Nem így kell tavaszt kezdeni

Elképesztően furcsa az üres arénában Barca-meccset nézni, persze nem panaszkodom mert nyilván legalább valahogy mégis itt lehetek, de hát na, nem tudom, meddig húzódik még ez a szar, de ez így nagyon nem jó. A meccs előtti egy óra döbbenetesen lassan vánszorog olyankor, amikor sem inni, sem kokettálni a barátkáiddal nem tudsz. Jó, nyilván volt kivel beszélgetni, de az nem ugyanaz. Na. Ez így nagyon nem ugyanaz, rosszul furcsa.

Csodás rózsaszínben pompázik a Barca, Maqueda góljára Lady válaszolt elég gyorsan, de nagy tapogatózásban indult a találkozó. Egy labdaeladásunkat villámgyorsan büntették lerohanásból, de szerencsére Blagi válaszolni tudott egy bejátszásból. Viszont elég dekoncentráltan támadtuk az első perceket, gyorsan elszórtunk néhány labdát, és Corrales sem érezte Pálma lövéseit, ezért az első percekben vendég vezetésnek nem örülhetett a nem létező közönség.

Emberhátrányban a lövőinkre fellépegető kettesek olyan szinten foljtották meg a támadásunkat, hogy passzív lett, ugyanakkor érdekesség, hogy nem vittük le a kapust, meglátjuk, hogy ez tartós dolog lesz-e, kíváncsi vagyok, mennyire. Elléptek sajnos, annyit töketlenkedtünk támadásban, nagyon erőltetjük a beállót, de muszáj lenne ahhoz kintről is villantani némi vészhelyzetet, hogy megjátszható legyen Blagi, aki viszont egész mozgékonyan kezdett. Ki is kérte az idejét DD, de sajnos érdemben nem változott a játék képe attól sem, hogy Mahé váltotta középen Mátét. Ahogy ezt leírtam, Vuko végre megmozdult az állóhelyzetéből, és baszott három gólt, ami biztató ugyan, de még mindig kevés, kintről sokkal több kellene, hogy szoros lehessen ez a meccs.

Ugyanez a másik oldalon viszont nagyon megvolt, Pálma is, Cindric is fájdalmasan okosan lőttek Corralesnek, alulról, a lába közé, ezeket be is cuppantotta rendre, és Dolenec is vagdosta be nem csak a heteseket, hanem a jellemzően kifelé egyes-kettes közötti betöréseket. Ahelyett, hogy kiegyenlítettünk volna, 8:9 után borzasztó gyorsan lett 8:13. Szörnyű volt nézni, ahogy szenvedtünk, a védelmünk, mint olyan, gyakorlatilag nem létezett, és most a támadásaink sem kompenzálták ezt, sőt, egyáltalán nem vigyáztunk a labdákra, teljesen dekoncentráltan próbáltuk a bejátszásokat, és azt sem nagyon értem, hogy egy kihagyott hetes után -5-nél miért ismét Deki lövi, ha már kihagyta az elsőt. Ha kínkeservesen összehoztunk egy gólt, olyan gyorsan válaszoltak a katalánok, hogy egészen elszontyolodtam, és ezen a ponton tök reménytelennek láttam a helyzetet. Hát nem pont az történik, amit vizionáltam, és félidőben ráadásul a két irányítónk közül egy fokkal jobban magára találó Lékait még lefelé sántikálni is láttuk, remélem semmi komoly, de na. Sem a védelem, sem a támadás, sem a kapusok, sem semmi nem vetített előre fordítást, a Barca könnyed játékkal, teljesen ijesztő lazasággal vezette végig az első félidőt és nyúlt el 4-5 góllal, amit tartottak is.

Basszus, félidőben vettem észre, hogy elfelejtettem kilakkozni a körmöm, ÚRISTEN! Mindent értek, bocs, mindenkitől.

Végre lőhettünk egy könnyű gólt, miután szépen kivédekeztünk egy simán egyperces támadást, felcsillant némi remény, de aztán folytattuk ugyanazt, támadásban eladtukl a labdát, amit rögvest büntettek. Pont ezt írtam, ilyet ellenük huzamosabb ideig nem lehet, mi pedig beletettünk 35 percet. Konkrétan megdolgoztunk ezért az állandósult, 4-5 gólos hátrányért. Faszomat. Nem látom, hogy ki fogja ezt visszafordítani, Máté meg-megvillant, pl. azzal a pattintott gólpasszal Gasinak, de e-gye-dül nem lehet ledolgozni egy ilyen tetemes hátrányt, de még ketten sem Makitával. Valójában rajtuk, kettőjükön látszódott, hogy bennük lehet egy fordítás, érezték ők is, nem is adták le a szituációkban.

Aztán mit látok? Hogy pont abból a rohamból, amit azok ott ketten előadtak a 40. perc környékén, abból cseréljük le Lékait Mahéra? De miért? Ezt valaki elmagyarázná nekem? Visszajöttünk egy perc alatt lőtávba két játékosnak köszönhetően, akkor az egyiket minek szedjük ki ebből? Nem értem, basszus, mindegy, remélem én vagyok suta ehhez, és a hajrát kell megnyernie, vagy mittudomén. Úgy kellett nyomozni értelmezhető játékos után az első félidőben, erre lett, és azt cseréljük. Aztán Marguc is megrázta magát, meg a nem létező védelmünk is elkezdett pislákolni, és erre elkezdhettünk építeni valami visszakapaszkodás-félét.

Borozan kiállítása nem jött jókor, de kétirányítót hozott magával, ami akár jól is elsülhetett volna, de Andriska sajnos belevágta Perez de Vargasba, helyette pedig nagyon gyorsan lehúzták szélre az emberelőnyt. Kemény melóval kiegyenlítettünk az 52. percre, amire félidőben egy lyukas garast sem tettem volna, basszus, és ebből merítettünk annyi önbizalmat, hogy egész jól kezdtünk játszani, jöttek a feljavult teljesítmények, Manaskov, Mahé is hozzátett, de a támadásaikat véres verítékkel sem tudtuk megakasztani. Valahogy mindig gól lett. Egyes-kettes között úgy gyalogolt be Cindric és Dolenec, ahogy nem szégyellt.

Nem tudom, miért kapta le DD Mátét, de nálam az ott egy meccslabda volt, ami el lett baszva keményen, és hiába voltunk a közelében többször is annak, hogy átvegyük a vezetést, hiába jöttek fel néhányan még az első félidőhöz képest, ez sajnos nem volt elég, és már késő is volt, persze. Sajnálom, nagyon nem így képzeltem az első tavaszi meccsünket, remélem nem is kell hozzászoknom ehhez, de az biztos, hogy itt végleg elment a csoportgyőzelem. És az is, hogy most sajnos nem látom biztatónak az összképet. 34:37, ennél sokkal több kell.