Kesze-kusza kápé - 8

"Ez itt a Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

Miután az EHF bejelentette, hogy gyakorlatilag mindenki továbbjut, gondolhatnánk, hogy akkor itt aztán még bőven bármi előfordulhat, és annak az ellenkezője is, ugye? Hát azért nem. De hogy az esély mindenki előtt nyitva lesz, ez vitathatatlan. Mint ahogy az is, hogy sokkal egyszerűbb egy oda-visszavágós rendszerben komolyabb meglepit mások arcába tolni, mint egy komplett csoportkörön keresztül. Persze ne szaladjunk így előre, hiszen nem tart még ott a kiírás, de azért már muszáj felnézegetni a soron következő megoldandók mögül, hogy felkészülhessünk a jövőre. Ami coming, a winter pedig épp itt van.

16. Zágráb

Ezt annyira nem szeretném túlmagyarázni, mondjuk ők - és a többi alapra kieső - pont a nyertesei lesznek a #fuckcovid kiírásnak, ráadásul nekik még annyira nem is lenne reménytelen, mint mondjuk az ellenkező kihullóknak a Barca ellen, hiszen ha összekalapálnának valami értelmezhető védelmet, egy Kielce/Flensi ellen motoszkálhatna némi remény a sötétségben. Bizony, már így is nézni kell a helyzetet, pont ezt vezettem elő fenn. Az Aalborghoz mennek csütörtökön, hát nyerni szerintem most sem fognak. Vagy nagyon csodálkoznék.

2021. február 18., 18.45 - Aalborg vs Zágráb (2)

15. Celje

Egészen összekupálódtak tavaszra, a fontos meccseiket (Zágráb, Nantes) hozták februárban, és ezzel több pontot szereztek, mint egész ősszel, kár, hogy nem előbb kezdték el. Most jönne nekik a Kiel, de a németek továbbra is karanténban vannak, úgyhogy ez most nem lesz.

14. Vardar

A Vardart soha nem fogom merni teljesen leírni, és nem azért, mert bármikor is megtettem volna, hanem mert ellenünk még úgy is feltámadtak poraikból, hogy le sem írtam őket. Ráadásul nagyon kinéznek az egyenes kiesésesre, mehetnénk megint tavaszozni Szkopjébe, ha nem lenne ez a fos, hát így gyaníthatóan majd nem kell mennünk, ugye. A Szeged mostani sporttörténelme hogy két góllal nyerni tudtak a Jane Sandanskiban, a visszavágó pedig most következik, zárulni vélhetően ugyanezzel az eredménnyel fog.

2021. február 18., 18.45 - Szeged vs Vardar (1)

13. Elverum

Nem rémlik, hogy velük mi van, mindenesetre tavasszal még nem játszottak meccset, most fognak először a Kielce ellen, hát, soha jobbkor. Máthé Dominik miatt amúgy is figyelgetjük, és szurkolunk a norgéknak, ráadásul egy kicsit megtépázott Kielcét kapnak, szóval hajrá!

2021. február 18. 18.45 - Kielce vs Elverum (1)

12. Porto

Hogy a Flensburg nem mehet Portugáliába, az meglepett most, és elég fájdalmasan érint, tmert komoly erveim voltak azzal az országgal...Remélem csak a tokok nem mehetnek, na. Úgyhogy ennek a meccsnek is lőttek, hát most nem irigylem az EHF-et, akik majd február 26-án összeülnek, hogy visszamenőleg kikumják, melyik pontot kinek adják, nagy dilemma lesz ott az osztogatásnál.

11. Nantes

Nekem ők a szezon csalódása, még akkor is, ha most meg éppen széjjel kaszabolták a szezon meglepetését, szóval van itt átjárás, kérem szépen, tisztára elnőiesedik a covid-mezőny. Ezt egyébként már régóta figyelgetjük a listán, ehhez a zűrzavarhoz a csapatok is csodálatosan igazodtak, és mindenki - kivéve persze a Barca - olyan amplitudókat mutat, hogy ihaj. Ők például decemberben még kikaptak otthon a Motortól, hogy aztán múlt héten pedig szétverjék az addig a csoportot rémisztgető Aalborgot. Van arra is tippem, hogy most mire mennek Barcelonában, fordított.

