Utolsó katyvasz - KP9

Kezdjük a legszomorúbb, legsokkolóbb dologgal ami történt: sajnos Alfredo Quintana már az égi kézilabdapályán kergeti őrületbe a lövőjátékosokat. Személyében egy nagyon jó kvalitású és nem elsősorban remek srác távozott az élők sorából.

Na de lássuk, hogy mi történt a kézilabdapályán (és a zöld asztalnál) a héten.

16. PPD Zágráb

Egy pontot sem sikerült összekaparnia az egykor szebb napokat látott horvát csapatnak. A Veszprém ellen lőtt 28 gól nem egy rossz eredmény, de a 35 kapott az már igencsak soknak néz ki. Örömteli viszont, hogy a mi Leimeter Csabink egyre jobban beilleszkedik és felveszi a BL légkört. A Kiel otthonában lépnek pályára az utolsó fordulóban, hát nem sok jót jósolunk nekik.

15. Celje

Bár a közvetlen riválist, a Zágrábot megverték egy szoros meccsen, de feljebb nem nagyon van esélyük lépni, annak ellenére hogy a Veszprémmel és a Barcával is toltak egy szoros meccset. Ma este a Kielhez látogatnak, utána pedig az Aalborghoz mennek valószínű ponttal zárják az északi túrájukat.

14. Elverum

Máthé Dominikék utoljára a Vardartól kaptak ki otthon. Ma a PSG-t fogadják. Valószínűleg ez lesz az utolsó meccsük, mivel nem tudjuk mi lesz a Porto összes hátralévő mérkőzésével. Utána pedig a Barca ellen fognak játszani a kieséses szakaszban. Hát sok sikert!

13. Vardar

Csütörtökön a Breszt utazik hozzájuk, és amilyen mákos kellemetlen stílusú brusztolós csapat még a végén meg is verhetik őket így (szokás szerint) kicsit összekavarhatják a csoport állását. Mondjuk a mindenki által "közkedvelt" Marko Vujin csak hirtelen otthagyta őket, azért Dibirov, Ristovski , Cupic és társaik tudnak meglepetést okozni, avagy ahogy mondtuk már párszor, sose írd le a Vardart

12. Porto

Eddig is egy rettentő szimpatikus gárda volt, de most már még jobban drukkolunk nekik. Nagyon nehéz lelkileg elviselni azt ami történt velük, Reméljük lesznek olyan erősek, hogy fel tudják dolgozni ezt a tragédiát és továbbra is haladni fognak ezen az úton tovább. Beszélnek sokmindent az eset kapcsán, de az én személyes véleményem csak ez #dontplaytheplayers.

11. Meshkov Breszt

Egész jó kis csapat lett erre az idényre a Breszt. Elkapták a PSG-t, a Szegedet, döntetlent játszottak a Flensivel, úgyhogy szépen lépdelnek előre. Mondjuk szerintünk az utolsó meccsen a Vardar elkapja őket.

10. Nantes

Döntetlen a Kiellel,Győzelem a Zágráb ellen, szoros zakó a Barca ellen. Az utóbbi három meccsük egész jól sikeredett. Az idei BL csalódása a csapat. Ahazai bajnokságban is csak az ötödik helyen állnak Nielsenék

9. Motor

Igazi ki-ki meccset buktak az Aalborg ellen otthon.A Barca elleni lesz az utolsó csoportmeccsük ráadásul Katalóniában. Bár ebben az idényben annyira nem lehet nagy előny ha valaki otthon játszik, de a Barca az Barca

8. Szeged

Ismét megtámadta a vírus a csapatot ezúttal a Mister kapott két hét szabit. A Kielce ellen nem játszottak rosszul a kékek de sajnos pontot nem sikerült elcsenni Dusiéktól. A Flensi elleni meccs el is maradt jóvá is írták a németeknek a két pontját és úgy néz ki a Pézségé ellen sem lesz mérkőzés. A nyolc közé jutásért az Aalborg néz ki nekem a legvalószínűbbnek ami elég nehéz lehet, főleg hogy megint nem tudni mikor játshat a csapat megint.

7. Kielce

Bár a Szeged elleni csatát megnyerték és a csoport első helyén állnak de idén annyira nem érezzük meggyőzőnek a Dujshebajev Ltd.-t. A Flensburg elleni "csoportdöntő" lesz az utolsó meccsük.Azért ennek az EHF-es pontosztozkodásnak és mindenki továbbjuttatásának ők az egyik legnagyobb vesztesei. ondjuk a Zágráb vagy a Celje nem jelenthet gondot a csapatnak, a plusz két meccs és utazás azért nem olyan jó.

6. Aalborg

Az új épülő Skandináv "szuperalakulat őrzi a harmadik helyét a csoportban, bár a Kiel még befoghatja őket A Celje megy hozzájuk, szerintünk országos 1es a meccs, mondjuk a dán bajnokságban sikerült egy zakó a Silkeborg ellen, ráadásul hazai pályán. Mentségükre legyen szólva csak 11 embert neveztek a mérkőzésre.

5. Veszprém

A Zágráb elleni sikerrel be lett biztosítva a csoport második helye, mindig érződik egy kis bizonytalanság a csapaton. A Nansz jön holnap, akik ugye szintén nem meggyőzőek idén, kiváncsiak vagyunk hogy mennyire fognak harapni a srácok, mert idén azért néhány meccsen az akarás hagy némi kívánni valót maga után. A kieséses szakaszban pedig úgy néz ki összejön az el Klasszikov. Jó kis fincsi Veszprém*Vardar.

4. PSG

A francia sztárcsapat 1 fával égett a Flensitől utoljára, mondjuk úgy hogy az első félidőben majdnem rájuk számoltak.Idén eléggé egyben vannak még Nikola kiválása sem érintette őket annyira mélyen. Az Elverum tutinak néz ki nekik otthon, a Szeged elleni meg nem biztos hogy le lesz játszva, valószinűleg nem így egy 10-0 lesz jóváírva nekik és talán befoghatják a Kielcét.

3 Kiel

A Nantes elleni x nem jött jól nekik, bár mivel úgyis ők a címvédők a nyolcba kerülés nem okozhat gondot nekik elvileg. A bundásban negyedikek, de van 4 elmaradt meccsük így is. Nem irigyeljük a csapatokat idén edzés, meccs (vagy nem) vírus meccs edzés pihenés újrakezdés. Ehhez hozzájön még hpgy a Bundesliga azért nem egy kétcsapatos bajnokság, úgyhogy a szalmai stábnak észnél kell lennie rendesen. A Celje és a Zágráb az utolsó két meccsük, úgyhogy ha nem lesz semmi gikszer négy ponttal gazdagodnak ezen a héten a BL-ben

2. Flensi

Vezetik a bundást eddig magabiztosan, elkapták otthon a PSG-t a Bl-ben, a szegedi túrát megúszták és a csoport első helyéért játszanak Lengyelországban a Kielce ellen ami szerintünk meg is lesz. Hát nem szép az élet a dán határ mellett?

1. Barca

A Final fourban a Kiel ellen kaptak ki utoljára. A Celje elleni meccsük vártánál szorosabb volt de már rég bebiztosították a csoport első helyét. Egyszóval olajozottan működik továbbra is a katalán gépezet. Kiváncsiak vagyunk ki állíthatja meg őket idén (megint).