Kérhetném a szokásosat?

A hirtelen felindulásból elkövetett meccsre menés ezúttal sajnos elbukott, sőt, ráadásul ez már a B-tervünk lett volna erre a hétre, alapvetően Barin kéne áztassam a nagylábujjam, brühühü, de van ez így, amikor nem áll össze semmi, ez a felnőtt élet egyik velejárója. Pedig ahogy Kielcében én gyakorlatilag mindig, most is győzelmet remélek, de persze nem hasraütéses alapon, inkább a matekban bízom, ehhez pedig elég jó mankó ez a táblázat itt (T)alant, most nem is kell a híres, kincstári optimizmusom:

Emellett abban biztos vagyok, hogy a Dinamo ellen mutatott, kicsit fejetlen teljesítményüket nem fogják megismételni a sárgák a saját arénájukban, de nekünk viszont nem is ezzel kell foglalkoznunk.

Hanem elsősorban magunkkal.

Például azzal, hogy kegyetlenül beverjük a ziccereket Wolffnak, mert ezen rettenetesen sok múlik majd. Mint ahogy azon is, hogy lesz-e értékelhető falunk és/vagy kapunk az első pillanattól fogva. Érdekes, hogy az előbbiben most tök biztos vagyok, szerintem továbbra is tudjuk hozni azt a tavalyinál már sokkal jobb védelmet, amit persze nem ártana tovább erősítenünk a beálló körüli aktivitásunkban, mert azon a poszton a Kielce sem nagyon panaszkodhat. De lábbal ott leszünk, ebben nagyon bízom. Gondolom Corrales kezd, remélem Strlek is, és nagyon kellenének átlövések az elején. Omartól várhatjuk ezt elsősorban, bár mostanság Liget első 20 percébe is simán bele kell férjen 3-5 lövés, márpedig ebben a játékban lövésből lesz a gól. Ha kilépésekre tudnánk kényszeríteni a kielcei falat, könnyebben lehetne megjátszani a beállóinkat, illetve megnyílna a hely a befutásokra is, mert jelenleg mi 6-7 méterről tudunk meccseket nyerni, elsősorban. A szélsőinket csapágyasra kell járatnunk ma, de egyébként ezt egyre gyakrabban meg is tesszük, szóval nincs okom azt feltételezni, hogy ne kapnának labdákat. Elvileg Lauge is lesz már ma, de neki még biztosan kell idő, míg visszatalál önmagához ennyi kihagyás után.

Szeretném látni az egységet, a motivációt, a küzdést, a forgatást, az alázatot, a futást és ha ez mind összeáll, akkor nyerni fogunk. És ez csak így felsorolva tűnik ám olyan soknak! :)

Egyébként a Kielce hozzánk nagyon hasonló cipőben van, stabil nagylövő hiányában Karacic előnyszerzéseiből fogják megpróbálni széthúzni a falunkat, és ha Alex visszajön, szerintem ő is inkább a betöréseket fogja választani sérülés után, meg is van ehhez a remek adottságú beállójuk (Tournat) és szélsőpárjuk (Moryto és Nahi), akiket nyilván használni is fognak. Az első forduló cumija miatt a Dusi bro legalább egyik fele mindenképpen bevetésre kész lesz ma, jobb is erre készülni, maradjunk annyiban, ebben a csoportban ugyanis életveszélyes kicsit elengedni az elejét, ahogy a Kielce amúgy szokta. És tényleg nagyon fontos, hogy a ziccereket ne vágjuk bele a kapusba. Ez a fő feladat ma.

Amit mindenképpen várok, az egy hatalmas taktikai csata, Talant kifejezetten jól nyomja ezt, mint tudjuk, és az eszközökben sem nagyon válogat, nagyon bízom benne, hogy Momo és Gulyi - ismét - felnő a feladathoz, és akkor nagy baj nem lehet. Egy kivételével az összes kielcei egymás elleni BL-meccsen 30 fölött dobtunk, szerintem ma is meglesz annyi, én 1-3 gólos vendéget vizionálok. Mi mást?

Jó szurkolást, hajrá Veszprém!