2021. február 17., 20.45 - Barca vs Nantes (1)

10. Aalborg

Nos igen, a csodás őszt futó Aalborgnak az a franciaországi zakó még bőven fájhat, ők ugyanis erős versenyfutást tolnak a Motorral, az ukránkák pedig ott is bizony nyerni tudtak. Meglátjuk, hogy ez egy egyszeri botlás volt a részükről vagy botorkálássá fajul, mindenesetre otthon muszáj lenne simázniuk a Zágrábot ahhoz, hogy elhiggyük nekik az előbbit.

2021. február 18., 18.45 - Aalborg vs Zágráb (2)

9. Motor

És ha már őszi meglepőkről diskurálunk, az éppenséggel a Motor is lehetne, sőt, mondjuk ki, hogy az is. Gyakorlatilag az összes közvetlen vetélytársat oda-vissza verték a csoportban, nem simán és nem sokkal, de pont hogy számomra az a tök ijesztő, amikor ezeket egy góllal tudja huzamosabb ideig hozni egy csapat. Nekünk is volt ilyen szezonunk, bárcsak ne emlékeznék a végére...

Persze most meg már többnyire nehéz meccseik lesznek, de igazából tök mindegy, ők megtették, amit ebben a csoportban meg lehetett, szóval abszolút teher nélkül, felszabadultan állhatnak bele az utolsó fordulókba a nagyok ellen. Most például Veszprémben.

2021. február 17., 18.45 - Telekom Veszprém vs HC Motor (1)

8. Breszt

A KP-sorrend összerakásának elején beraktam őket négybe, de aztán meg lettem győzve, hogy inkább a pözsögö, mert abban biztos voltam, hogy magunkat és a Szegedet egyelőre nem rakom oda. Pedig amúgy az eddig viszonylag stabil teljesítményt nyújtó Kielcét vágták haza öt góllal a múlt héten, de igazából ez tényleg nem elég Kölnre. Most mennek Párizsba, ezen a meccsen elég sok minden ki fog derülni, azt hiszem, mindkét résztvevőről.

2021. február 17., 18.45 - PSG vs Breszt (1)

7. Veszprém

Ez a celjei győzelem sem volt még az igazi, ez nyilvánvaló, de nagyon kellett ahhoz, hogy kikecmeregjünk végre abból a spirálból, amibe belehelyeztük magunkat. Hogy ez mennyire valósult meg, ez ma ki fog derülni, kérem szépen, ehhez az ukrán bajnok éppen pont megfelelő ellenfél lesz, olyan, akit muszáj komolyan venni, de azért kötelező a győzelem, annak minden nehézségével együtt. Az első helyet gyorsan elengedtük, de a másodikat illene megtartanunk, ehhez pedig ezek a kötelezők kellenek. Bízom benne, hogy mi is belelendülünk lassan a tavaszba, ehhez pedig elsősorban egy megbízható védelem kellene, annak pedig egy vezérre van szüksége, aki nálam egyértelműen Ligetvári lesz, senki másban nem látom ezt, hogy őszinte legyek. Úgyhogy Ligi, gatyát fel, és pattintsd össze azt a falat, de izibe! Ha ez megvan, és mondjuk meccsenként 30-40 perc pöpec védekezést villantani tudunk, abból következni fog a többi is, ebben biztos vagyok. Nincs semmi elveszve, eredményben pontosan ott tartunk, ahova előzetesen tettük magunkat, játékban viszont van honnan előrelépnünk jelenleg, úgyhogy ne szarozzunk, lépegessünk szépen!

