk ennek. Mindettől függetlenül én még a Szeged elé sem teszem be őket jó szívvel, pedig higgyétek el, hogy betenném, ha lehetne. Na de Kielce: összességében mindenképpen meglepő volt Kornecki kiváló és stabil teljesítménye, simán a meccs embere volt nálam, a motivált védelmük már kevésébé volt meglepetés. De mivel messze nem voltak annyira jók, mint amennyire mi szarok, így ennél feljebb nem kerülhettek, és annyira készpénznek sem venném az ukrajnai győzelmüket. Meglátjuk. Alex biztos dob rajtuk, persze, minden téren, mint ahogy ellenünk is .

2021. szeptember 28., 18.45 - Motor vs Kielce (1)

5. Szeged

Az első félidőt még tisztességgel végigvédekezték a csapatkák, aztán megtört a jég, és a szögediek szétkapták a teljesen összezuhanó Zágrábot, mint Blöki a lábtörlőt, ugye, ahogy szokták mondani. Eközben látni lehetett már biztató jeleket, mondjuk nem potenciális Szöged-poszt(ok) érkezésére célzok, mert az nem tudom, mikor és/vagy honnan lesz. A Barca után a legkevesebb gólt kapták két meccsen, persze ez ezen a ponton még nem annyira releváns infó, de mindenképpen jelez valami minőséget a védelemben. Vagy a kapusteljesítményben. Vagy mindkettőben. Bresztbe megy a Szeged, na ez viszont egy fontos meccs, szerintem, mert a komolyan gondolós csapatoknak kötelező nyerniük ott. Pont. Tavaly ez még nem jött össze, lássuk, most mi lesz.

2021. szeptember 29., 18.45 - Breszt vs Szeged (2)

4. PSG

Hozták a kötelezőt, nem több ez, de nem is kevesebb, és parizer szemszögből most ez volt a lényeg. Nagy mákjuk van a flensburgi problémák időzítésével, mert azért szoktak ők ott szopókázni rendesen, de most ennek sok esélye nincsen, hacsak nem történik egy kisebb fajta csoda Északon, de valahogy most nem érzem benne.

2021. szeptember 29., 20.45 - Flensburg vs PSG (2)

3. Aalborg

Mostanra már komolyabban veszi mindenki a dánkákat, nem is véletlen, és bár én ezt a Pitét még sehogy sem látom a helyén, attól még ez is egy két pontot érő győzelem volt. Őszintén, fogalmam sincs, hogy a Jane Sandanskiban mennyivel lesz nehezebb dolguk, ha egyáltalán, de én már eljutottam arra a szintre, hogy nem feltétlen a következő ellenfeleiket nézem. Hanem azt, hogy jelenleg annyira stabilak, hogy nem nagyon látom, kifogja megfogni őket. Lehet, hogy a Vardar?

2021. szeptember 29., 18.45 - Vardar vs Aalborg (2)

2. Kiel

De majd a Kiel, gondolom, csak ők majd a visszavágós határon játszanak egymással, mondjuk akkor kettőt is gyorsan. A németkék futottak egy jólesőt az Elverum ellen, és bár nem volt tükörsima végig a találkozó, azért a végére szépen szétnyílt az olló. Én nagyjából ezt várom a Monpölié ellen is, csak kicsit kevesebb góllal, mindkét részről.

2021. szeptember 30., 20.45 - Montpellier vs Kiel (2)

1. Barca

Soha nem tippelek magunk ellen, ilyen ez, az iksz persze néha belefér előre, de nem gyakran. A Barca játékában én annyi változást már múltkor is lefüleltem, hogy nincs esztelen rohanás, és húztak egy szorosabbat a védelemre, hát ezek nem azok a dolgok, aminek az ellenfelek úgy maradéktalanul örülhetnek, de azért még pont látni a pajzson réseket. Mondjuk nem pont Perez de Vargasra gondolok, és nem is a lövőkre, de mondjuk a játék szervezéséből elment és most le is sérült néhány ember, némi fejetlenséget ki lehet provokálni, ha ügyes az ember, meglátjuk, hogy nálunk lesz-e ügyes védelem. Én bízom benne, de tényleg.

2021. szeptember 29., 18.45 - Veszprém vs Barcelona (1)