Nagyon szeretném, ha ez a mai meccs végre tükörsima lenne. Szeretném, ha legalább az egyik, vébét is megjárt irányítónk magára lelne a veszprémi szerepkörében, és nem csak menne előre, hanem menne neki a játék is mellette. Nagyon szeretném, ha lennének konkrét, előkészített átlövéseink, és olyan figuráink is, amelyek tudatosan építenek az ellenfél gyengeségeire. Ha az egy sima szélre húzás, emberelőnyben, akkor az, ha az egy hátsó kerülő, vagy egy irányító befuttatása az aktuális védelem instabil részére, akkor az, nem kérek nehezet, szerintem, pusztán csak azt, hogy minden szereplő idegszála összes részével koncentráljon erre a mérkőzésre. Én is ezt fogom tenni, megígérem.

2021. február 17., 18.45 - Telekom Veszprém vs HC Motor (1)

6. Szeged

Javul a védelem, ez egyértelmű, persze valahol várható volt, hogy a tavasz nekik jobban sínen lesz, hiszen szinte a komplett őszt karanténban töltötték ugye. Próbálnak pótolgatni, az öt hátralévő meccsükből négynek már időpontja van, miközben fokozatosan bele is melegedtek a tavaszba, legutóbb például történetük első szkopjei sikerével. A héten következik annak a visszavágója, amelyet hazaira teszünk, aztán pedig jön a csoport eleje, Kielce, Flensburg, PSG sorrendben.

2021. február 18., 18.45 - Szeged vs Vardar (1)

5. Flensburg

Egyelőre nem nagyon tudom hova tenni őket, de mivel ők pl. megnyerték azt a meccset, ami a Kielce nem, és mert egyértelműen vezetik a bundást, ezért játék nélkül is Köln közelébe sorolom őket. Ha minden igaz, nem tudnak Portugáliába utazni, azért nincs fordulójuk, de majd következő héten belecsapnak a PSG ellen.

4. Kielce

Elég sokáig voltak stabil pontok az idei KP-Kölnünkben, de azért ez a breszti egyértelmű zakó máskor simán kitette volna a szűrüket, csak a mi balfaszkodásunk miatt hagytam végül benn őket. Meg mert a Flensi nem jászik a héten, és amúgy is tűnik inkább egy kisiklásnak, mint tendenciának, szerintem, de majd meglátjuk persze. Az Elverum érkezik hozzájuk, és annak nagyon hazainak kellene lennie, mert az a csoportgyőzelem még egyáltalán nem lefutott verseny a Flensburg (és a PSG) ellenében.

2021. február 18. 18.45 - Kielce vs Elverum (1)

3. PSG

Érdekes, hogy Room303 a Pézségét alapra teljesen máshova tette volna, mint én, úgyhogy kompromisszumos megoldásként szúrtam be őket ide. Én meg valahogy úgy vagyok vele, hogy engem az a szegedi műsor azért annyira még nem győzött meg, lássuk a többit! De mivel elég nehéz volt forma szerint négybe való csapatokat találni, hát üsse kavics, legyen így. Aztán majd kiesnek, ha nem érik el a szintet. Ma fogadják a lendületből érkező Bresztet, ennél jobb fokmérő most nem is kell.

2021. február 17., 18.45 - PSG vs Breszt (1)

2. Kiel

Akár elsők is lehetnének, de mivel a katalánok elleni cumi nagyobb volt, és frissebb is az emlékezetemben, így nem. Pedig karanténban vannak péntekig, de előtte még jól helybenhagyták azt a Motort, akiket mi fogadunk éppen.

1. Barca

Talán ez az egyetlen, megkérdőjelezhetetlenül egyértelmű pontja az egész sorrendbnek, amit esküszöm most különösen nehéz volt összehozni. Annyi a bizonytalanság, meg az elmaradt meccs, meg a formaingás, hogy teljesen rakoncátlan a komplett mezőny. Kivéve a Barca, persze. Ez lehetne az egész szezon jelszava. Ma megy hozzájuk a Nantes, hát sok sikert!

2021. február 17., 20.45 - Barca vs Nantes (1)